Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 841
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Може и да сваляше по-малко от 200 г, ooooh!  newsm78 все пак това беше преди 3 години, та може и да греша. Понеже с големия бяхме на горната граница на нормата, нямаше кой знае какво значение колко точно ще свали. Сега с Тервел треперя за всеки наддаден грам - в долната граница сме винаги.

# 271
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте! Днес мноооого сте писали!
Честито на днешните порастващи мъници! Да са живи и здрави!
Топлото време сега наистина не се знае какво ни готви за лятото!
Ели83, мерси за вкусната торта! Радвам се, че сте си изкарали добре на ден-деня ти! Аз си извадих картичката от първа страница на хартия. Не е зле.
NAN, хубавичко сте прекарали съботния ден!
Betta, честито й столче на Яна! Само вкусни манджички да папка в него!
Didi fiesta, какво стана с изпита?
Mgizdova, виж тук за пюретата – на Ганчев пюретата обикновено съдържат захар/независимо дали са плодови или зеленчукови/!!!
Foquita, полезна информация си споделила с нас за данъците. И на мен ми преведоха повече пари в края на декември и аз бях в чуденка, ама така и не съм звънила на Човешки ресурси. Аз обаче си мисля, че трябва да се подаде някаква декларация или нещо такова, за да се възстановят данъците... newsm78
Колкото до пюрето от картофи, знам, че има такова на Gerber /сладък картоф/, обаче в нашия град не можах да открия, не знам дали изобщо се внася в БГ, ти поне в София имаш по-голям шанс да откриеш... Аз днес бях решила да дам такова пюре - домашно, но се оказа че картофчетата ни са покълнали...а от пазара не ми се купуват. Та въведох тиква, която се прие много добре!!!
За пащърнака- Sunval имат пюре само пащърнак.
Nanny, нас в кабинета на педиатърката в поликлиниката ни мерят и с пелената и с бодито...А при частната педиатърка- голички.
Didi 81, мерси за почерпката!
Спирам, че стана доста дълго! Спокойна вечер!

# 272
Милички аз писах по напред в темата това е бейби център името на кутията е :The First Gym. Аз го купих от един детски магазин, но го имало и в Метро цената е 30лв. Simple Smile  Hug Много е готино, но е много голямо долу е 140см. а височината е 110см. 

# 273
  • София
Здравейте!
Има ли от вас мама, която да се казва Елка и да има момиченце, родено на 14 юли в Тина Киркова?

Ето ни и нас с Яна  bowuu. Щях да питам кой пита, но май се сещам - сигурно ти си жената на девера на мойта съученичка (и козметичка) Лати?

# 274
Да, Бета, аз съм. Понеже тя често ми говори за теб реших да те открия.

# 275
Е намерихте се! Браво!

Нас пък ни теглят голи!Утре ще ни теглят дано сме наддали че татите все мрънка!

Сега направих тортата за утре за Юлето!В нас стана цех за торти!
Онзи ден свеки прави за мен,аз си правих,днес тя пак прави за антонов ден торта, а аз за утре за Юлето!Нали става на половин годинка!
А на 18 по други ден пак ще правя за една комшийка искала и тя!
Аааа мъжа вика тука да не е цех за торти бе? Crossing Arms

Хайде утре ще ви черпя!
Бай сега да спим!

# 276
мама Дани мерси!Кажи и магазинчето за всеки случай да не е свършило в метро Hug наистина е много готино!!!!

# 277
  • някъде
Не мога да се включа по всички теми, че четох набързо и по диагнал Tired
Роси, добре дошла   bouquet
Преди малко Алекс за пръв път си пъхна крачето в устата Heart Eyes
Няколко дни няма да ме има на фронта и ще ми липсвате! Hug Не пишете много, че няма да мога да ви изчета после, а като гледам за 4 дни една тема сме изписали Whistling
Днес педито каза да въвеждам кашата, но ние още не сме въвели всички зеленчуци, че даже и месото не сме! Трябва ли да въведа и месцето преди кашата или първо кашата и каква ще ми препоръчате и как се прави и кога се дава и ииии каквото се сетите! Ще чакам бързи отговори, че не знам докога ще имам нет! Wink
Алекс го мерят с нов памперс, сменен вкъщи и с боди (и ританки понякога)!
Аз взимам 155лв майчинство, тъй като си плащам здравните, защото по принцип не работя в тази фирма! Peace
Дадоха ни направление за изследвания и тези дни ще трябва да ги направим!
Ох, друго не се сещам, ако има нещо после пак Mr. Green

