Професия учител - 16

• 54 557
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Не съм излизала болничен никога до този момент. 😀
Някъде бях прочела, че когато болничният е започнат на първо число от месеца, то той е по-висок.
Нямам представа дали това е така, поради първото ми изречение.

# 571
  • European Union
Хубаво е обаче да говориш с ръководството, да планират заместник. Защото на 1 октомври ще им е много по-трудно да намерят човек, отколкото сега.

# 572
Когато си подпиша увеличение, тогава ще им кажа, че излизам болничен. И не вярвам да не си намерят. Мен ме намериха декември Simple Smile и то не бях сама на интервюто. А и крайна сметка един път имам право да мисля първо за себе си и бебето си, а после за работата Simple Smile

# 573
Здравейте, изпратих си документите онлайн за кандидатстване за работа. Бързо ми отговориха и ми изпратиха входящ номер. Но с този входящ номер как, къде, какво, защо?

# 574
Явяваш се в уречения ден и час. Входящият номер е, че са ти приели документите. Успех!
Някой колега знае ли от кой до кой месец ще се изплаща увеличението? За м. август нямаше.

# 575
  • Майничка
Нали анексът ще се подписва от 1 септември.

# 576
  • Добрич
Счетоводителката обясни, че за предните месеци корекцията се прави със специално приложение/програма. И се подава допълнително. При нас това се очаква да бъде октомври. За август са изчислени новите заплати. Подписах си анекса.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 15:20 от Вела

# 577
Когато си подпиша увеличение, тогава ще им кажа, че излизам болничен. И не вярвам да не си намерят. Мен ме намериха декември Simple Smile и то не бях сама на интервюто. А и крайна сметка един път имам право да мисля първо за себе си и бебето си, а после за работата Simple Smile
Ако сте доволна  от работодателя си и се държи коректно с вас, редно е и вие да сте коректни. Добре е още сега да уведомите директора, че ще излизате в болнични и майчинство. Увеличението ще си го подпишете. Това не ви се губи. Няма как да ви ощетят.

Анексът за увеличението е подписан вече. Остават техническите подробности.

# 578
Той е бил коректен, но не трябва ли да имам работен месец с тази увеличена заплата и да получа разликата от януари, за да се отрази добре на болничните ми и после на майчинството. Аз искам увеличението да се отрази сега, а не да го подпиша и да го усетя след 2г майчинството 😉

И какво означава още сега? 😀 Ще му кажа писмено с входящ номер, когато отида на работа на първи септември.

# 579
1. Уведомявате го на 1.09, че ви предстои майчинство и евентуално до кога смятате да работите
2. Подписвате си допълнителното споразумение и след това излизате в болнични.
Естествено, че няма да чакате чак след 2г. увеличението.

# 580
Значи четох някъде (вече не помня къде, че прехвърлих хиляди статии), че ако няма работни дни пред подписано увеличение, то се отразява пряко на джоба ни, след болничен/майчинство.

А и аз откъде да знам кога ще се подписва това?
На свекърва ми (в друго училище работи) са й казали, че още не се знае кога.

# 581
  • Добрич
Той е бил коректен, но не трябва ли да имам работен месец с тази увеличена заплата и да получа разликата от януари, за да се отрази добре на болничните ми и после на майчинството. Аз искам увеличението да се отрази сега, а не да го подпиша и да го усетя след 2г майчинството 😉
...

Ако имаш подписан анекс, когато изплатят разликата за старите месеци и подадат корекцията към НОИ, трябва да подадеш някакво искане/бланка лично на гише, за да ти преизчислят болничния.
Нашата счетоводителка специално пита.

Казали и, че служебно това ще стане през юни...  Ако се подадат документи на гише,  коригирали сумата своевременно.

# 582
Болничните се изчисляват на база работната заплата 24 месеца назад. За отпуските е това с отработените дни на по-висока заплата.
Според мен изчакайте да ви преизчислят заплатата и действайте. Макар понякога и един ден по-малко напрежение може да е важен за едно бъдещо бебе.

# 583
Болничните се изчисляват на база работната заплата 24 месеца назад. За отпуските е това с отработените дни на по-висока заплата.
Според мен изчакайте да ви преизчислят заплатата и действайте. Макар понякога и един ден по-малко напрежение може да е важен за едно бъдещо бебе.
Точно това ми беше идеята, а не да прецакам директора! Благодаря, че ме разбирате!
А нужно ли е да съм взела преизчислената заплата (при нас това ще е до 10 октомври) или може още преди банковия превод да изляза болничен?

# 584
  • София
Ама то увеличението е от 1 януари. Но ще трябва да се подадат коригиращите декларации, за да се отрази на болничния. А кога ще стане това, знае само счетоводителката.

Общи условия

Активация на акаунт