Бебешко вързопче щърка крие, през АПРИЛ за мен ще го развие!

• 22 354
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Варна
smooth,
доки не ни каза,че сме в ерекция,ама пишлето ни е забележително:)ще кача снимка и на пишлето да ни видите и ще я изтрия,че ме е срам:))) Crazy
За сушилнята,ами и ние имаме и сме мнооооооооого доволни.Нашата е "Горение".Има опция против намачкване и впръсква вода,докато суши.....Разбира се суши повечко време.Прането излиза съвсем леко намачкано и то не всичкото!!!

# 226
  • Пловдив
Веси, с нетърпение чакам материали за ктрменето Simple Smile
От това, което прочетох във форума научих много, но имам и много въпроси. Основно за подготовката на гърдите - трябва ли да се мажат в последните седмици и с какво точно? Пишат, че е добре бебчето веднага да се сложи на гърдата, дори и да няма мляко, защото така я стимулира, а и то си запазва правилния сукателен рефлекс. Добре, ама ако продължава да няма мляко  newsm78 бебока няма ли да огладнее, за колко време би трябвало да се появи кърмата .....
ох, много се надявам да нямам проблеми с кърменето. Майка ми много се е мъчила с мен Sad и съм малко притеснена.
А за помпите - и аз уж мисля да не взимаме сега. До колкото разбрах в Селена предоставяли и помпа ако се налага, така че за начало няма да е необходима Simple Smile
Мелодийка, я, кажи омекотителя повторно за центрофугата ли го слагаш  newsm78 защото аз си слагам предварително - заедно с праха, но ако може и иначе .... ще пробвам Simple Smile
Хриси, пу-пу ...много сте хубави   bouquet
и снимките са .... кристални Simple Smile

# 227
veselina miteva аз съм на същото мнение, че ако всичко е ок, кърмата трябва да му е достатъчна, но все пак да се допитам Wink
А да споделя, онзи ден обеснявам на татито (след поредната препоръка на приятелка за сладка вода и чай ) че аз съм решила че вода и чай няма да давам, а за подсладена  Naughty, и не мисля да се съобразявам с чужди мнения, и смятам да следвам инстинкта си на майка. А той - престани с това "аз съм решила", мен няма ли да ме питаш какво мисля? Embarassed Embarassed, и се почустах много тъпо ooooh!, май съм прекалила без да се усетя Embarassed.

# 228
Добро утро и добър ден за по-ранобудните,

За количките и креватчетата - сигурна съм че са от голямо значение за развитието на гръбначния стълб на детето (най-вече креватчето и матрака). Това което исках да кажа по-горе е че колички с разлика от 1000 лева в цените имат  една и съща ергономика  и цената съвсем не е определяща за качеството. Пролет благодаря че ме сети за боите и хималите този момент съвсем го бях пропуснала, при положение, че вече съм се сблъсквала с истории на употреба на канцеригенни бои при производство на тъкани в Китай.
За помоща - на мен съвсем не ми се иска баби да ми се бъркат в работата. Все си мисля че първите месеци са неповторими моменти, които трябва да изживеем като едно малко ново семейство без намесата на баби, дядовци и т.н. Още повече че често се получават дразги когато се намесват тъсти и свекърви. Слава богу мойта свекърва е на повече от 2000 км. разстояние, но не знам как ще представя нещата на тъщата на мъжа ми  Crazy така че да не се сърди, че не гледа тя бебето (зор зор)  Thinking ...
За стаята на бебето - едни казват че е най-добре от самото начало бебето да си има собствена стая и да спи само ... Но как да го оставиш само ... каквато съм паника сигурно няма да мога да спя по цяла нощ да мисля дали не е се е омотало в някакъв изникнал от някъде предмет ...
Въпросче - кой ще препоръца 3Д ехогаф в София, където може да се направи и филмче? И ако може да не е при Мазнейкова  Wink ...