# 278
  • През девет земи в десета
Ето ме и мене,бебка заспа и мама пак е тука.Да ви се оплача,реакцията от пюрето беше ужасна само дето се мъчих да го правя #Cussing outТакъв рев падна още от първата лъжица,че няма скоро да пробваме пак картоф.Сготвихме си една бърза каша-бисквитена на Нестле,май нея я хареса най-много.Мойте госпожици и двете са злояди и явно ще ме тормозят цял живот smile3511За сметка на това бате не може да го озаптиме и май ще трябва да заключа хладилника newsm55,щото главата му е все там Mr. Green

# 279
  • София
Nita и нас така ни повали вируса и тримата. При нас тати го донесе, после Яна и мен ме влачи вече 10ти ден. Е вече е само хрема, но такава дълга хрема не съм имала  Shocked
Piqi, все се чудя, често казваш че сте с бебчо в офиса. И тя ли работи, толкова малка  Laughing

Pepi111 за изравняването на данъците не е необходима данъчна декларация. Те са си надвнесени. Но до края на март ще подадем по една данъчна декларация и заради новият член на семейството ще ни върнат около 120лв, мисля.
Освен това можеш да направиш формално дарение на инвалид, става с договор подписан от двете страни (не е нужно да е нотариално заверен) и копие от решението на ТЕЛК и отново със същата декларация се приспада от общият ти годишен доход и ти връщат пак някаква сума. Зависи от общият ти годишен доход, тъй като дарението не може да бъде повече от 10% от него. После ти връщат едно преизчисление. Миналата година имаше голяма статия в Капитал за това, доста хора се възползваха. Връщането на парите става в едномесечен срок по банков път.Дано съм обяснила добре.

# 280
  • През девет земи в десета
Диди, ми ние сме въвели първо кашата,още не сме почвали със зеленчуците и като гледам няма да е скоро.Каша ядеме от 4-ия месец.Плодови пюрета от време на време.Така,че няма да сбъркаш и сега да я започнете. Hug

# 281
  • някъде
Но до края на март ще подадем по една данъчна декларация и заради новият член на семейството ще ни върнат около 120лв, мисля.
Това само ако ти е висок дохода ли е , защото нашият тати даже и не се води на работа!?
Пиги мерси Hug, чакам и други  Whistling

# 282
 Нас пък в поликлиниката ни мерят на два кантара, че им нямат доверие. И като кажа, че аз вкъщи съм си го мерила и те се съобразяват с моите кг.
 Краче още не си лапва Боби, сигурно щото е малко шишко и не може да си го отнесе до устата.

# 283
  • София
Didi 81, мисля че не зависи от дохода. Трябва да се допитаме до счетоводител Naughty

# 284
  • София
Преди малко не честитих на месечинките, че се бях развилняла с кофата и парцала вкъщи. Да са живи и здрави   bouquet!
Добре дошли на новите мами   bouquet!
Vike, включвай се в нашата тема, при нас е весело  Hug. Ако искаш, пиши ми на лични също.
Narina, какъв е този шампоан Фито, сигурно вече си казвала, но не си спомням?
Varvara, мерси за инфото за 14-та п-ка, нашата педи е от там - д-р Баракова, но си е полезно да знаеш, че има и друг вариант освен нея.
Eli83, ние правим всеки ден масаж и гимнастика и правя на Яна едно упражнение с натискане на крачетата разкрачени като жабче и тя не писка от такива работи. Но упражненията ми ги показва една рехабилитаторка.
Nanny, Яна я мерим голичка.
didi_81, ние се захранихме с безмлечна оризова каша, не мисля, че е проблем да я въведеш, може да даваш следобяд, размесена с плодово пюре например. Виж библиотеката на Кърмаческия, има хубави рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт