Трудно разбирателство

• 10 102
  • 332
  •   1
Отговори
# 165
Алелуя, стигнахме до някъде, не била все истеричка, а има проблем след раждането.

Моля да не тривиализираме сериозни състояния със "нямах време за депресия". Не работи така.

Авторът да намери подход към жена си поне да си направи изследвания, след раждане е задължително да се погледне щитовидна, желязо, витамини.

# 166
  • София
Аз не съм имала следродилна депресия. Имала съм след упойка за около седмица и беше кошмарно.
Майката на моя приятелка не се е лекувала от следродилната депресия и е станала хронично. Мъчи се вече 48 г. жената. Всички около нея страдат. Но при нея не е истерия, а невероятна меланхолия, безсилие и нежелание за живот. Мъжът й я подкрепя и обгрижва обаче.

# 167
В един момент сама беше стигнала до решение да си вземе мента, глог и валериан, но забрави ли, не пожела ли наистина не знам, но не го направи. А стигна до този извод от група в която чела, че жената е много нервна и постоянно се карала с мъжа и много я бил дразнил. Та припизнала се е донякъде..

# 168
С мента и глог няма да стане.
Ако искаш нещата да се оправят, иди Сам на консултант, който да те посъветва как да походиш. Да ти даде професионални съвети, как разговорът за този "проблем" да не води до истерия, а до намиране на решение. Смяната на подхода може да свърши чудеса.

# 169
Хаха.
Осем години чистела фугите и не оставяла косми и изведнъж като родила и се грижи 24/7 за дете и бам нещо ѝ станало.
Я иди ѝ вземи една опаковка мента, глог и валериана, ще започне веднага да чисти и пее.

# 170
Тази жена е хронично преуморена. Една разходка няма да помогне, казвам ти го от опит. Аз работих докато бях по майчинство и много е трудно. В една друга тема писах, че по едно време вечерно време си поплаквах от умора и от еднообразие, от непрекъснато бързане и съобразяване. Имали сме и караници с мъжа ми пак за глупости, но аз предпочитам да си поплача - така ми олеква, вместо скандали.
Дете на една година може би се гледа най трудно - не се заиграва, учи се да ходи, пълзи, пипа навсякъде, дъвче всичко, докато е будно трябва да си лепнат за него, вечерта си като пребит и хич не ти е да миеш фугите в банята. И нашата често е занемарена, само аз я чистя, но нито аз дудна на мъжа ми, нито той на мен.
Аз също ходя на работа събота и неделя и има тон разлика от това да си цял ден с детето и да си бил другаде. Най вече в офиса е тихо, без постоянно циврене, мрънкане, дърпане и т.н.
За мен храненето е едно от най изнервящите неща. Ние се редуваме с ММ и със свеки. Но е имало периоди когато не е искал да яде и беше ужас.
И аз съм повишавала тон, малко дете може да извади от равновесие и най спокойния човек. Хеле пък моя момък, който не се спира на едно място. И ММ е повишавал тон и е излизал извън нерви.
Имам чувството, че си пуснал тази тема за да ти кажат всички, колко е зле жена ти и как трябва да си вземеш багажчето и да си тръгнеш, вместо наистина да направиш усилие.

Не знам за двойния стандарт, но ако темата беше от жена коментарите щяха да са да си взема детето и да се маха. Но темата е от мъж, затова коментарите са:
- болна е, невротичка, трябват лекарства, лекари, прегледи, направо за лудницата
- един як бой и трябва да и се наместят чакрите, удари по масата да ти донесе ракията и салатата
- зарежия я сама да се оправя с детето, вземай си багажа и се махай /най омразния ми, защо винаги детето трябва да остава при майката?/

# 171
  • Далечният изток
Аида, защо палиш толкова??

И други се палят, че и обиди ръсят. Много се вживяват.
Просто е мъж авторът и по презумпция е виновен.
След последните му отговори стана ли ясно защо се паля?
Защото жената има проблем, защото жената крещи, поведението ѝ крещи, че има проблем. А нашия... фугите, космите... Имам дежавю, това сякаш го писах и в предишната му тема. Човекът си гледа себе си и да не му се нарушава неговото спокойствие. Имаше много съвети преди няколко месеца, но щом цикли в същото положение, значи нито има желание нещо да промени, нито ще го направи.

