💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 107

• 46 213
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Може би е по добре, че няма да участва момиченцето. Много е мъничко, децата трябва да имат детство. Ясно ми е, че не може без деца в сериалите, но колкото по малко екранно време за тях толкова по добре. Или поне да са по големи като децата на Лейла. Виждала съм други деца актьори, особено момичета така са ги гримирали, че не приличат на деца. Не, не и не.

Сюжетът на Актрисата е за популярна актриса денем, която през ноща е сериен убиец. Поне това разбрах от предварителното инфо.

# 166
Честит Денят на детето! Balloon
Пазете детето в себе си! Nature Sunny

Дори не дочаках първи юни, още веднага след финалния еп. се почувствах във ваканция. За мен като продължителност и заради характера на сериала, беше добре, че поставиха финала на сезона точно тук.
Има случаи, когато е необходимо участието на деца в сериала, но това не винаги е така. Във всички случаи това трябва да става много щадящо за децата.

Благодаря за всичко споделено! Green Heart

Имам да кажа още някои неща, за да завърша своя поглед върху първи сезон.
Финалната сцена е много съдържателна.
Веднъж тя завършва това, с което сериалът започна: Хюлия се грижи за масата, от която Аслан за пръв път ще отсъства – ще стане от масата; на финала масата е рухнала – семейството разпиляно; а заедно с масата е паднал и портретът – авторитетът на сгромолясания ред; пръв в семейството наруши реда Аслан, но другите бяха вече готови и го последваха. От началото на сериала досега са минали няколко месеца. В това измерение сцената е изцяло в Истанбул.

Втори път обаче тази сцена се отваря към 1978 г. – убийството на родителите на Джихан и  неговото осиновяване от Сойкан. Този период е около 40 години. Финалната сцена на сезона е направена изцяло с елементите от сцената на убийството, но сега тя изразява промените, случили се във времето и с хората. 70-те години са много важен период в развитието на Чукурова, център на която е Адана. От това, което нас ни интересува за финалната сцена, става дума за промените в хората, които мислят себе си все повече като индивидуалности, а не само принадлежащи на семейния колектив, стремежа към лично щастие – понякога за сметка на щастието на голямото семейство, нуждата от любов, но не само за създаване на деца, а любовта като чувства.
Отварянето на финалната сцена към тази от 1978 променя и географията на разказа: голямо пространство от Истанбул до югоизтока на Анадола. Съответната географска принадлежност обяснява културните особености на героите: напр. разликата при взимане на самостоятелни решения (Аслан доведе Девин в имението, без да иска разрешение от майка си, но Еко не можа да направи това; Еко не е лош човек, нито е страхлив, това е негова културна особеност и той ще може с времето и с помощ да се справи с това; Аслан е прекарал живота си в Истанбул, докато семейството на Еко продължава да живее в Адана).

1978 г.

2023 г.

През 1978 двамата братя заплашват и Юсуф, извършвайки първото си убийство, убива търговеца на желязо, а после и бременната му/току-що родила жена като свидетел. И в двата случая братята са прави, а жертвите на земята/на леглото. Убийството е за пари.
През 2023 братята наследници на преди убиеца Юсуф са на земята, а бременната жена е права и с насочен към тях пистолет – ролите са преобърнати, а причините за конфликта съвсем различни. Аслан е разгневен от ревност и незачитане на личността му, Джихан е полудял от лъжата за своя произход и в търсене на отговор „Кой съм аз?“. Първо схватката е между братята, после се намесва Девин. Сега тя е в съвършено различна роля: Тя не е жертвата от 1978, а спасителка на два човешки живота. Ако Девин не беше стреляла, Джихан щеше да убие Аслан, а после и себе си. В тази сцена Девин е образ на новите роли на жената в нашето време: за нея е важна любовта, духовното, животът е ценност…Преобръщането на ролите от сцената 1978 подсказват, че в продължението/ще продължим да виждаме в Девин една съвременна жена и тя ще действа с разбирания, които са близки до нас.

Ако сцената от 1978 е сцена за убийство, тази от 2023 е сцена за спасение. 

