Професия учител - 16

• 55 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Просто питам колеги, не търся конфронтация Simple Smile

# 136
  • Добрич
И ние сме били в друго населено място квестори, нито за билет, нито за гориво ни се плаща.

Ходила съм с колата и вземам с мен колеги, че така ни е по-удобно, отколкото да висим и чакаме автобуси.

# 137
Благодаря ви Вела, и аз така правя. Не съм търсила нито билети, нито нищо. Аз по принцип никога нищо не търся, но усетих, че лекичко ме послъгват

# 138
2 пъти бях квестор тази година в близко населено място, осигуриха ни транспорт, защото бяхме няколко човека (микробусче) и ни платиха и двата пъти командировъчни - 20 лв😊

# 139
Благодаря много за отговора, ето, че явно се четат избирателно наредбите

# 140
Колеги, тези, които пътувате с личен автомобил-как ви се изплащат пътните? Покриват ли сумата на билета?

Да, покриват точно сумата на автобусния билет. Изплащат ги срещу фактура от бензиностанция за зареждане на гориво на същата стойност. При вас как е?
В три различни училища ми плащаха пътните по три различни начина. В предните две горе-долу ми се покриваше цената на горивото (пътувам с личен автомобил), сега категорично не, защото плащат по цена на автобусните билети, имали това право. Но пък за пръв път съм на пълен щат, така че преглъщам. Стоим по 8-9 часа на работа, за пръв път виждам такова чудо. И всеки път искаме разрешение да си тръгнем, като в детската градина сме. Всички се оплакват помежду си, но си мълчат.
За квесторството - при нас плащат командировъчни когато е в друго населено място.

# 141
Колеги, тези, които пътувате с личен автомобил-как ви се изплащат пътните? Покриват ли сумата на билета?

Да, покриват точно сумата на автобусния билет. Изплащат ги срещу фактура от бензиностанция за зареждане на гориво на същата стойност. При вас как е?
В три различни училища ми плащаха пътните по три различни начина. В предните две горе-долу ми се покриваше цената на горивото (пътувам с личен автомобил), сега категорично не, защото плащат по цена на автобусните билети, имали това право. Но пък за пръв път съм на пълен щат, така че преглъщам. Стоим по 8-9 часа на работа, за пръв път виждам такова чудо. И всеки път искаме разрешение да си тръгнем, като в детската градина сме. Всички се оплакват помежду си, но си мълчат.
За квесторството - при нас плащат командировъчни когато е в друго населено място.
С каква цел стоите по 8-9 часа? Възлагат ви задачи след часовете ли?

# 142
  • София
Получих отговор, че ще получа .Превеждало се отделно от заплатата, този месец.А не заедно с нея.При вас също ли е така?В малко училище съм,с малък брой деца.Ако това има значение.До завръщане на титулярката има още много време.
При нас го превеждат отделно от заплатата.

# 143
В нашето училище плащат само цената на билета, ако е в друго населено място. Ако пък има шофьор и поеме превоза и на колеги, му изплащат само на него пътните, а на тези, които се возят-нищо.

# 144
Получих отговор, че ще получа .Превеждало се отделно от заплатата, този месец.А не заедно с нея.При вас също ли е така?В малко училище съм,с малък брой деца.Ако това има значение.До завръщане на титулярката има още много време.
При нас го превеждат отделно от заплатата.
И при нас е отделно от заплата, но го слагат във фиша и познайте колко пада заплатата след това…😃

# 145
Здравейте,
Аз съм с въпрос, тъй като в момента не работя, в едно училище се явих на интервю и ме одобриха, искат да подпиша договор за назначаване от 1 септември, но не ми е много удобно за пътуване, ако сега подпиша, мога ли, ако си намеря в друго работа, да откажа мястото, или вече като е с договор няма да може? Мерси!

# 146
Е, щом си подписала договор веднъж, как ще откажеш? Каквото пише в договора - това. Подпиши го на 01.09?

# 147
Здравейте,
Аз съм с въпрос, тъй като в момента не работя, в едно училище се явих на интервю и ме одобриха, искат да подпиша договор за назначаване от 1 септември, но не ми е много удобно за пътуване, ако сега подпиша, мога ли, ако си намеря в друго работа, да откажа мястото, или вече като е с договор няма да може? Мерси!

Може би ще те накарат сега да подпишеш договора с дата на започване 01.09. Дотогава ако си намериш друга работа ще ги уведомиш и те ще анулират договора. По принцип на договорите пише,че служителят трябва да се яви на работа в 7 дневен срок от датата отбелязана на договора. Друг е въпросът,че най-вероятно няма да са много доволни. На мен ми се наложи да замествам, впоследствие се разболях и отказах и те просто ми анулираха договора.

# 148
Е, щом си подписала договор веднъж, как ще откажеш? Каквото пише в договора - това. Подпиши го на 01.09?
Просто няма да се яви и няма да има никакви последствия за нея. (Псувни, клетви, морални осъждания не ги броим.)
Тъкмо ще зарадава някой друг, който си търси работа.
Разбира се, нормалната човешка етика изисква да се обади, за да могат от училището своевременно да потърсят друг човек.

# 149
Да, разбира се, че ще се обадя, ако реша да се откажа. Благодаря ви за отговорите! Успокоих се!

Общи условия

Активация на акаунт