Професия учител - 16

• 54 988
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Върху лъчите на Слънцето.
ПИК се взема за минути.
Трудова книжка нямате ли, да сметнете стажа оттам?
От фирмата, където работя, отказват да ми дадат трудовата книжка.
Това е нарушено е на КТ. Нямат право да я задържат за повече от седем дни.

# 526
Благодаря Ви много за помощта! Справих се.

# 527
Благодаря Ви много за помощта! Справих се.
Успех ! 🍀

# 528
Здравейте! Някой от учителите по история в темата може ли да сподели дали изисква от учениците си използването на учебни тетрадки в прогимназиален и гимназиален етап! Благодаря предварително за отговора! Simple Smile
Аз съм учител по история, не използвам учебни тетрадки. Даже и атласи не използвам, защото съм в училище с преобладаващи роми и единици от тях ще дадат пари за атласи. Използвам стенни карти (рядко), най-вече презентации, в които слагам и карти. Задачите за упражнение си ги правя сама  като работни листи или в някои приложения.

# 529
ПИК се взема за минути.
Трудова книжка нямате ли, да сметнете стажа оттам?
От фирмата, където работя, отказват да ми дадат трудовата книжка.
Това е нарушено е на КТ. Нямат право да я задържат за повече от седем дни.
Моята книжка също стои в счетоводството, както и на всеки, който е попълнил декларация за съгласие да стои там. От всички ни, само една колежка не пожела. Тя си носи и си я взема обратно, когато се изисква да се актуализира. Останалите не се занимаваме. При поискване и при подписване на декларация за отказ, следва да ви се върне. Сега е Август, и нашето счетоводство е също е отпуска. Може затова да да казали, чее в върнат другия месец.

# 530
Моята книжка пък вече 3ти месец е в една ДГ, където замествам за лятото.  Като се сетя, май във всички ДГ, където съм била за лятото, книжката ми отлежаваше там и чак накрая ми я даваха.
Само в училищата са ми я връщали, като подписвах декларации при вземане и връщане на книжката.

# 531
Колеги, може ако някой от вас скоро е карал СДК по история да пише едно лично съобщение, за да го попитам нещо?

# 532
Интервюто задължително ли е при кандидатстване за работа като учител?

# 533
Интервюто задължително ли е при кандидатстване за работа като учител?
Не. По преценка на работодателя.

# 534
Здравейте, онзи ден ходих на събеседване за учител по английски в един техникум. Има-няма 5 минути беше разговора. На качване се разминах с една жена, която коментираше по телефона, че и при нея е минало бързо, а преди мен заварих една кандидатка, която излизаше и от комисията си кимаха одобрително, че са я харесали. Нищо особено не ме питаха. Поискаха да се представя и разкажа за себе си. Разбраха, че не съм практикувала досега като учител и че мога също и като учител по немски да работя. Изразиха съжаление, че не съм кандидатствала преди 2 години, когато са намерили много трудно учител по немски и общо взето това беше. Още на същия ден щели да ми се обадят, ако са се спрели на мен. Не се обадиха. После разбрах от позната, която има информация за училището, че близо 50 души са кандидатствали, а от тях са поканили само 10 за събеседване.
Днес ще ходя да подам документи в друго, средно училище, в което търсят учител по АЕ, но с изискване и за немски. Не знам какво точно имат предвид. Но първо звъннах по телефона да питам трябва ли лично да се подадат документите, защото бях ги пратила по и-мейл, но не получих входящ номер. Първият въпрос, който ми зададоха, беше: "Имате ли немски?" и ме посъветваха да отида намясто. Прави ми впечатление, че само около седмица време има за подаване за документи, а мястото е свободно още от 01.09. Това дали означава, че тогава трябва да се постъпи на работа? Аз в момента работя в една фирма и се притеснявам, че ако тези дати, които са посочени в сайта, са датите на назначение и ако трябва да отработя предизвестие от 1 месец, няма да успея да се вместя в сроковете, в случай, че ме одобрят. Това, че нямам стаж като учител също ме кара да подхождам с известна неувереност. Има ли някой от вас, който без да има опит като учител е бил одобрен, като изключим току-що завършилите университет?

# 535
LaCumparsita, аз ще се включа за "постъпването на работа", обикновено новите колеги започват някой ден преди 15.09, не от 01.09, поне по договор е така.
А БЕЗ стаж всеки е започнал, няма как при първото назначение човек да има стаж Wink Късмет и дано се получи това, което искаш! Flowers Four Leaf Clover

# 536
  • Sofia
LaCumparsita, моя милост след 25 години стаж в съвсем друга сфера, вече трета година е учител. Веднага ме приеха и на двете места, където се кандидатствах. Аз даже не съм си и помисляла, че няма да ме вземат. Relaxed

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 10:36 от aniK

# 537
Сега е отворен "трансферният прозорец". Ако кандидатствам, очаквам да ме приемат в поне 2-3 от добрите училища в града. Обаче имам друга работа, към която имам дългогодишни ангажименти и отговорности.
От друга страна, имам някакво желание да преподавам, но си давам сметка, че е свързано с идеалистични представи и при първия сблъсък с бумащината, интригите и претенциозните родители на разглезени деца, ще хвърля кърпата.
LaCumparsita, ако владееш и немски език, би трябвало да не останеш без работа.

# 538
От друга страна, имам някакво желание да преподавам, но си давам сметка, че е свързано с идеалистични представи и при първия сблъсък с бумащината, интригите и претенциозните родители на разглезени деца, ще хвърля кърпата.
Според мен бумащината стана по- малко с преминаване към електронен дневник, но пък работата с НЕИСПУО никак не е улеснена.
За ученици и родители не мога да коментирам не съм имала такива сблъсъци.
Това е моето мнение, преди няколко страници   стана ясно, че навсякъде има различни практики...

# 539
Нали всеки започва работа без стаж в началото. Затова има и изпитателен срок.
Кандидатствай наред и бъди уверена в себе си! Все някъде ще ти се усмихне късмета. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт