Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 813
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
В Сити Младост няма отделение за ЛТ или поне нямаше до преди 2 години. Мен затова ме прехвърлиха към Токуда, но там се оказа, че трябва да плащам по 40 лв на ден някаква такса за престоя. 24 дена.... Бях на квартира и в петък се прибирах към Русе, в понеделник на обратно.

# 211
  • Варна
Кити,
Сетих се още нещо. Ако стигнете до Николай Недев, ако решите да се срещнете с него, във Варна платих 130 лв , нещо такова в Сити клиник. Там не работи с направление.

Един ден Докато чаках в Сити Младост  да ме извикат за поредната ЛТ, чух че от регистратурата казаха на един човек, че консултация при него, в болницата, цената е 235 лв.

Скип, сетих се, че една позната, която направи ЛТ във Варна имаше прекъсване седмица, ако не беше и 10 дни, защото апаратът бил счупен. Още един случай на дълго прекъсване.

# 212
Като се замисля, няма да е лошо да се запознаят още във Варна и да обясни какво предстои.
Сега я е пратил при Новоселска и Бочев за инжектиране на контраст.
Още нещо да питам. Казал и е, че ще изпратят отстранените ЛВ в Терапия,  явно нямат патология в Темелков.
Дали ще е проблем да си изберем доктор?

# 213
В Сити Младост има отделение по лъчетерапия, не знам откога, аз започвам там на 3 юли. На ниво -1 е под Нуклеарната медицина. Прегледът в Сити Варна при д-р Недев е 140 лв, прясна информация, обещава всичко, което очакваш всъщност от една частна болница - спестяват ти явяване физически колкото могат с бумащини, протоколи и др. по служебен път. Недев хич не се обременява с решения на комисии разни. Ако решите да му се доверите, той си се оправя със собствени комисии и протоколи, хич няма да разберете.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 21:18 от Alik

# 214
В Сити Младост има отделение по лъчетерапия, не знам откога, аз започвам там на 3 юли. На ниво -1 е под Нуклеарната медицина. Прегледът в Сити Варна при д-р Недев е 140 лв, прясна информация, обещава всичко, което очакваш всъщност от една частна болница - спестяват ти явяване физически колкото могат с бумащини, протоколи и др. по служебен път. Недев хич не се обременява с решения на комисии разни. Ако решите да му се доверите, той си се оправя със собствени комисии и протоколи, хич няма да разберете.
Звучи страхотно, Алик и напълно променя представата ми, която имах от комисията в Окръжна болница, Варна.
Ти колко лъчетерапии имаш? Много ли се чака да те вместят?

# 215
Алик, в Сити има лъче на -1, но не мисля че има хоспитализация.
Недев внася на комисия предложение и си има протокол от онкокомитета. Мен  ме запозна с това,  което ще предложи и си ми го записа в амбулатория лист при първичния преглед.
Мис, в Сити всички комисии са неприсъствени. Аз от тук разбрах, че има места, където ненужно викат пациентите да висят пред вратите.
Кити, Новоселска прави маркирането за сентинелната биопсия. На Бочев вероятно няма да му видите очите изобщо. Това се води  елементарна процедура  
В Темелков няма патология. Пробите се носят в Св. Марина и работят само с Калчев мисля.  Но той е възможно най-доброто според мен .
И само да вметна, ако ще пътувате със самолет, след маркирането си искайте сертификат,  че скенера на летището пищи яко. От опит 😀.
Допълвам : Недев обикновено предписва 20 лъче. И трябва да мине месец след операцията.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 22:46 от Mollly

# 216
  • София /Абсурдистан
В Сити напоследък се оляха с цените и доплащанията.

# 217
Допълвам : Недев обикновено предписва 20 лъче. И трябва да мине месец след операцията.

Това ми дава надежда, че може и с това прекъсване от 10 дни при мама, все пак да е постигнат достатъчен терапевтичен ефект.

missNoir, да, така е, и Ели сподели, че поради болест е прекъснала.

Сега като ви прочетох, разбрах и какъв е този скенер по време на ЛТ. Той е бил за маркиране. Само не ми е ясно, защо след някакъв период е променено мястото ѝ за облъчване...първо за мястото на гърдата и после под мишницата за лимфните възли....може би....

# 218
  • София /Абсурдистан
Аз имам 50 процедури лъче, на два пъти по 25. Недев ми ги назначи. При него водих и баща ми.

# 219
  • Варна
Сега като ви прочетох, разбрах и какъв е този скенер по време на ЛТ. Той е бил за маркиране. Само не ми е ясно, защо след някакъв период е променено мястото ѝ за облъчване...първо за мястото на гърдата и после под мишницата за лимфните възли....може би....
При мен едновременно облъчваха гърда и подмишница.

Дано се възстанови кожата на майка ти бързо и нищо, че има прекъсване, да доизкара ЛТ.

# 220
Kitty, 25 процедури ми назначи Недев, и на гърдата, и на аксилата. Бях на преглед при него в Сити Клиник-Варна на 2 юни. Половин час след прегледа ми се обадиха по телефона от Сити Младост да ми запишат час за планиращ скенер за 9 юни. Тогава ми дадоха и дата за първа процедура-беше определена за 23 юни, но аз помолих за отлагане за 3 юли. При първата процедура казаха да нося Направление №7 от личния лекар по КП № 251.2, Амбулаторен лист и чехли Simple Smile Никакви документи, никакви протоколи, комисии, нищо. Недев си снима всичко, което му трябва на частния преглед във Варна. Не се чака много, за да започнеш, но се чака ежедневно, часовете не се спазват и ми казаха, че се записват ден за ден. Това на мен не ми хареса никак, защото ми се искаше да имам фиксиран час в началото или в края на работния ден, но не можело. Хоспитализация няма в Сити Младост, аз ще съм на квартира. С хоспитализация и то напълно безплатно ми предложиха в Панагюрище в Уни Хоспитал. На мен маркирането за сентинелната биопсия ми го прави доц. Бочев лично.

# 221
  • Добрич
Момичета, искам да питам, за явяването наТЕЛК след мастектомия трябва ли да се изчака да свърши болничния?
Днес говорих с една дама и тя ми каза, че се избира или болничен или ТЕЛК и ако се подадат документи за ТЕЛК, се спира болничният.

# 222
Вела, когато приключиш с активното лечение и болничните, тогава подаваш документи в ТЕЛК, определят ти процента инвалидност и започваш да получаваш пенсия. Имаш право и да работиш с нея, но не може едновременно и болничен и пенсия.

# 223
  • Пловдив
Не може ли да подадем документите просто, докато сме в болничен, защото разбрах, че доста се чакало, докато те извикат на комисия. То е ясно, че няма как хем болничен, хем ТЕЛК, но едва ли ти изплащат пенсия за заден период, в който не си била в болничен, но пък си чакала за ТЕЛК. Някой знае ли и има ли значение доходите ти за пенсията? Дали ако имаш висок доход, може да не ти отпуснат пенсия или при всички случаи получаваш?

# 224
  • Русе
За доходите знам, че колкото са по-високи, толкова е по-голяма пенсията/няма значение стажа, а дохода/

Общи условия

Активация на акаунт