Здраво ЮНЧЕ да расте в коремчето на мама, а лошото и тъжното да тънат в забрава

• 14 478
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте. Милейди, още преди да се роди бебче, ще трябва да купите ваничката за къпане и поне 2 хавлийки за бебето (моят син като новороден много обичаше да ака или във ваничката, или в хавлийката Mr. Green). Също - всичко необходимо за креватчето, като бельо, завивки, обиколници и т.н. Естествено - памперси. За родилния дом искат още 3 комплекта пелени (има ги във всички бебешки магазини), медицински чаршафи (за еднократна употреба), за теб - 2 нощници, хубаво ще е да си купиш и помпа, защото ако си като мен да ти тръгне повече мляко, отколкото бебето има нужда в началото, ще трябва да се доизцеждаш, за да не вдигнеш температура като мен. Непременно трябва да имаш и дрешките, които ще обличаш на бебето в родилния дом, а и след това. Проблемът е, че синът ми е зимно бебе и сега за лятото и аз не знам и се чудя точно какви дрешки да взема за родилното, а и за после. Моля някоя мама с лятно бебе преди това да даде съвет. Надявам се, че съм ти помогнала малко от малко, Милейди. Чао засега!

# 271
Красуна,много съжелявам за теб.Надявам се скоро да се възтановиш,въпреки,че знам колко е трудно.Оф милата,направо сърцето ми се къса.Аз всеки ден се притеснявам да стане нещо такова.Особено сега като вземах толкова медикаменти.Исках да ви попитам  нормално ли е да имам обилно бяло течение и излиза чак на топчета,и ме сърби от долу .Направо откачам.Пишете ми,че мисля да ходя на доктор да не се излигам ,че той хич не е дружелюбен.Чак съжелчвам ,че съм при него.

# 272
Мили мами благодаря много за съчувствието. Надявам се да си останете в целият състав до края на юни месец. Един съвет от мен задължително си направете пренатална диагностика. Тъй като нашият проблем го откриха точно на този преглед.

# 273
  • welcome to the Jungle
Krasuna, и аз много съжалявам за загубата! Опитах се да си представя как си се почувстваба и ... наистина, не го пожелавам на никого! Особено при теб повече никога да не се случва!! От друга страна, поеми дълбоко въздух, погледни напред и си кажи "така е трябвало да стане"... А какво се стана на пренаталната диагностика? Стига да не ти е болезнена темата, ще ни споделиш ли? Hug

Момичета, има ли някоя, която изразява желание да водите темата? Ако няма - ще пусна нова, но да попитам   bouquet

Връщам се от преглед, с бебчо всичко е наред  Praynig слава на Бога! Дано да е така и за напред и с мен и с всички нас!   bouquet
Маслинка, непременно иди да доктор. Всяка влагалищна инфекция не е добра за бебчо. Има такива, дето са опасни, има и по-малко опасни... Силно се надявам, че това което описваш, е гъбична инфекция и тя се лекува за 7-15 дни с вагинални глобули. Но нека докторът да види, прецени и изпише каквото е необходимо!

Милейди, из форума е пълно със СПИСЪЦИ за бебето и за родилното. Предполагам, че по-нататък ще ги обсъждаме и одумваме в детайли. Аз лично, засега нямам и грам идея да го правя, нещо не искам да предизвиквам съдбата.... Но ти, разбира се, проучи. Мой съвет, колкото и страховит като обем да изглежда  - прочети цялата тема НА ПАЗАР. Там много хубаво са описани и обсъдени всякакви покупки за бебето, откъде са най-изгодни, какво си заслужава най-много, какво е трошливо и боклучаво ...

Да се включа и аз за килцата - не съм се теглила от Нова година, тогава бях 63...Обаче с този грип незнам напред или назад съм с тези цифри.. Иначе из интернетските календари за бременността казват, че от тук насетне е нормално да покачваме по 0.5 кг на седмица, което значи - по 2 кг на месец.  Embarassed

# 274
Krasuna, прегръщам те силно и ти пожелавам скоро да имаш пак радост!
За килограмите - УЖАС! вече са към 12 кг. Не ям много, но почти нямам движения Confused Мисля да почвам да се ограничавам яко и да си намирам работа извън къщи и поне да вървя. Не смея да спортувам, защото съм малко рискова, а и преди това не съм спортувала активно.
За летните бебета/баткото е роден май месец/долно бельо-ританки и камизолка или боди тъничко с дълго ръкавче и отгоре някакво комплектче плюшено. Но ританките и бодитата да не са повече от 3 броя, защото вече ще е топло и не са нужни повече от 1мес.

# 275
Здравейте, мили мами и от мен! Красуна, искрено съжалявам за случилото се. Кураж!!! Темата с грипа май продължава да тревожи всички ни. Дано скоро да премине и този сезон. Вече нямам търпение да се разпролети, затопли и да се впусна в разходки и пазарувания. Доколкото разбирам повечето от вас вече се замислят за бъдещето. Аз също съм изпаднала в трескава еуфория. Мисля си за ново легълце, количка, ремонт, дрешки и всичко останало. И аз се чудя какво мога да ползвам от каката и какво да купя. Нямам предрасъдъци за дрешките. Ако доки е познал и е момиче, ще си имаме доста неща. Ако ли не - ще си относи на розово  Confused С тази бременност съм доста по-несериозна с мазилата. Но като се сетя, че предния път се мажех по няколко пъти на ден с какво ли не... а резултата  Embarassed е направо плачевен. Май наистина си е до кожа. И на мен вече нещо не ми се работи. Но знам, че ако си остана в къщи още от сега - ще полудея. Затова се надявам да съм добре и да изкарам до април. Макар, че вече ми е доста неудобно в работата. Цял ден съм на един неудобен стол, зад компютъра, никакви разходки, никаво свободно време. Но знам, че по-нататъка ще имам достатъчно, та не се кахъря толкова  Simple Smile

