Професия учител - 16

• 54 550
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Относно организацията, аз имам един малък тефтер (удобен за носене в чантата), в който записвам идеи и някои важни неща. На личния лаптоп и на флашка материалите ми са подредени в папки, озаглавени например: "Презентации", "Тестове", "Формуляри и документи", "Разни" и т. н. Папките ми за презентации и тестове са отделни по двата ми предмета и във всяка от тях има подпапки по класове, така ми е по-лесно да си намирам нещата.
Вчера шефката ми съобщи, че ще бъда класна на 5 клас. Очаквах го, отсега изтръпвам, като си помисля какво ме чака (за пръв път ще ми е), но ще трябва да мина и през това. Ще трябва да изкарам курс по БДП, но училището щяло да го плати. Класът е хубав в общи линии, но има 3-4 зрънца, с които няма оправия. Освен това бившата директорка е научила учениците, че могат да отсъстват и да не им се пишат отсъствия, и да си минават нагоре, сега ще има големи нерви докато ги вкараме в пътя.

# 631
  • вкъщи
Колеги, защо толкова се бави графика за новата учебна година. Никога досега не е бил толкова отлаган. Отделно нищо за промени в наредбите, в учебните програми...

# 632
  • Майничка
Надявам се утре или в понеделник да излезе вече. Този път си направих календар само с ваканции и официални почивни дни, ще оцветявам с моливчета. 😄

# 633
  • вкъщи
А кога ще са ваканциите? Изпитите ? Аз ли нещо не съм разбрала?

# 634
Сутринта през телефона мярнах снимки на заповедта в някоя от ФБ групите за образование. Вероятно от МОН съвсем скоро ще я качат на сайта.

# 635
  • Върху лъчите на Слънцето.

Има промяна (спрямо проекта) в есенната ваканция и НВО 7 клас.

# 636
  • вкъщи
И липсват дати за НВО 10 клас, нали щяха да са различни от тези на 7 клас.

# 637
Имате ли впечатления от курсовете Tefl или Tesol? Полезни ли са за млад учител? Дават ли насоки за по-добри техники за преподаване на езика и за мениджъмънт на класната стая?
Имам още един въпрос. Коя платформа бихте ми препоръчали за онлайн препододаване на уроци?
Досега не съм преподавала аз, а съм била само като учащ се.

# 638
  • София
Здравейте,  какви препоръки и съвети бихте дали на един класен, който ще е за първа година такъв? Очертава се да съм на 8 глас, чакам потвърждение като се върна на работа следващата седмица.
Как посрещате големите ученици на 15.09, мисля да им подготвя по нещо мъничко, да отпечатам някаква сентенция например на всеки.
 Приемам идеи 😃.

# 639
Здравейте, група! Включвам се в тази тема, тъй като съм малко объркана. Не знам дали тук е мястото за въпроса ми, но аз завърших висшето си образование за професията "начален учител" наскоро и ми предстои да започна работа в едно училище тази учебна година. Проблема ми е, че ми бе казано, че ще се свържат с мен, за да си подпиша трудовия договор и да започна. На интервюто ми бе казано също така, че започвам работа от първи септември, който е утре, а не съм получила никакво обаждане все още.

Въпроса ми е, във вашите училища как процедирате с новите учители, кога започват работа?

# 640
Проверете на сайта на училището, възможно е там да има информация.

# 641
  • Добрич
nestav, възможно е утре, като отидете да подпишете договора.
Аз бих питала днес по телефона, за да съм сигурна, че всичко е точно, но за това вече е късно.

# 642
  • вкъщи
Аз съм посрещала с питка и бонбони, представям се ,казвам си някои важни неща, още от началото да се знаят, давам задача за правила на класа да се напишат, да се окачат, ако има време се представят, но обикновено това става в първия час на класа.

# 643
Имате ли впечатления от курсовете Tefl или Tesol? Полезни ли са за млад учител? Дават ли насоки за по-добри техники за преподаване на езика и за мениджъмънт на класната стая?
Имам още един въпрос. Коя платформа бихте ми препоръчали за онлайн препододаване на уроци?
Досега не съм преподавала аз, а съм била само като учащ се.

Една приятелка записа ТEFL онлайн от по-евтините, не се е оплаквала, всеки тип курс си има списък какво се изучава, а и в ютуб също има хора, които са го минали, потърсете мнения от влогъри и коментарите под видеото. Чела съм в американски форум, че са доволни от VIPkid и Italki, пазара мисля че е Китай. В България не знам да има специализирана платформа, освен Учители.бг, но там нямат разработени уроци, т.е. е само платформа за рекламиране.

# 644
Здравейте, група! Включвам се в тази тема, тъй като съм малко объркана. Не знам дали тук е мястото за въпроса ми, но аз завърших висшето си образование за професията "начален учител" наскоро и ми предстои да започна работа в едно училище тази учебна година. Проблема ми е, че ми бе казано, че ще се свържат с мен, за да си подпиша трудовия договор и да започна. На интервюто ми бе казано също така, че започвам работа от първи септември, който е утре, а не съм получила никакво обаждане все още.

Въпроса ми е, във вашите училища как процедирате с новите учители, кога започват работа?
След като са ви казали от първи, отивате утре сутринта в началото на работния ден, като си носите всички нужни документи. Надявам се, че сте си изкарали всички необходими медицински документи?!

Общи условия

Активация на акаунт