Хайде целувки и послушни коремчета на всички
ПС: Честит имен ден   bouquet ( какъв ден е днес?  Crazy )

# 229
Хрис, ама то от снимките се вижда , че е еректирал,това се дължи на движенията на таза!

# 230
 benitta ти към Селена ли си се насочила да раждаш, защото и аз май все повече се убеждавам че там ще е най-добре, а и като го сметна не излиза чак толкова по скъпо от другите места newsm78?

# 231
Здравейте и от мен  Hug
За помпите - намерих си Avent Isis. Още е рано да се каже дали ще ми свърши работа, но тук май не се продават и ако ми потрябва, искам да ми е под ръка веднага.

За помощта - мога да разчитам само на майка ми, но не искам и не мога да я ангажирам да е с мен по цял ден. Ще се оправяме сами с таткото.

brambar, мисля, че д-р Томова работи с 3D ехограф и записва филмче, но в частната клиника (св.Лазар ли беше  Embarassed)

# 232
за сушилнята - имаме няколко познати, които имат и всички са страшно доволни. Свекърва ми има и като ги извади само опъва и някои неща даже нямат нужда от гладене. Аз лично смятам да си взема, но по на там. Дрехите изобщо не стават на баница и за сега никой не се е оплакал от захабяване. Peace
Помпа за кърма - аз лично ще си взема по препоръка на доста кърмачки на Авент, те били най-добрите.
Относно кърменето - вече съм казвала, че около мен има 2 девойки, които са върли фенове на кърменето, едната даже е към Уницеф, та общо взето ме открехват за нещата. От това което съм чела в кърмаческия и от това, което са ми казвали - няма вариант да нямаш кърма, т.е. всичко е до нагласа и психическо състояние. Ако имаш желание - ще имаш кърма. След раждането е добре веднага да започне с кърменето, за да се стимулира кърмата, пък и коластрата е най-полезното.
За количките - не съм съгласна, че няма разлика в количките от 200-300 лв. и количките над 600 лв. Ми че тя разликата е ОЧЕВАДНА  Shocked в всчко отношение почти - като се започне от плата, от тежеста, от това как е направена и колко е маневрена. Мога да сравня например моята количка ( бутала съм такава с бебе вътре ) и примерно подобна на външен вид на Чиполино - еми има огромна разлика, определено моята е по-маневрена и по-меко се движи. Не знам как може да се сравняват нискокачествени китайски неща като цяло с италиански, френски или немски.  Thinking Не искам да убидя никой, но понеже кисна в разни градинки и винаги съм била заобиколена от разни мами с бебета и съм виждала НЕ ЕДИН ПЪТ развалени и счупени колички от рода на Чиполино, Бертони... Ккато вече казах, при тях е въпрос на късмет. Дано тези които сте избрали да са късметлийски  Peace
За помоща - ами не се очертава кой знае каква помощ... Баба ми я пренесохме в София вече в близост до нас, та на нея ще разчитам да ми сготви и изчисти примерно, което не е малко, но като цяло ми се ще да се оправяме сами, но пък и няма да се правя на майка геройня и да отказвам помощ

# 233
  • Пловдив
Ягодка, до скоро се колебаех, но май вече окончателно сме решили да  е там Simple Smile
До сега никой не се е оплакал и мисля, че ще си заслужат парите. Даже ми се иска да отида на един преглед там, хем и да огледам обстановката и да ми разяснат някои неща.

# 234
benitta омекотителя си го сипвам още в самото начало, но в отделно отделение, а не при праха. Ако пералнята ти няма такова отделение можеш да го добавяш при последното плакнене.

zazu1 и anishka и аз смятам да дойда утре на лекцията - за сефте ще ми е Simple Smile Нека се уговорим нещо за чакането, че не знам дали ще ви позная. С anishka сме се виждали веднъж на първата среща, но то беше отдавна, а и аз съм мноооооооого лош физиономист Embarassed

Слънчевки, много се радвам, че ви харесват снимките ни от софийската среща в Боло, обаче аз като ги гледам и ми иде да изтрия тези с моя лик. Такова гуци никога не съм била. Ако имаше и звук към тях сигурно щеше да е "грух-грух". До сега не ме притесняваха качените кила, нищо че са 20кг., но след тези снимки направо се плаша. Има ли и друга сред нас така драстично пораснала?

