Бебешко вързопче щърка крие, през АПРИЛ за мен ще го развие!

• 22 357
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
аз контракции почти нямам, но пак ме е страх да ходя много - така ме боли като стана, че ме е страх да не се откъсне корема  Shocked.

Ти често ли имаш?
Ая, за какви болки става дума?
Аз също имам болки понякога, когато ходя. Става дума за ходене по улицата примерно, а не за няколко крачки вкъщи. Усещането е точно същото, както когато човек не е спортувал от дълго време и после изведнъж се затича. Остра болка. Най-продължително до сега да ме е боляло за 5 мин и като успокоя темпото или се спра, отшумява. Случва ми се само понякога от 2 месеца насам.
Обяснявам си го с това, че бебето вече е достатъчно голямо и тежко, за да мачка вътрешности Crazy
Значи и има и други с подобни усещания?
Аз контракции почти не получавам. Когато се преуморя или съм цял ден на лекции и на крак Tired на моменти чувствам корема си малко по-тежък и по-твърд, но без болка. Това са един вид контракции предполагам, но до сега никога не ми е ставал "като камък" и "да се свие на топка", както описвате вие. За всеки случай глътвам по едно но-шпа в такива моменти.

# 196
Гигилче, това е от притискането на органите  Wink

Пиколина, моите болки са по-скоро ут чувството на 'увисване' на корема - от там е и болката. Иначе посмъртно не мога да ходя много - задъхвам се, изморявам се...  ooooh!

Краката и ръцете и на мен ми отичат - не искам да си мисля ако беше лято  Embarassed

# 197
  • Попово
Това с отичането много гадно... краката ги вдигам на високо на стената , ами с ръцете как практикувате?

# 198
  • София
Здравейте. Аз имам контракции тези дни и доста се притесних- с тези събития напоследък сред априлските мами. А и днес с Анишка ходихме на училището за бременни- темата беше за недоносено, доносено и преносено бебе. ТА съвсем се ошашках и веднага след това се изстрелях при доктора. Той ми каза, че тези стягания на част от корема пак са си някакви контракции, но не са притеснителни. Изписа ми Магнерот и Но-шпа и каза да си се разхождам и да не се притеснявам. Иначе на лекцията обясниха, че са проблем ритмичните безболезнени контракции- които са на еднакъв интервал- може да са евентуален симптом за преждевременно раждане. А неритмични контракции е нормално да си има през цялата бременност.
В четвъртък ще сме пак на лекцията с Анишка- така че- присъединявайте се  Flutter. Ние обикновено отиваме в 9.00, защото се оказа, че не от всички маси е удобно да се гледа, ако прожектират нещо, а по опитните бременлийки са запознати, отиват към 9.00 и заемат по-добрите места.
За количките аз по-едно време се разрових из нет-а и по коментарите се спрях на Маг Ингланд Принцес. Отзивите бяха почти изцяло положителни. А цената ми се струва нормална- 230 лв. За мен 800 лв. за количка си е нещо непонятно- дори и да разполагам с много пари- пак не виждам смисъл да се дават над 300 лв. Но това си е мое мнение де.
Аз понапазарувах част от дреболиите за бебето, но трябва да обикалям за креватче и за шкаф за дрешките, а нещо не ми се занимава  Crazy Може би другата седмица ще се заема.....
Пазете се и не се преуморявайте. Не забравяйте, че вече сме доста бременни  preggo

# 199
Eхххххх, как завиждам на мамите които са свободни и могат да ходят на у-ще за бременлийки Rolling Eyes. Аз ще съм на работа както се очертава да края, а след като излезна болничен ще трябва да се правят всички покупки, защото нищичко не сме купили Embarassed. Понякога се чудя ще ми стигне ли времето, и дали корема ми няма да стане много голям и да ми е неприятно да обикалям магазини newsm78...

# 200
Гигилче - мажи се сутрин и вечер. Ефектът не е кой знае какъв. Гледай да не стоиш дълго време неподвижно права. ходенето не е вредно.
Контракцията е цялостно стягане на матката за няколко секунди. Сега не е болезнено. възможно е това, което ти усещаш, да е от притискане.
Лежи повече на лявата страна.

