Професия учител - 16

• 54 574
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Това за 12-часовия ден е само за оформянето на документите. Вие може да си стоите и по повече неофициално.

# 556
Все пак този половин щат най-вероятно няма да е съобразен с това какво свободно време имаш имай и това предвид. Аз съм писала и преди два дни преди да обявят настоящото ми място бях одобрена за друго на половин щат. Много бързо се освестих като ми обясниха на място, че ще имам часове и в двете смени и не последователни. Ами поисках си свидетелството за съдимост и си тръгнах. Аз повече пари щях да давам за път на ден отколкото да получавам.

# 557
Разбира се, зависи как ще са разпределени часовете и заетостта в училище. Интересуваше ме горе-долу за общата продължителност на работния ден, дали ще имам право, ако разпределението на часовете е така, че да позволява да не напускам веднага. Дори и да не може да се съчетае със сегашната ми работа, бих я напуснала и започнала на пълен щат. Сега още проучвам. Ще видя, живот и здраве кое как ще дойде.

# 558
  • Добрич
Разбира се, зависи как ще са разпределени часовете и заетостта в училище. Интересуваше ме горе-долу за общата продължителност на работния ден, ...

Sun_Shine016, в различните училища престоят в училище след приключване на часовете е уреден различно.  Административната дейност, участието в обединения, комисии и пр. също отнема време.
На места по изискване на ръководството всеки ден колегите прекарват значителна част от следобеда в училищната сграда.

Това може да се разбере предварително, ако имаш познат,  когото да питаш.

# 559
Все пак този половин щат най-вероятно няма да е съобразен с това какво свободно време имаш имай и това предвид. Аз съм писала и преди два дни преди да обявят настоящото ми място бях одобрена за друго на половин щат. Много бързо се освестих като ми обясниха на място, че ще имам часове и в двете смени и не последователни. Ами поисках си свидетелството за съдимост и си тръгнах. Аз повече пари щях да давам за път на ден отколкото да получавам.
Може ли да те попитам. В кой град е училището? Понеже и аз искам да кандидатствам в едно училище в Пловдив на половин щат на двусменен режим. И ако наистина е така и аз няма да мога да си го позволя, понеже ще пътувам.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 08:26 от Titanka

# 560
Нямам познат, който работи в сферата на образованието, и когото да разпитам за подробности, но май съчетаването на 0.5 щат с друга работа става много сложно. Затова, като че ли не си струва да се занимавам, а да  търся направо на пълен.

# 561
Минималният брой срочни оценки по учебен предмет с 2 ч.седмично e 2, като тук се включва оценката и от входното ниво, нали ?

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 11:18 от Terzieva

# 562
  • Върху лъчите на Слънцето.
Минималният брой срочни оценки по учебен предмет с 2 ч.седмично e 2, като тук се включва оценката и от входното ниво, нали ?
Оценката от входно ниво не се включва при оформяне на срочната.

# 563
Здравейте, колеги! Идвам с един малко по-различен въпрос.
Бременна съм и още не съм казала на работа. Вече съм кажи-речи в четвърти месец и на 01.09 ще занеса писмо до директора и амбулаторен лист от АГ.
Четох закона и пише, че не може да не задължават да извършвам извънреден труд.
Добре, де, а може ли да ме карат да замествам учители? Аз съм следобяд на занималня и мината година за щяло и нещяло ме викаха и сутрин. Сега имам право да отказвам, нали?
Второ - даваме дежурство в училищния автобус. Това имам ли право да го откажа с оглед на това, че съм бременна и не ми е особено приятно да се дрънкам по селски пътища с болни деца на едно затворени място?

Мисля да работя най много до 1 ноември. Не стига, че ме е страх някой ученик да не ме удари в корема, пък и тия болести дето влачат всекидневно ...
Даже и 1 ноември ми е много като се замисля.

Благодаря!

