Къде се запознахте с половинката си

• 12 653
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
Кукумицинка точно обратното каза...

# 256
Напротив, изказа се, че който искал да свали кг, не можел да контролира другите аспекти на живота си, затова отслабвал. Не. Не всички отслабват вманиачено, с лекарства и подобни. И нормалните - не поднормени кг - могат много да ти помогнат, когато предстоят срещи с другия пол. Това са фактите. А иначе всичко на авторката й е наред, тя има стабилна работа, независима е. Време и повече контакти само и това е.

# 257
Нека не бъркаме някакъв нормален контрол тип "няма да си сипя втора чиния с манджа; да изям 4-та филия хляб, половин торта; да се насвиня точно преди да си легна, по Коледа и Великден да не спра да се тъпча", което едва ли отнема повече от 2-3 минути дневно и не е голямо усилие, с маниакалния контрол от типа броене на калории, специалните режими с храни от другия край на света и глад, многочасовото спортуване всеки ден. Има хора, на които всичкото им свободно време, плюс и доста от това, което се води работно, се върти около това какво ще ядат, в колко часа, па как ще го приготвят, какво ще си поръчат, колко точно тренировки трябва да направят... часове наред всеки ден, и то съвсем обикновени хора, които каквото и да направят, няма как да ги монетизират тези изгубени часове, нито им остава време и желание да прочетат нещо, да гледат някой филм, да си прекарат добре с близки или приятели... Те жертват всичко това, за да контролират един дребен аспект от живота си. То затова и повечето хора не издържат за постоянно на подобни ограничения. А колко нещастни мъже има, чиито жени са на диета, и или не готвят, за да не им се прияжда, или готвят неща, които не задоволяват семействата им откъм калории и вкус.

# 258
  • София
Някои хора искат да отслабват, но или нямат представа как да го направят здравословно, или нямат волята. Не може да искаш да ядеш торти по цял ден и да слабееш. Не може и да не ядеш нищо, за да не стъпиш един ден във фитнеса, защото те мързи дори да ходиш. В днешно време информация има много и се знаят здравословните начини. Така, че да, да си по-слаб (не анорексик) е по-здравословно и обикновено разхубавява, когато се прави по здравословен начин. Разните абсурдни диети и хапчета са издевателство, също като тъпкането и липсата на контрол.

# 259
Ако за теб здравето и външния вид са малък аспект от живота, за много хора не е така. Казвам ти го аз, която цял живот ям и пия каквото си искам и калории почнах да броя от 1 година. Ама съм много по-голяма от авторката.

# 260
  • София
И не смееш да се покажеш пред мъж, ако не си с перфектни килограми.
Извинявай, но не мисля, че си добър пример за ментално разумен човек, изскачаш на всеки пост с някакъв пасивно- агресивен коментар, префясонирайки съдържанието на поста. Явно те гложди. Но Кукумицинка е написала много разумен пост и е точно така.

# 261
Ако искаш промяна в живота си, почваш отнякъде. Всъщност външния вид и мислите / душевността - всичко е важно за човека. Вие я убеждавате да си стои, бе да прави нищо едва ли не и да очаква въпреки това промяна. Откъде ще дойде тя? И примери с някаква жена, която била отслабнала, но не се била разхубавила...?? Какво положително има тук? Аз не съм на етап срещи с мъже, но те първо гледат външния вид на жената, или и това не е така?

# 262
Ами аз бих започнала с това какво точно не ме удовлетворява - ежедневието например, да го разчупя малко, какво винаги съм искала да направя, но не съм и т.н.

Освен това организмът си е малко или много в състояние на хомеостаза, ако е здрав. Ако не е, се търсят причините за това. Също така причините за плюскането много често са емоционални, човек се самонаказва за нещо. Да започне от там, кое го кара да се наказва чрез храна, ако преяжда.

# 263
  • София
Ако отслабне, ще си разшири опциите. Но дотогава също има много опции и не трябва да се спира. А отслабването, освен плюс спрямо мъжете, ще подобри и здравето й, както и самочувствието. Така че нека си действа на всички фронове. Лошото е, когато постоянно си намира оправдания, това вече е истинска пречка.

# 264
  • София
Вие я убеждавате да си стои, бе да прави нищо едва ли не и да очаква въпреки това промяна

Аз съм напълно "за" да мине в по- добрата си форма, което тя вече прави. Не ме разбирайте погрешно. Но заради себе си и здравето си и за мен като страничен читател (демек включил се по- късно в темата) е напълно безпредметно да се дърпа натам при положение, че тя вече полага усилия. Нека продължи, а през това време да живее. Това казвам. Simple Smile

Просто ти имаш някаква маниакална обсесия от килограмите и се опитваш да си рационализираш на гърба на авторката.
Тя ВЕЧЕ отслабва, защо някой нормален човек би ѝ казал - започни да отслабваш. Тя е имала гаджета - едно на работа и друга връзка спомена. Проблемът ѝ е в настройката.
Ако беше в красотата и килата, половината форум щеше да е стари моми.

# 265
Тук всеки пише от своята гледна точка.

# 266
  • Paris, France
Има хора, на които всичкото им свободно време, плюс и доста от това, което се води работно, се върти около това какво ще ядат, в колко часа, па как ще го приготвят, какво ще си поръчат, колко точно тренировки трябва да направят... часове наред всеки ден, и то съвсем обикновени хора, които каквото и да направят, няма как да ги монетизират тези изгубени часове, нито им остава време и желание да прочетат нещо, да гледат някой филм, да си прекарат добре с близки или приятели... Те жертват всичко това, за да контролират един дребен аспект от живота си. То затова и повечето хора не издържат за постоянно на подобни ограничения.

Въпросните хора нищо не жертват. Жертва се нещо ценно и скъпо. Сто пъти ми е по-приятно да ида да тичам в парка, отколкото да седна да зяпам филм. Телевизия не гледам и на кино не ходя. Сигурно и те така. Фитнес маниаците обикновено имат приятели, които също са фитнес маниаци и се срещат по зали и разни фитнес семинари, та не губят реално нищо.

За жена, минала 30г, която търси мъж е оправдано и даже силно желателно да вложи във физика. На кино винаги може да иде, книгите няма да избягат, но времето и лети, като голяма част е вече зад гърба и.

Тук всеки пише от своята гледна точка.

Аз не. Пиша това, което статистиката показва. Маркетинг.

Темата пак стана спамо-чат, вместо практически съвети от опит.

# 267
Е, практически съвети и опит. Аз всеки момент очаквам да ѝ дадат рецепти за различните му режими за отслабване на авторката - НВМ, БВМ, БДСМ... и каквито там бяха. Нищо че май е пуснала темата за друго.

# 268
Когато се е загнездила мисълта ( липсата) за мъж, колкото и активен да си и да се радваш на други "фронтове", те не запълват онази празнота.
А промяната да те харесат, по мои наблюдения не носи самочувствие, а само израз на вътрешно неудовлетворение . Днес си ок, а утре пак промени и нещастен.
Някой по-напред каза, че с младостта се влюбваме. После мъдрост ли е, но трудно се случва.

# 269
Е, практически съвети и опит. Аз всеки момент очаквам да ѝ дадат рецепти за различните му режими за отслабване на авторката - НВМ, БВМ, БДСМ... и каквито там бяха. Нищо че май е пуснала темата за друго.

Joy Joy с БДСМ ще й отслабне дупЕто бързичко Joy

Общи условия

Активация на акаунт