# 201
Ще пробвам - нищо не губя да се мажа профилактично  Wink
А 99% от лежането ми е на лявата страна, на дясната някак си не мога и не обичам. По гръб не ми е комфортно. Даже не мога да заспя, ако не съм легнала наляво  Peace

# 202
Ая от къде ги изнамери тези сашкини бисери, добре развеселяват  newsm62 ... а за пишкането и аз съм като теб, и то поне от 2 месеца  Cry ...  много е неприятно да, но какво да се прави. Април наближава и ще ни лъхне пролетния вятър, малко остава  thumbsup ... А забравих да ти кажа на срещата че може да ми приместиш термина на 9 април, по последни данни бебето расте като за тогава Simple Smile
За Como и аз останах много неприятно изненадана от съотношението цени / качество. Така че Como ще ме прощава, няма да го посетя вече ...
За таткото - и аз ще се отрежа както пише по книгите но след кърменето ... Така че удобрявам твоята темичка , може само да я почнеш с "Тати каза"
За контракциите - аз нещо не мога да разбера на кое викате контракции... При мен има болки от време на време , това ли са контракциите?  Ритниците дето получавам не бих нарекла контракции, нали?
За нащо здравеопазване и демографсkия проблем - крайно време е някоя media да се заинтересува от проблемите не българските майки и от рекета и безотговорностите, които са длъжни да търпят от "скъпите" ни родни лекари ... Така че дали да не се замислим как да предизвикаме един такъв интерес ?

Това е всичко приятели

# 203
Здравейте всички мами, надявам се да сте добре и най-после да спрем с лошите новини  Cry аз съм тук, но в такива дни не ми се пише.

Варненски майчета, но повод писаното от Ларсен за среща след сряда, аз лично мога да предложа голяма обща среща в неделя следобед (мен лично ме устройва, предполагам, че повечето няма да искат в почивен ден, затова варнеските срещи обикновено са през седмицата  Rolling Eyes), НО ако този път се организираме наистина ВСИЧКИ варнески мами, смятам, че всяка ще иска да присъства. Апелирам най-вече към по-новите мами, каито никога не са идвали на среща досега-хайде вече!

Това е от нас, чакаме отзиви!!!

# 204
pepena,
Ще ходя при доктор Марио Давидков.Той има нов 4Д еограф.
ето му координатите:
9000 Варна, България
бул. "Република"
тел:052/555-567, 555-568, 088/8376-382
http://www.drmariodavidkov.com/
В сайта мисля,че няма актуална информация за 4Д ехографа,но аз знам,че има такъв от Сноу-ана,която го посети в петък

Давидков има 3D, но вече трябва да има 3D live.Към края на месеца ще ходя при него за трети път от началото на бремеността,носете си CD за запис. Иначе 4 D има само в Майчин дом, но той не работи от 2 месеца.
За Сладка мама не мога да разбера как не са спасили бебо,толкова ми е мъчно!

# 205
аз мога да дойда на среща единствено ако решите да е някъде по-близо до нас,например сладкарница "Неделя" на Княз Борис,тя ми е на 30 метра от входа.Имам чести предменструални болки в кръста,които съм си нарекла "задни контракции" и не смея много да излизам, почти съм на легло.

# 206
  • Far away from here...
Здравейте,милички!
Щастлива съм да се похваля,че днес най-после ме изписаха от болницата и засега съм на домашен режим Laughing
И да попитам,някоя от вас дали ще ражда в окръжна болница или пък ходи на консултации там?И ако да-при кой лекар?
Лека вечер и се пазете много! Hug

# 207
 Много ме натъжи новината за Сладка мама,толкова е трудно да намериш подходящи думи в такъв момент!!!Какво става ????Вече четвърти случай,наитина се замислям дали нашите лекари са достатъчно кадърни и .... дали е нямало възмойност да се спасят тези ангелчета??
 ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ за тях!!! Praynig Praynig Praynig

# 208
Здравейте!
Много ми е мъчно, Sladka Mama! ......

За варненската среща: знаете, че аз съм ЗА винаги и когато кажете. За мен неделя е добре, Сладкарница "Неделя" до Икономическия университет (нали правилно съм разбрала?) също. Време е да сменим времето и мястото на обичайните срещи... поне един път. Само че, доколкото знам, Виви_Ан няма да е в града.... А другите момичета? Larsen? Hristina_k i Snow-Anna? Ами момичетата от Варна, които засега се крият? А придружители от мъжки пол допускат ли се (имам предвид дребния, не мъжът ми  Wink).
За избора на доктор за раждането: мисля да посетя Д-р Георгиев от АГ-Варна; при него раждах големия си син и бях изключително доволна! Другия месец ще си запиша час; все още като чели е рано, нали?
За контракциите: през тази бременност почти нямам, но предния път беше кошмарно - не можех да отида до WC, без да не ме стегне корема!!! С много магнезий, Но-шпа и 6 месеца лежане успях да устискам до края на 9-тия месец. Синът ми е роден 5 дни преди термин. Наистина Ви съчувствам, много е неприятно!

