Професия учител - 16

• 54 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Майничка
Да, това си е редовен работен ден.

# 61
Реално никой не желае. И аз предпочитам да си пусна ден отпуск. Тази година съм квестор в частно училище в село. Никой не ме е питал дали съм шофьор, имам ли превоз.. Приемам го като част от работата.

# 62
А във вашите училища заплаща ли ви се допълнително, ако сте квестор?

# 63
Не, това е работен ден. Заплащат се олимпиадите.

# 64
Ние даже декларации не попълваме. Само подпис срещу името в списъка. Simple Smile

Стана ми интересно на мен за този "изпит"... Значи преди датата на изпита си предала разработката на урока и в деня отиваш в уни и какво правиш? Рецитираш на чужд език? Или водиш диалог с някой професор на чужд език? Или първо монолог? Обяснете ми подробно, моля ви се.

# 65
  • Пловдив
И аз не искам да съм квестор, ама нямам голям избор, защото иначе ще ме завъртят в комисията. При НВО на две степени на един и същи дати не виждам как се очаква някои колеги да си направят пас и да ги изтърват. Ако е толкова зор, има болнични, но тогава ще го отнесее някой друг и ще се гледате накриво.

# 66
А във вашите училища заплаща ли ви се допълнително, ако сте квестор?
Явно сте отскоро в професията. Не искам да бъда груба, но често учителската професия е примамлива за хора, които не са наясно със спецификата ѝ. Когато човек се сблъска със задълженията разбира, че нито отпуските, нито заплащането или свободното време са такива каквито са общоизвестни.
Заплащане за квестори имаше по време на пандемията.
В нашия колектив има хора, които тропат с краче, защото не искат да са класни ръководители и лошото е, че засега им се получава. Това обаче дразни други колеги и се създава напрежение, когато се определят класните.

# 67
  • Пловдив
Грета, при нас и по онова време имаше колеги, които мрънкаха, че са пратени квестори. Преди 3 години трябваше да съм на 10 клас, но тогава те и 4 клас извадиха късмет и не се проведоха. През 2021 не помня дали се е плащало, защото моя клас бяха 10 клас, а при нас има практика класните ръководители на тези степени да не са квестори.

# 68
Така е, даже имах една колежка, която точно преди ДЗИ -та си взимаше болничен и си представям човека, на който се обадят в последния момент колко е щастлив. Иначе съм била на 4 ДЗИ преди години. Обикновено съм на 3. Bowtie Миналата година не бях, защото преподавам на 12 клас, а тази не съм, защото имам абитуриентка. Но пък бях на двата на четвъртокласниците и съм другата седмица в училищната комисия, както написах по-напред. Head Band

# 69
И ние сме квестори постоянно. Не се оплаквам, защото иначе трябва да пускаме отпуска и накрая не ни стига.
Имаме и лятна занималня там също се записваме уж по желание. 😄

# 70
  • European Union
... често учителската професия е примамлива за хора, които не са наясно със спецификата ѝ. Когато човек се сблъска със задълженията разбира, че нито отпуските, нито заплащането или свободното време са такива каквито са общоизвестни.
Имам 20 години стаж и ММ все още ме пита "И какво толкова правиш в това училище, като нямаш часове". И все още очаква, че в ден, в който имам 3 часа, ще се прибера в 12...мечтател.

# 71
Не се плаща, но забравяте компенсациите. Simple Smile Вие нямате ли компенсации? Аз миналата година не съм била квестор поради болнични, но преди това съм имала компенсации.

# 72
При нас компенсации няма. По никакъв повод.

# 73
И при нас няма.
Никой никога не ме е питал искам ли да съм класен или квестор. Винаги съм в списъка.

# 74
  • Майничка
За НВО и ДЗИ няма компенсации, те са в работен ден.

Общи условия

Активация на акаунт