В сцената влиза и Хюлия. Без нея сцената нямаше да бъде завършена. Хюлия е връзката между 1978 и 2023. Тя е спасила живота на Джихан – помогнала е за раждането и Джихан през цялото време оттогава досега е нейн син. С ГТ от вестника, запазен от Къймет – и тя като Иляс пази доказателства, готвила се е като него, разбрах, че след убийството в дома на известния търговец на желязо е избухнал пожар – вероятно така са заличили следите от убийството, а бременната му жена – доколкото разбрах, се съобщава, че е изчезнала. Може би затова Джихан - той вече беше прочел вестника, искаше да направи пожар в Сойкан и така да отмъсти по същия начин.

Няколко сцени дават щрихи за начина, по който Джихан е бил приет в семейство Сойкан. Не знаем още как точно е взето решението за осиновяване, а това е важен момент. Но в спомен на Хюлия Сехер и казва: „Ти много обикна това дете, но аз го взех от ръцете ти.“ Сехер го предава в ръцете на Юсуф, който сега ще каже името му, а по-нататък двамата ще бъдат спътници в живота. Хюлия разказва на Аслан, че са криели Джихан от нея, „Ти даже не знаеш какво съм изпитвала.“ Хюлия казва, че е обичала детето, казва го и Сехер. Но решението Джихан да бъде далече от Хюлия и близо до Юсуф е взето от Сехер. Когато избухна, провокирана от ситуацията и разговорите в имението, Сехер може би издаде причината, говорейки за семейство Сойкан: „Какво семейство, Юсуф? Това, което е построено на чужда кръв?...Преди много години ти извърши този грях.“ От Хюлия са очаквали кръвно дете, което да продължи рода. Първият син заема важно място в семейния ред. С него се продължава мъжката родова линия, още на сватбата се взимат мерки за чистотата на кръвната линия - девствеността е задължителна.  А Джихан идва в семейството като първи син, но с чужда кръв. Освен това, появата на некръвно дете преди да е родила, може да привърже майката към детето и така некръвното да измести в нея следващото първо кръвно, а това не е желателно. Такива са били разбиранията, такива са на много места и сега. Затова детето е било прието, но отдалечено от майката Хюлия, обичано, но не от нея, а от бабата. Осиновяване на дете като първо в семейството се допуска, ако майката не може да има деца – за бездетство, разбира се, виновни са само жените, мъжете не подлежат на съмнение. Но в Сойкан случаят не е такъв.
Тайната за предхождащото убийство, начинът, по който в семейството е било решено отглеждането на детето и споменът, който непрекъснато ги е преследвал са упражнявали много силен психологически натиск върху Хюлия и Юсуф. И Юсуф, и начинът на неговото самоубийство говорят точно за това: невъзможност да забрави и да си прости: „Когато гледам Джихан, аз си спомням тази жена, неговата майка.“ Страхували са се от разкриването на тайната не за друго, а защото и детето ще научи предисторията. Хюлия е поддържала семейството, но без душа, без любов, и двамата са били просто като машини, затова и децата, въпреки семейството, са израснали самотни. Единственият, на когото Хюлия сега разчита, е Аслан. Той няма как да я разбира, защото не знае историята, а ако я разбере, не е ясно как ще реагира. Доволна съм, че Хюлия не направи избор между синовете си и ми става мъчно, когато чета обидни думи за нея. Опитвам се да я разбера в светлината  на историята, която е с много труден смисъл.

Надявам се, че през следващия сезон ще гледаме възстановяване на Сойкан в нов ред, когато семейството ще се изгради върху други ценности и героите ще се разберат и ще си простят. Фактически Иляс е първопричината за всичко, което се е случило. Затова неговото унищожение ще сложи край на историята, която е продължила 40 години. Ще бъде добре, ако това направят двамата братя заедно. Дано разберат и майка си, баща си.

# 167
  • au bout du monde
Според мен тя може да загуби детето или скок във времето и момиченцето да е дъщеря им. Обаче на мен не ми се иска да има дете, не знам защо.

Още не се знае какво ще става 2ри сезон, така че няма как да се знае ще бъде ли там детето или не.

Аз съм на мнение, че едно дете не можеш да го накараш да прави нещо, което не му е приятно.