А за сушилнята може да си зависи и от марката, а и тази на кумовете ни е старичка. Това което съм чувала е, че е добре да се купи отделно сушилня - по-добри били от тези дето са комбинирани пералня със сушилна. Но пак казвам - аз лично нямам такъв уред. Решили сме в новата къща да се оборудваме, но това е по-натам Simple Smile

# 235
benitta и аз така за прегледа..а и искам да разгледам, но това ще стане чак като се прибера в Пловдив, евентуално началото на март Rolling Eyes. Ако научиш нещо ново да кажеш  Wink

# 236
  • София
Оле момичета като чета за вашите бебета по килограм и се стресирам. Моето е 27-ма седмица, а по размери е 24-та. Направо съм побъркана, а иначе расте. Не е спряло да расте. Та ми казаха че е 722 грама. Ужас. Даже пише че има грешка +-76 грама, та ако е минус  #Cussing out
Скараха ми се че не спя на ляво и да не съм спала по гръб. Снощи накарах таткото да ме следи и да ме обръща на ляво и малкото хич не хареса тази поза. Яки ритници раздаваше и не ми даде да дремна докато не се обърнах на дясно. По гръб не смея. Много ми се караха че съм пречила на детето.  Thinking Моля се да се роди живо и здраво и да не го изгубя.

# 237
  • София
За кърменето - Страчи е много права, че всичко зависи от нагласата на майката. Ако е убедена, че ще кърми - ще "изкопае асфалта" но ще го направи. Стимулацията от бебо  или от помпа е основен фактор за да се произвежда нова кърма.
Аз ползвах Авент с Ида и съм много доволна от избора си. Взех я от една мама от форума, след мен сега я ползва приятелка и като родя ще е 4 бебе с нея.
Ако сте се спрели на друг модел - проверете има ли резервни части за тях. Имам блед спомен, че само авент продават разните там уплътнения и т.н. които дефакто се захабяват и правят помпата неизползваема.

Вода за Ида преварявах 2 пъти на ден... хамалогия ужасна. Тя почти не я искаше... но аз да имам за всеки случай. Сега такова нещо няма да правя.
Тогава се притеснявах, ако се събуди и разплаче навън да я накърмя.  newsm78 Вече нямам такива скруполи и ще сме с бебка на поискване Heart Eyes Без вода!
Водичка ще предлагам като се захраним след 6 месец!

Сушилнята ни е на Горение - леле какво чудо е това...  Hug Центрофугирам на 900 оборота, после хоп в сушилнята на програма за пълно изсушаване. Ако извадя дрехите и ги сгъна преди да ми е свършило връткането против намачкване - не гладя нашите дрехи. Но ако пропусна.... после наистина трябва да се гладят. Rolling Eyes
А да се захабяват или наелектризират.... не съм забелязала.

За помощ от бабите... аз пък не  исках да се правя на "снаха-героиня" и без скруполи отказах помощ. И никак не съжалявам. В 10-те мин, които Ида се кротваше можех веднага да полегна  и аз. Ако има някой чужд човек в къщи... трябваше да си обръщаме внимание и тогава.... 

450, отиди на преглед и на друг апарат и при друг оператор за сравнение. Грамажа е много относителен - зависи точно кой диаметър ще засекат, колко прецизно ще кликнат, а и от вкараните данни в самия апарат.
Ако е прав доктора все пак - според мен би трябвало и на доплер да те прати, за да се види как е плацента и пъпната връв. Лежането на ляво не решава всички проблеми!!!! Как ще ти говори, че пречиш на бебето!!! #2gunfire Само спокойно! Разрабрахме се, че повече лоши новини да няма и априлските ни мъничета да са най-сладките, здрави, красиви и обичани дечица!