# 172
Аз ти предлагам да я заведеш някъде, изненадай я с едно Спа. Може, като смените обстановката да се поуспокои.
Също, направи й подарък,  питай я какво иска, просто покажи някакво внимание и отношение, може и тя да си промени своето.

# 173
Ясно, и за мен не беше нормално да маже с цикъл банята , а тя била за освидетелстване. Госпожата специалист дето се пали, да овладее емоциите и да каже като специалист как да помогна на някой,  който не желае помощ. Някакви теории и начини, които да приложа?

# 174
  • Далечният изток
Казаха ти вече, не е мой проблем, че четеш избирателно.
Отиди ти самият при специалист, за да ти даде съвети как да действаш. Ама няма да отидеш, това го разбрах още в предишната ти тема.

Ако нарочно маже банята е за освидетелстване, да. Ама едва ли е така...

# 175
Ясно, и за мен не беше нормално да маже с цикъл банята , а тя била за освидетелстване. Госпожата специалист дето се пали, да овладее емоциите и да каже като специалист как да помогна на някой,  който не желае помощ. Някакви теории и начини, които да приложа?
Ти какво всъщност искаш от жена ти?
Да гледа детето, да чисти, да готви, да работи и като се прибереш от работа да ти гука на уше, да ти носи яденето, а вечерта да те мята на леглото за секс.
Имаше един филм - степфордските съпруги. Сменяха жената с робот - май това ти трябва.

# 176
Моето предположение е, че за 8 години твоите изисквания са се променили. Преди - скромен младеж, израстнал без родители (доколкото помня, така спомена, извинявай, ако бъркам), сега - взискателен мъж на отговорна длъжност. Това, което е било добро някога за теб, вече не ти харесва.

Препоръка - разделяйте се. След като още е останала обич към жена ти, тя трябва да бъде преобразувана в добри и цивилизовани отношения след развод и в оставането и на двамата като пълноценни родители на детето, макар и не заедно - без лоши чувства, без номера. Докато бавенето с раздялата ще изостри ненужно отношенията и накрая ще се разделите като врагове. Поне аз така мисля, не съм психолог.

# 177
Аз не разбирам защо чак така го нападнахте човека. На последния въпрос - най-вероятно иска спокойствие и разбирателство вкъщи без излишни нерви и скандали.
Друг е въпросът, че на мен ми изглежда като да са изгубили тотално възможността да намерят решение и хармония в отношенията си.
Почне ли да се вторачваме в битовизмите пък той изчистил ли, пък тя оправила ли, да ни дразни другия неистово, да спорим кой крив, кой прав и да си показваме доказателства кой с какво не се е справил (тя банята не изчистила, той дрехите си хвърлил), нещата стават безнадеждни.
Затова и смятам, че последен опит правите с терапевт да се види дали ще може да отпуши нещата нанякъде и като не става, всеки по пътя си. Но това да сте заедно и да се дебнете кой какво е изчистил, е напълно безсмислено.

# 178
Искам живот без нерви! Искам да излезем нормално, без да се изпада в нервни изблици. Искам да пътуваме нормално за морето, без да мрънка през целия път. Искам да се научи да канализира яда и нервите си, зашото и дете ще трябва да учи на това.

# 179
Ами жена ти явно не е щастлива със сегашният си начин на живот и всичко, което й липсва избива в нерви.

Ендокринолог и на база на резултатите - психотерапевт или терапия с витамини и хормонални препарати, за да се запълнят евентуални липси. Не съм специалист, но тази нервност не е от нищото. Или пък се разделяте..

Общи условия

Активация на акаунт