# 168
Честит празник! Всички деца да са здрави и щастливи винаги!

Фамилията Сойкан за мен е прогнила като масата, на която беше толкова важно да се събира цялото семейство и очаквано се срина.
Много ми хареса как завърши сезона. Това развитие ми е ок и за край на целия сериал. Интересно ми е в каква посока ще е вторият сезон.

Много ми харесват Къванч и жена му. Толкова хармония излъчват. Ясно, че по известните винаги ще има хейт, но тук за мен е непонятен. Много не се интересувам от личния живот на актьорите, но четейки ви и гледайки снимките, мога само да им пожелая дълъг и щастлив живот. Или както се казва по филмите-да остареят на една възглавница Simple Smile

Изгледах първи епизод на Актриса. Много ми хареса главната героиня. И Джейлан от Семейство играе в него.
Сюжетът е за супер известна актриса, която е и сериен убиец, но жертвите са все такива, които "си го заслужават" Сниман е меко казано нетрадиционно, има и анимирани части, монолози, но и много динамика, красиви тоалети и във втори епизод, супер гореща сцена, която прекъсна детето на другия главен герой Grinning
Много е странен, оказва се, че на мен такива филми ми допадат. Изненадах се от себе си, честно казано. Ще го изгледам, ако го преведат целия. Само 8 епизода е, по 40минути, за платформа. Видях, че го коментирате и за това споделям. Не знам дали има отделна тема за него във форума. Сигурно.

# 169
# 170
  • au bout du monde
Поне на общата снимка са един до друг К и С.

Баба и внучка 😆

# 171
Ей, аман от болни мозъци...

Kivanc Tatlitug пусна изявление, обясняващо появата си с факли, което беше изтълкувано като празнуване на изборните резултати. Актьорът каза, че празнуват края на снимките на първия сезон на "Семейството" в събота.

# 172
Благодаря ви за всичко споделено 🤗🤗🤗
Ванче, на теб специално. Много интересен паралел си направила.
Но най много ми хареса това " Ако сцената от 1978 е сцена на убийство, то тази от 2023 е сцена на спасението". Дано само Джихан е жив. Но ме накара да погледна на цялата ситуация от друг ъгъл. Все пак продължавам да мисля, че Девин с този изстрел сложи край и на последната й връзка с Девин Акин. Тя окончателно влезе в този свят. Затова мисля, че за да не се превърне в копие на Хюлия тя трябва да поеме вината за деянието си.
За Хюлия и аз се опитвам да разбера защо се е превърнала в такъв човек и донякъде я разбирам, но всичката лошотия, която прави няма как да разбера. За мен не е егоизъм от негова страна ако иска да се отдели от нея и семейството. Той вече има свое и най-естественото нещо на света е децата да се отделят от родителите си. Егоизъм виждам от нейна страна, тя побесня, когато разбра за бебето и изигра последния си коз срещу Девин несъзнавайки какво ще предизвикат нейните думи.

За момиченцето страницата в ИГ беше написал, че няма как да участва във втория сезон, защото това е мечтата на Девин и няма как тя да съвпада с реалността, в което виждам логика. Майката на детето беше качила снимка с учителя й по актьорско майсторство и психоложка, за която беше написала, че е с тях на снимките и не ги оставя нито за миг.
Аз бях изключително впечатлена от момиченцето, което играеше в Сблъсък, беше изключителна в много тежки сцени.
Камилита, не можах да те разбера напълно, не искаш Аслан и Девин да имат дете ?

Благи, то на платформите са им доста по различни филмите и сериалите, но пък актьорите, сценаристите и режисьорите могат да се разгърнат в съвсем нови измерения. Като знам колко са различни сериала и двата филма на Къванч на Нетфликс.
За Хакан Бономо тази година се оказва изключително ползотворна. Имаше филм на Нетфликс, сега сериал на Дисни и нашето Семейство.

Башак ни е чула, че я "одумваме" и е качила нови снимки.

