Пазаруване от Amazon - тема № 104

• 83 555
  • 807
  •   1
Отговори
# 420
Ако някой поръчва бебешката играчка от £4,70 да има в предвид  че нашата я пратиха в големичък кашон и да ползва превозвачи които не таксуват на обемно тегло че ще излезне скъпичка а е и тежичка сякаш.

# 421
Здравейте, имам следният казус със Амазон Германия, моля за съдействие. Поръчвал см доста пъти до сега и не съм имал никакви проблеми но след последната поръчка възникна проблем. Става въпрос за продукт който струва 900+ лева, поръчвам го и чакам. След няколко дни получавам имейл в който пише че ми канселират поръчката поради изтекла наличност, но парите са ми дръпнати от картата. Пиша им имейл в какъв срок мога да очаквам парите, отговарят ми 5-7 работни дни. Хубаво ама и след този период пари не получих. Звънях на банката и ми казват че парите са блокирани и те нищо не могат да направат, пиша пак на Амазон този път ми отговарят че не ми били изтеглили парите а само ги блокирали, да съм се обърнел към банката и така няколко дни само си прехвърлят топката. Банката казва че Амазон трябва да ми отблокират сумата, те пък казват че зависело от банката и така вися със -900 лв 🙃. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво сте предприели като решение на същия, благодаря.

# 422
  • Бургас
Трябва Ви потвърждение от Амазон, че поръчката е отменена и парите не са изтеглени, а само блокирани. Препращате го на банката Ви и тя трябва да разблокира сумата. Ако не, ще трябва да изчакате стандартния срок за разблокиране на Вашата банка, който предполагам е 30-45 дни.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 23:04 от sunny-n

# 423
Нищо не предприемам, по някое време се отблокират. Не съм писала нищо на банка никога. Нямам идея след колко време, постоянно има някакви висящи транзакции неминали, не им се впечетлявам особено.
Приеми го като спестени Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 424
Яд ме че тези от Амазон си противоречат. Първо ми пращат имейл че парите ще ми бъдат възтановени след 5-7 работни дни, мина този срок пари няма. При следващ имейл ми казват че пари не са ми дърпали, явно ми пишат различни хора и незнаят кой какво е казал. От банката и те се правят на луди, ами ще чакам друго няма какво да направя. Честно казано ако бяха 90лв хич нямаше да се занимавам да пиша имейли и телефонни разговори с банката.

# 425
Амазон са ти отблокирали парите и няма да ги изтеглят. Това е вярно. В срок 5-7 дни ще са налични в твоята банка. Не са ти ги дърпали, това също е вярно, защото няма одобрена транзакция. И това е вярно.
От банката вече зависи в какъв срок ще си ги получиш обратно "оперативни" по сметката. Те пак са там, но в момента не можеш да разполагаш с тях.
Ако напишеш коя е банката, ще се включат с по-конкретни отговори за колко време ги "пускат"..

# 426
Не си противоречат, в банката е топката.

# 427
  • София
Отдавна беше, но аз при такъв случай се обадих на картов отдел (номера на картата го пише) и те ми дадоха мейл на който препратих отговора на Амазон, че поръчката е анулирана и те ми освободиха парите веднага. Ако не се прави нищо на моята банка срока беше 15 дена и сами се разблокират след него.

# 428
  • София
Харесах си една безкабелна прахосмукачка, но се чудя какъв горе-долу им е обема на кашона и дали няма да ми го таксуват, като обемно тегло. Ако някой си е поръчвал, може ли да каже как са смятали доставката (по принцип съм към Габиели, но винаги може да се регистрирам и към някой друг превозвач).

# 429
  • Варна
Харесах си една безкабелна прахосмукачка, но се чудя какъв горе-долу им е обема на кашона и дали няма да ми го таксуват, като обемно тегло. Ако някой си е поръчвал, може ли да каже как са смятали доставката (по принцип съм към Габиели, но винаги може да се регистрирам и към някой друг превозвач).
Вчера взех от габиели такъв електроуред, на кг си беше, 6.1кг, 18,30 платих.

# 430
Някой, ако е купил онази Пепа Пиг и не я иска, с удоволствие ще я взема. Късно видях поста и вече цената й не беше 18 паунда, за съжаление. Simple Smile
И понеже я дебна, но още си е доста скъпа, който я е получил, моля да сподели дали на кг. са я таксували, че кутията май е с големи размери (да не са я хванали на обемно тегло).
Благодаря Simple Smile

# 431
  • София
От амазон дават размери на прахосмукачката 70*37*14, като че ли не ми се рискува Sad

# 432
  • Варна
Само споделям, при мен е Product Dimensions    ‎32 x 27 x 122 cm; 4.6 Kilograms .
Не знам на какъв принцип решават кога да ползват обемно тегло. На мен не ми се е случвало досега.

# 433
Някой, ако е купил онази Пепа Пиг и не я иска, с удоволствие ще я взема. Късно видях поста и вече цената й не беше 18 паунда, за съжаление. Simple Smile
И понеже я дебна, но още си е доста скъпа, който я е получил, моля да сподели дали на кг. са я таксували, че кутията май е с големи размери (да не са я хванали на обемно тегло).
Благодаря Simple Smile
Стана ми интересно за коя Пепа иде реч Blush

# 434
Не знам на какъв принцип решават кога да ползват обемно тегло. На мен не ми се е случвало досега.
Понеже за детско столче с изофикс база с тегло 12 кг. Габиели ми начислиха доставка 85 лв. (от Германия), се позаинтересувах и намерих това:

Понеже бях поръчвала и кошара next to me, която също е обемна, но тежеше под 10 кг. видях, че за нея явно са изчислили по друг начин доставката, защото цената беше 36.50 лв. Вероятно са ползвали тази формула, защото е под 10 кг., а когато е обемна и над 10 кг. доставката е за обемно тегло. Поне така си го обясних аз.

А някой знае ли тези Prime Days какви са? Има намаления само за членовете на Amazon Prime ли?

Общи условия

Активация на акаунт