# 276
Аз отначалото на бременоста съм болнични,защото денонощно повръщах.Почувствах се по-добре и реших да ходя на работа,ама там нямам никакви условия и се замислям,че ако отида пак може да се разболея каквато съм кекава.Страх ме и с тия инфекции.Въобще не се замислям още за дрешки и колички и т.н.щото ме е обзела една тревога.Както хич не се чувствам добре.Да мине седмия месец и тогава вече ще се отпусна.Крусана какво е по точно това,ако не е тежко за теб разкажи.

# 277
Здравейте и от мен.Красуна съжалявам за случилото се,дано скоро пак да се завърнеш в нашия форум.Аз в петък бях на преглед , бебето си е добре- расте нормално и се развива нормално.За пола ми каза лекарката ,че клони към момиче,тъй като не вижда патка.Много се зарадвах, макар че не е сигурно че ще имам момиче , защото първото ми е момче.Но каквото дойде , само да е живо и здраво.Лекарката ми забрани да работя,защото съм била много слаба и трябвало да си почивам, макар че работата ми в офиса не е трудна ще я послушам.От днес съм си вкъщи , детето е на градина и ще си почивам.Пожелавам на всички лека и спорна седмица.Чао от мен.

# 278
Момичета, да ви се похваля за крема на Дева! Не знам дали е случайно или не, но тази бременност се мажа доста по-редовно от предишната и стриите на дупето ми са почти изчезнали! Снощи мъжа ми ме погледна и каза, че дори не вижда белите белези! Сега, ако е от крема, значи е просто вълшебен. Другият вариант е това да е само преходен период и по-късно да ми се появят белите белези. Както и да е, ще продължавам да се мажа с този крем, защото като се има предвид колко дълго време имах морави белези, страшно грозни, и как се бях отчаяла.... А сега започнах да си възвръщам самочувстието, което имах преди да забременея - на слабо гадже със стегната и еластична кожа. (само дето сега далеч не съм слаба:() Mr. Green

# 279
Здравейте и от мен!

Красуна, страшно съжалявам за случилото се и знам, че каквото и да ти кажа в случая, няма да намали болката ти... Надявам се поне ти да си добре и ти пожелавам това да е последното лошо нещо, което ти се случва!!! Ако имаш нужда от човек, с когото да си поприказваш - моите лични са отворени...

Бях си приготвила да кажа на всекиго по дума, че като гледам колко сте изписали от онзи ден..., но като прочетох какво се е случило с Красуна и всичкото желание ми се изпари... Просто се надявам всички момичета да са добре и наистина това да е последното отпаднало мамче от отбора  Sad

Засега толкова, после пак ще пиша

Целувки!

# 280
Здравейте и от мен.Красуна много съжелявам за това което се е случило.От няколко месеца вкъщи постояно се споменава за триизмерен ехограф.Ако някоя от вас знае какво представлява моля да ми обясните.А за килцата засега съм качила около 5кг.Искам да попитам дали сте използвали крема против стрии на REGAL.И ако да дали е имало ефект.Пожелавам на всички лек ден и лека бременост.

# 281
  • Варна
И аз да се включа с искрени съчувствия за Красуна  Cry Дано поне ти не си страдала физически, знам, че душевната болка не се лекува. Аз се бях втурнала да избирам легла и колички, но като прочетох за станалото ми се изпари желанието. А и мъжът ми ме нахока "видя ли, рано е, да не предизвикваме съдбата ... и т.н."  Confused

Лъвичке, благодаря за снимката на кошарката. Ще мисля. Май се очертава някой ден да обиколим магазините и да пипнем разните модели, че така на снимки не смея да избирам  Thinking
Mom_an, и аз ползвам крема на Дева и засега съм доволна. Напоследък явно ми нараства още коремът, защото пъпът ми взе да изглежда много смешно - така се е опънала кожата, сякаш ще се скъса Simple Smile Сега се мажа повече в тази област.

Рени, на триизмерен ехограф се прави т.нар. фетална морфология или пренатална диагностика, което е едно и също. Оглеждат се всички органи на бебчето дали са се развили правилно. Прегледът се прави от специалист и е извън ЖК. Питай гинеколога си да те насочи. Прави се в 20-21 г.с.

# 282
Здравейте !
Красуна съжалявам за случилото се !!Дано намериш сили по-скоро да се справиш психически със случилото се!Ако все още ни четеш би ли написала, кое наложи тази пренатална диагностика.Питам,защото доктора,който ме следи не е споменавал за това.Рутинно ли те изпратиха или въз основа някакви изследвания ??

# 283
Момичета, май е крайно време за нова тема  Simple Smile. За съжаление нямам оригинална идея за заглавие, но давайте вие!
Пожелавам на всички ни с края на тази тема наистина лошото и тъжното да потънат в забрава!

# 284
Предлагам:
Свети Валентин се задава, а юнско бебчо все по-силно шава.

Общи условия

Активация на акаунт