Професия учител - 16

• 54 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Оказа се, че имаме семейна позната в НОИ. Говорих с нея и ми обясни кое е най-доброро за мен.

Благодаря! Лека вечер и успешна година на всички колеги!

# 586
Принципно няма значение по кое време на месеца ще излезете в болничен - той се изчислява на база осигурителния доход за последните 24 месеца. Определя се средно дневно обезщетение и според броя на работните дни се изчислява обезщетението.
Може би е добре и със счетоводителката да говорите кога планира да подаде коригиращи декларации за предните месеци. Да си спестите молбата за преизчисляване.

# 587
Оказа се, че имаме семейна позната в НОИ. Говорих с нея и ми обясни кое е най-доброро за мен.

Благодаря! Лека вечер и успешна година на всички колеги!
Може ли да споделите какво ви казаха от НОИ? Информацията може да е полезна и за други жени в подобна ситуация.

# 588
Казаха ми, че две неща са изключително важни.
1. Дали това увеличение аз ще го усетя само като допълнителни пари със септемврийската залата, или работодателят ще ми внесе здравни осигуровки и т.н. със задна дата 9 месец. Ако е второто - болничният и после майчинството ще ми бъдат по-високи.

2. Да не излизам по възможност болничен преди да взема септемврийската заплата (за мен това е до 10.10), че да не се налага да ходя в НОИ и да искам преизчисление на болничния, което често се бави от по следващия месец.

Това е 🍀 Така ще и направя. Ще изляза болничен средата на октомври като ще ги предупредя още сега, че са ми такива намеренията. Честно казано последна грижа ми е колко лесно ще намерят човек. Бебето ми е на първо място. Но успокоително е това, че сега за подобна позиция - ГЦОУД 1-4 клас имат 120 заявления.

# 589
Анастасия,
Тези 120 заявления в София ли се подават или в друг град?
Благодаря!
Казаха ми, че две неща са изключително важни.
1. Дали това увеличение аз ще го усетя само като допълнителни пари със септемврийската залата, или работодателят ще ми внесе здравни осигуровки и т.н. със задна дата 9 месец. Ако е второто - болничният и после майчинството ще ми бъдат по-високи.

2. Да не излизам по възможност болничен преди да взема септемврийската заплата (за мен това е до 10.10), че да не се налага да ходя в НОИ и да искам преизчисление на болничния, което често се бави от по следващия месец.

Това е 🍀 Така ще и направя. Ще изляза болничен средата на октомври като ще ги предупредя още сега, че са ми такива намеренията. Честно казано последна грижа ми е колко лесно ще намерят човек. Бебето ми е на първо място. Но успокоително е това, че сега за подобна позиция - ГЦОУД 1-4 клас имат 120 заявления.

# 590
Минималният брой срочни оценки по учебен предмет с 2 ч.седмично e 2, като тук се включва оценката и от входното ниво, нали ?
Оценката от входно ниво не се включва при оформяне на срочната.
Пак съм бляла. Как входното не се включва при оформяне? Това по всички предмети ли?

# 591
В наредба 11 няма такова условие, мисля че всеки може да реши дали да го включи или не ( но като брой оценки е включено входното равнище) всъщност до ден два ще видим какво ново са променили с нея.

# 592
  • Варна
В наредба 11 няма такова условие, мисля че всеки може да реши дали да го включи или не ( но като брой оценки е включено входното равнище) всъщност до ден два ще видим какво ново са променили с нея.

Здравейте, сякаш четох уточнение за входното ниво и то гласи:

Текущи изпитвания
Чл. 11. (1) Текущите изпитвания се осъществяват ритмично и системно през първия и през втория
учебен срок.
(2) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява
входното равнище на учениците по учебни предмети или модули, които са изучавали през
предходната учебна година в задължителните учебни часове.
.........................................................
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният
задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план
с до два учебни часа седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план
с 2,5 – 3,5 учебни часа седмично;
3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен
план с 4 и повече учебни часа седмично.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 не се включва текущото
изпитване по чл. 11, ал. 2.

# 593
Това е старо, но нека изчакаме да видим след два-три дни всяка година сменят нещо.

# 594
А как стои въпросът с входните нива по избираемите учебни часове (ИУЧ)? Някои колежки с повече стаж си правят, други - не. По същия начин е и с изходните нива и няма някакъв консенсус вече доста години. Grin
В наредбата пише, че в 3-седмичен срок се прави входно ниво в задължителните учебни часове, изучавани предходната година, но не и по избираемите.

# 595
  • вкъщи
Аз по иуч и задължителни и избираеми модули не правя входни нива. Задължително е само по ООП. Директорът утвърждава тях.

# 596
  • Майничка
По модулите от ПП се прави входно.

# 597
  • Добрич
Скрит текст:

А как стои въпросът с входните нива по избираемите учебни часове (ИУЧ)?
Някои колежки с повече стаж си правят, други - не. По същия начин е и с изходните нива и няма някакъв консенсус вече доста години. Grin
...

В наредбата изходното ниво до сега не беше упоменато. Значи няма задължителен характер. Аз не правя.

В края на учебната година имам достатъчно други ангажименти и без контролни във всеки клас и по всеки предмет, както на входа (правя 16 различни входни нива).
Освен това учениците, които са доволни от оценките си, могат да се концентрират там, където се налага да повишат успеха.
Според мен отпадането на задължителните изходни нива е едно от малкото хубави неща в Наредба 11.
Те не са забранени, всеки, който иска, може да ги прави и не е необходимо да изисква това и от другите.

# 598
На нас специално ни обърнаха внимание на чл. 11, ал. 2 където пише "чрез текущо изпитване", което означава, че входното равнище се брои за текущо изпитване.

# 599
  • Варна
На нас специално ни обърнаха внимание на чл. 11, ал. 2 където пише "чрез текущо изпитване", което означава, че входното равнище се брои за текущо изпитване.

А защо да се брои? В следващият член 12 пише, че не се включва, вижте поста ми малко по-нагоре, направила съм извадка и уточнението е в черно...

Общи условия

Активация на акаунт