# 238
  • на североизток
Здравейте и от нас, мили момичета!
Относно кърменето и помпите за кърма - кърмих сина си десет месеца, но тагава нямах помпа за кърма.В началото, докато беше малък и не успяваше да изсучи повечко кърма, се налагаше да се цедя, което хич не е приятно.Затова сега реших да си взема помпа - купих си тази на Avent Isis в комплект с шишета.Предимството да имаш помпа е, че можеш лесно и безболезнено да се изцедиш и например да осигуриш шише с кърма за нощното хранене на бебо и да го нахрани някой друг, докато ти си спиш и почиваш.Относно слизането на кърмата - спомням си, че на сутринта след раждането на сина ми/роден е в 22.00/ имах коластра и ми го дадоха да го накърмя, след три часа пак и така.Кърмата ми постепенно слезе.
Давала съм вода и чай още от началото на малкия.По малко.Между храненията.Но не и сладка вода.И сега смятам да правя така, стига малката да иска да си пийва.Не мисля, че е нещо лошо.
За помощта - ами ние си отгледахме детето сами с мъжа ми, бабите почти не са ни помагали.Синът ми беше много кротко бебе - доста спеше и мируваше /за разлика от сега/, но е факт, че се справяме.Така, че пътят ми е познат.За това и отсега съм започнала да се приготвям - знам какво ме чака, от какво имам нужда и така се чувствам по - спокойна.
Иначе ние бяхме на лекар в понеделник.Госпожицата е пораснала доста.Отговаря си на термина - беше с три дена по- напред от датата, но тава е нормално при измерване да се получи разминаване.
450, виждам, че се притесняваш за големината на бебо.Успокой се - важно е сега и за теб и за бебето.С първата ми бременност беше така - малкият изоставаше с две седмици от термина.Накрая го преносих и го родих точно 14 дни по - късно от определеното.Едно сладко хубаво бебе.Така, че спокойно.И стига си пълни главата с глупости. Важното е, че си расте и че ти се чувстваш добре.
Хриси, много е сладък малкия мъж - да ти е жив и здрав!
Чао засега, момичета!И се пазете много от настъпващите грипове!

# 239
Здравейте  preggo ,
Да се включа и аз по темата за кърменето. Нали съм абсолютен лаик  Embarassed , искам да питам мамите, които имат опит с бебчета, дали са подготвяли гърдите си преди раждането. Кога трябва да се започне? Какво точно се прави (една приятелка ми препоръча обтриване с мека кърпа след къпане, но пък прочетох, че дразненето на зърната може да предизвика контракции)?  А мислите ли да купувате козметика за зърна? Имате ли идея коя марка е най-добра?  newsm78
За помощта от бабите - много съм раздвоена. От една страна, майчинството за мен ще бъде напълно непознато изживяване и е много вероятно да имам нужда от помощ и съвети. От друга страна обаче, аз си падам доста самостоятелна и много се дразня, когато някой ми се бърка в домакинството (не че съм перфектна домакиня...може би точно за това се дразня  Crazy ). Та си мисля, че майка ми някак си ще успея да я овладея - мога дори да й се скарам, ако ми се пречка твърде много. Но със свеки нещата са по-деликатни, защото тя е доста властна и доста сръдлива - сигурно ще се хванем за косите на втория ден newsm66 afwitch ! Но ако отрежа помощта на свеки, трябва да отрежа напълно и майка ми, защото иначе ще стане династичен конфликт  Twisted Evil ! Та съм в много кофти положение... Е, намрънках се  Embarassed  Rolling Eyes ...
Чао и хубав ден! babydust7 

Общи условия

Активация на акаунт