# 564
Здравейте!

По повод 0,5 щат имам колега, която работи на две различни места на 0,5 щат...ами доста й е трудно да ги съчетава, но успява.
При добро желание от страна на ръководството смятам, че нищо не им пречи да направят часовете максимално удобно за половинката щат.
По повод на притесненията на Анастасия смятам, че изначално никой не може да ни задължи да заместваме. За дежурствата е редно да проявят разбиране (дори без да се казва), но за по-сигурно аз бих заявила невъзможността си да съм придружител в буса - обяснявам защо; бих заявила, както направих и аз, ше главни дежурства няма да мога да поемам (при нас се седи по 12 часа в училище) - обяснявам защо и т.н....
Вече до кога ще работите си зависи от Вас.
 За себе си аз реших да пусна болничен в първия възможен момент, въпреки, че срещнах разбиране и подкрепа от страна на ръководството.
Пожелавам лека бременност и пълни щатове! 🙂

# 565
Здравейте, колеги! Идвам с един малко по-различен въпрос.
Бременна съм и още не съм казала на работа. Вече съм кажи-речи в четвърти месец и на 01.09 ще занеса писмо до директора и амбулаторен лист от АГ.
Четох закона и пише, че не може да не задължават да извършвам извънреден труд.
Добре, де, а може ли да ме карат да замествам учители? Аз съм следобяд на занималня и мината година за щяло и нещяло ме викаха и сутрин. Сега имам право да отказвам, нали?
Второ - даваме дежурство в училищния автобус. Това имам ли право да го откажа с оглед на това, че съм бременна и не ми е особено приятно да се дрънкам по селски пътища с болни деца на едно затворени място?

Мисля да работя най много до 1 ноември. Не стига, че ме е страх някой ученик да не ме удари в корема, пък и тия болести дето влачат всекидневно ...
Даже и 1 ноември ми е много като се замисля.

Благодаря!
И двете си бременности изкарах с по 9 месеца болнични, като при втората бременност се наложи ТЕЛК комисия. След 3 месец спокойно можеш да излезеш в болнични, за по-голяма безопасност за теб и бебето. При децата има голям риск от шарка и вируси.

# 566
  • при моите деца .....
Ако не сте подписали допълнителни споразумения за увеличението изчакай (мое мнение), при нас ще е в септември и направи 10 работни дни....
Не е малко увеличението.
Това, ако няма медицински противопоказания за работа.

# 567
  • София
Ама жената няма да напуска, ще бъде в болничен. Би трябвало да й дадат допълнително споразумение. Освен това, когато единствената промяна е повишение на заплатата, не е необходимо допълнително споразумение. Работодателят може да го реши едностранно. Но наистина, за да не си създава проблеми, е добра идея да изчака до 15.09.

За да не се налага ТЕЛК, болничният трябва да се изчисли така че от началото на последния цикъл до термина да имате общо 6 месеца болнични плюс още 45 дни, за които не се изисква подпис от ЛК.
Аз така си правих много тънките сметки кога точно да изляза в болничен. Изчислих си всичко и се оказа, че съвсем в началото на периода съм ползвала една седмица болничен, че голямото човече беше пипнало нещо. Макар че причината за първия болничен е съвсем различна, пак включиха дните в тези до 6 месеца, които могат да ми дадат от ЛК. Наложи ми се да се върна за една седмица на работа между болничните от ЛК и тези 45 дни. Можех да взема отпуск тогава, но при мен се случи през август и си поседях малко на стола.

# 568
Ако не сте подписали допълнителни споразумения за увеличението изчакай (мое мнение), при нас ще е в септември и направи 10 работни дни....
Не е малко увеличението.
Това, ако няма медицински противопоказания за работа.
Да.. ще изчакам точно това.
Вероятно от 1 октомври ще изляза. Тогава ще влизам точно в 5 месец..
Благодаря Ви! 🙂🙏

# 569
Мое мнение- ако има как излезте болничен преди 15.09. Не се притеснявайте за болничните - те ще обхванат 2023 и 2024, а лимитът важи за календарна година(разбира се, ако до сега не сте била в болнични). Когато аз бях в подобна ситуация, все още не бях казала, наложи се да замествам, а си имах голяма седмична натовареност с мои часове. Резултатът беше, че получих контракции и бързо взех решението да изляза в болничен, после дойде и ков!д...

Общи условия

Активация на акаунт