Братя 😜

# 173
  • au bout du monde
Не ми се иска да гледам Девин бременна 17 епизода. Винаги това ме е дразнило в сериалите - влачат бременността до безкрай. Не ми е романтично. Харесваше ми какви луди млади са. Smiley
Или пък ще кажат "след няколко месеца" и тя ще роди. В това семейство е наистина трудно да се гледа дете. Ще ги трепят и стрелят, а тя бебе ще бави. Rolling Eyes Децата на Лейля само вкъщи стоят, те на училище не ходят.

Сценаристът си има някаква идея. Ще я видим наесен.

Не вярвам да има голям скок във времето. Иляс какво, ще е оставил Девин да си изкара спокойно бременността, да роди и години да минат? Laughing

Детето можеше да се появи за финал. Нали са млади, отговорни и се пазят. Тя дете уж не искаше, би трябвало да са взели мерки. Laughing ( знам, че се случват и фалове) . Щеше да е интересно да обсъдят възможността да имат дете и целенасочено да си направят, а не да ги изненада. Щеше да е различно.

Очаквам август месец пак да завалят спойлерите Smiley

Само така Девин можеше да ги спре.
А той ще е жив, сигурна съм.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 23:52 от La Libellule

# 174

Добро утро!! Hug

🎥 Семейство - еп.13 (Бг.суб)
 https://cloud.mail.ru/public/PnhK/Ro65sPLXa
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/32/686.html
https://archive.org/details/13-._20230601
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_213191

Благодаря, момичета!! Blue HeartPurple HeartHeartGreen Heart

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 12:22 от Airra

# 175
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Айре, благодаря 😍

Благодаря на теб, Фени, Алинка, Камилита, Еванджелин и Галка ❤️ за труда и за удоволствието, което ни давате.

Камилита, разбрах те 👍 и като че ли съм склонна да се съглася с твоята теза. Но на края ми се иска да има дете, колкото и клиширано да е това. Искам да има надежда за ново начало, а по-добре от новия живот няма как да се покаже.
Хакан Бономо със сигурност има идея как да продължи историята, защото моето въображение не може да стигне до там. Затова ми е и толкова интересно как ще се развие история и какво ще се случи с нашите герои.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

Завиждам на тези, които още днес ще успеят да изгледат серията 😜

# 176
Здравейте, момичета!

Благодаря ви за превода, момичета!
Айра Flowers Rose, Фени Flowers Rose, Алинка Flowers Rose, Камилита Flowers Rose, Еванджелин Flowers Rose и Галка Flowers Rose

Довечера ще си го изгледам с удоволствие.

Скрит текст:
Снощи изгледах 2 серии от Актрисата...Хареса ми, ще го изгледам със сигурност. Какво нещо е името, ако не бях видяла, че Бономо е сценарист, не знам дали щях да го започна. Така започнах Терзито, заради Салих, но повече от 10 минути не издържах. Шахмаран го започнах, заради Серенай и го изгледах докрай....препоръчвам го.

Хубав ден, момичета!

# 177
Привет, дружки! Hug

Да отдадем почит днес на Ботев и загиналите за свободата ни в този ден!

Благодаря на всички ви за споделеното! Kiss
Айре Heart Eyes благодаря за кафето и преведената серия! Kiss Благодаря от сърце на екипа ни! Heart
Ще го изгледам днес и после ще си споделя впечатленията.
Посмях се с подругите, тази сцена ще я изгледам отново с интерес Smile

Пепи, Джаки Kiss
Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 178
Привет и хиляди благодарности за превода на последния епизод за сезона! Момичета, да гледаш с буквички и да слушаш оригиналните гласове на актьорите е най-хубавото, когато следиш сериал! Бъдете здрави и имайте всичко, което ви прави щастливи! Heart Heart Heart Heart Heart

Благодаря и на всички за коментарите! Heart
Много ми е заетичко тези дни и не съм се включвала!
Довечера ще изгледам преведената серия! Искам да пожелая на всички едно щастливо синьо лято!
Бъдете здрави и до нови срещи! Heart

# 179
  • au bout du monde
pe04, и аз искам накрая да е бебето, дори на финала да ги дадат като родители. Но до тогава предпочитам да им се радвам без 😁

И аз се чудя какво ще дават 2ри сезон. Много е важно как ще тръгне историята.
Иляс и майка му малко ми доскучават.

Общи условия

Активация на акаунт