Желая Ви приятна вечер!

# 209
  • София
Здравейте!
Пенелопа, Ауа, Бръмбар - благодаря за насоките за количките. Ще трябва хубаво да пообиколя. Zazu има право, че 300 лв е разумната граница за количка. И на мен ми се струва разхищение да се купува по-скъпа, но много си зависи и от цените, които са окачили в магазините. #2gunfire Маг ингланд и аз четох, че е много добро решение. Обаче освен всичко ми трябва и стол за кола... и като се прибави и кош за новородено и лятна приставка... и то си става повече от 300. А честно казано не знам какво впечатление съм оставила, но аз за себе си лично почти нищо марково (само част от козметиката ми е изключение) и скъпо не съм си взела, а и не бих дори доходити ми по чудо да се умножат.
Но за бебто има неща, за които качеството е много важно и понякога високата цена трябва да се преглътне:. Например важно е матракът на леглото и дъното на количката да са ортопедични и качествени. Важно е бибероните да са качествени, за да се намалят дори и малко коликите и да не се кривят венците и зъбките. Важно е дрешките да са 100 % памук и с безвредни бои. Важно е играчките, които се лапат, да са  от безвредни материали. Важно е козметиката за бебето да е хипо алергенна и да е ефективна срещу подсичане и др уги там работи... И вярно си е - много голяма глупост е да се купува количка за космическа сума, като тези пари могат да отидат за други много важни неща.
Бръмбар, не живей със заблудата, че бебето прекарва някакви си 15 мин дневно в количката. Всеки ден трябва да го изкарваш на разнодка на въздух за мин 30 мин, а вероятно за часове и само мъглата е причина това да не стане. Много бебета обичат да си спят в количките. Моята племанница например не искаше в началото да си спи в легълцато.
Ягодка, за това течение по бикините най-добре не се ослушвай, а веднага отиди на лекар. Не чакай 18-ти! Малко вероятно е да са води. А иначе може и да изпускаш урина или да е нещо друго нормално. Аз самата всеки ден следобяд по едно и също време след разходка имам зацапване на бикините с по няколко капки едно такова бяло и средно гъсто. Докторът ме прегледа и каза, че нищо ми няма. А и нали съм микробиолог и знам кои течения са обезпокоителни - и аз така си мислех.
Ауа, това с тоалетната при мен е неизменно от много време вече. Напълно нормално си ми стана всяка нощ да ставам от 5 до 7 пъти. Аз през деня толкова не ходя, но нощем... И се будя зверски жадна. Предполагам това не е случайно - нощем организмът се възстановява и тогава околоплодните води най- активно се филтрират. А сънят ми често е оскъден. Пролетният вятър - ех защо ли мислиш, че никът ми е точно Пролет... Духне ли ме този вятър - направо се прераждам. Любимият ми сезон е. А и няма по-антидепресивно чувство от пролетния вятър с всичките му миризми. Опа - да не помислите, че се изживявям самата аз като пролет и пролетен вятър. Идеята е друга - това е любимият ми сезон.
Мелодия - е крайно време е да се вземеш в ръце с тази болест. Отиди на лекар, остани си вкъщи и изпий една цистерна чайове. Кашлиците предизвикват контракции - така че не ги подценявай!
Контракции - Бенита на мен магнезият наистина усетих, че ми подейства донякъде още на втория ден. Определено обаче не ликвидира напълно контракциите. Пак си ги имам, но по-малко отпреди и ми е по-леко някак на корема. Иначе и сега, като пиша това, получих една контракция. Преди не знаех, че това са контракции - мислех, че се усещат по-мощни и някак по-по друг начин изобщо. А самото усещане (за тези, оито се чудят още) е едно такова внезапно и краткотрайно (за 30-тина секунди) стягане на корема, при което той става на пипане явно твърд почти като камък. На топка точно не ми е ставал, но понякога става на буца от едната страна. И определено контракциите се появяват и при състояние на покой и почивка, а не само при стрес и претоварване. Не че стресът и претоварването са за пренебрегване - от тях със сигурност стават контракции. А и дългото возене в кола ги предизвиква. Аз този уикенд доста пообиколин София с кола (събраха ми се 3-4 часа в събота следобед, а в неделя направо от центъра до Комо вече бях изпаднала в паника от появилите се контракции). Така че и возенето трябва да го намалим вече... А и като говоря много дълго и оживено - пак ми се стяга коремът.окторът каза, че и самото бебе, когато се движи много активно, предизвиква контракции. Ходенето на токчета дълго време - също натоварва матката.
Така че , Гигилче, споко - твоето не са контракции под реброто...

Общи условия

Активация на акаунт