Професия учител - 16

• 54 993
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ходих до НОИ, издадоха ми ПИК, но такава справка за пред училището да представя, не могат да ми издадат.
Влизам в сайта им да направя справка, излиза, че съм осигурена, но не и къде съм работила. Това едва ли ще им върши работа. Нали целта е да видят имам ли учителски стаж.

А трудовата книжка от фирмата, където работя, могат да ми я предоставят чак другия месец.

Вече се отчайвам.

# 511
  • Sofia
Вие с този ПИК в сайта на НОИ можете да извадите справка.
https://portal.nra.bg (горе в дясно "Вход" и "ПИК" на следващата страница).

# 512
Просто Ви трябва друг вид справка, има няколко възможности, разгледайте ги.

# 513

А трудовата книжка от фирмата, където работя, могат да ми я предоставят чак другия месец.

Да не ги държат в база на Държавния резерв тия книжки! Много странни навици имат в тази фирма.

# 514
Влизам в сайта на НАП и ми изписва грешен ПИК.

Сега видях, че този ПИК трябва да е изваден от НАП, а моят е от НОИ.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 10:25 от Titanka

# 515
  • София
На сайта на НАП има справка кога кой Ви е осигурявал. На практика там може да се види къде сте работила. Но ПИК трябва да е от НАП.
Когато синът ми навърши 18 веднага го изпратих да си извади ПИК от НАП, НОИ и НЗОК. С ПИК от НАП може да се влезе на много места, но съм попадала и на специфични справки, които си искат конкретен ПИК. И за да няма проблеми е добре да имате всичките кодове.
За първи път чувам, че някоя фирма може да си позволи да задържа трудова книжка. Ако я няма счетоводителката, ще я попълни другия месец, но при поискване, трябва да Ви я върнат.

# 516

Първи вариант- отиваш в НАП и искаш да ти издадат справка за период от- до. Втори вариант- с ПИК от НОИ можеш да си извадиш такава справка. Не си спомням, точно в как се влизаше, но аз лично съм си гледала и проверявала по години.

# 517

Първи вариант- отиваш в НАП и искаш да ти издадат справка за период от- до. Втори вариант- с ПИК от НОИ можеш да си извадиш такава справка. Не си спомням, точно в как се влизаше, но аз лично съм си гледала и проверявала по години.
По години си проверявам и аз в сайта на НОИ, че съм осигурена, но къде и кога съм работила явно трябва да е от НАП.

# 518
Пробвайте в тези справки

# 519
  • Sofia
О, аз се извинявам, че така съм смесила НОИ и НАП Relaxed Сутринта рових НАП за нещо и ми е останало в главата.

# 520
О, аз се извинявам, че така съм смесила НОИ и НАП Relaxed Сутринта рових НАП за нещо и ми е останало в главата.
Няма проблем, вече и аз започнах да се обърквам.

# 521
Пробвайте в тези справки

В справки за осигурителен стаж и доход при пенсиониране показва къде сте осигурявани, каквъв доход и отработените дни за всеки месец.

# 522
Здравейте! Някой от учителите по история в темата може ли да сподели дали изисква от учениците си използването на учебни тетрадки в прогимназиален и гимназиален етап! Благодаря предварително за отговора! Simple Smile

# 523
  • Майничка
По-скоро атласи и/или работни листове. Не съм по история, но от години следя.

# 524
Свекърва ми е по история (гимназиален етап) и им иска само атлас. А за допълнителните часове - работни листове/тестови задачи, които в повечето случай си прави сама.

Общи условия

Активация на акаунт