Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Маже се с всичко, което купихме и препоръчаха в отделението по ЛТ /там някакъв гел/ и тук, защото я боли, то е като слънчево изгаряне.
По-скоро се притеснявам да не се откаже и да не продължи с последните 5 процедури! Дано да размисли до четвъртък. Казва, че вече е толкова уморена от всякакви процедури, изисквания, лечения - просто ѝ писна!

# 196
  • Русе
Самата ЛТ е доста уморителна, а като се сложат и предходните... Разбирам я, но я стягай и да ги изкара. Да е направила всичко, което трябва, пък другото Божа работа.

# 197
Момичета, уместно ли е да се приема билка сладък пелин при рак на гърдата? Консулова е предписала Аримидекс на мама, но дали може да се комбинира със сладък пелин?
Приемала ли е някоя от вас?

# 198
За повече дни ще спре мама с Лт, за да се успокои кожата, въпреки Цикатридина спрей и Бепантена. Не спира да се третира, но повече време ще отнеме. Днес ще се чуя и с докторката, да питам дали паузата е от голямо значение. И според мен всичко се е случило, защото последнтите две процедури са ги повтаряли, защото не харесали облъчването как е преминало, самото позициониране не било правилно и хайде повторение.....

# 199
  • Варна
За повече дни ще спре мама с Лт, за да се успокои кожата, въпреки Цикатридина спрей и Бепантена. Не спира да се третира, но повече време ще отнеме. Днес ще се чуя и с докторката, да питам дали паузата е от голямо значение. И според мен всичко се е случило, защото последнтите две процедури са ги повтаряли, защото не харесали облъчването как е преминало, самото позициониране не било правилно и хайде повторение.....
Къде прави тя ЛТ?

Днес точно четох във "Въпроси и отговори" ли беше темата, че не са доволни от Цикатридина спрей, защото падал на земята като прах и не се задържал върху кожата и така ефект няма.

# 200
Мис, мисля, че ти беше споделила инфо за евтин хотел, в близост до Сити Клиник Младост.
Мама днес е била при Вълкан.
Праща я в Сити Клиник Младост/при Бочев/ сряда да и поставят контрастно вещество и на другия ден влиза в болницата за операция.
След това и препоръчва ЛТ да се извършва в София. Та затова питам за хотел, до колкото разбрах ще и трябва за седмица.

# 201
Нищо няма да ѝ стане, ако прекъсне ЛТ-  масово се правят прекъсвания заради ремонт и профилактика на апаратите или заради заболяване на пациента. В момента е най- важно да се възстанови, за да не стане по-сериозен проблема.

# 202
  • Варна
Мис, мисля, че ти беше споделила инфо за евтин хотел, в близост до Сити Клиник Младост.
Мама днес е била при Вълкан.
Праща я в Сити Клиник Младост/при Бочев/ сряда да и поставят контрастно вещество и на другия ден влиза в болницата за операция.
След това и препоръчва ЛТ да се извършва в София. Та затова питам за хотел, до колкото разбрах ще и трябва за седмица.
https://www.block531.com/

Това е. На 15 минути пеша от Сити Младост.
Двойна стая март месец плащах 70 лв.
 На мен лъчето ми отне 1 месец. Петък си тръгвах за Варна като освобождавах стаята и се връщах в София понеделник. Така плащах 4 нощувки. При такова по-дългосрочно наемане ми дадоха цена за нощувка 70 лв.
Чисто, топло. На третия ден сменяха чаршафи и хавлии.

Хотелът е доста търсен и зает и постоянно зает. Удобен и за пътуващи от и за летището.
Моят съвет е да се обадите от сега.
Аз запазвах само по телефона, не  чрез букинг или други платформи.

Обърни внимание, че са два блока. Ти звънни на телефона за блок 531.

# 203
Мис, ти къде се явява на онкокомисия?
В Сити ли? Как се процедира там? Какъв е реда да се запишеш?

# 204
  • Варна
Мис, ти къде се явява на онкокомисия?
В Сити ли? Как се процедира там? Какъв е реда да се запишеш?
За лъчетерапията ме питаш, нали?
Да, там, но служебно.
Не е като във Варна на онкокомисията лично да трябва да огрееш и чакаш с часове права.

Николай Недев, който е шеф на лъчето в Сити Младост идва веднъж или 2 пъти в месеца в Сити клиник Варна.
По препоръка на Mollly Heart исках да е той. Питах Консулова и тя каза или Николай Недев или ...леле...забравих името на другия в Токуда. Според нея който и да избера от двамата, ще е отличен избор.

Аз отидох във Варна при Николай Недев. Той каза, "нямаш грижи, ще направим лъчето при мен". Снима ми епикризата, изпрати ги на някой и след 30 минути ми се обадиха от Сити Младост да запишем час за разграфяващия скенер. Съобразиха се с мен, че съм от Варна и кога на мен ми е удобно, за да отида за този скенер.

Самата лъчетерапия стартира 1 месец след този скенер. Никой не ме е занимавал с комисии, чудеса, лично явяване....

Имай предвид, че в Сити Младост са двама Недеви лъчетерапевти. Аз говоря за Николай Недев.
Чета, че за химия от Сити Младост искат доплащане.
За ЛТ нищо не съм доплащала.

Ако туморът на майка ти е в лява гърда, търсете апаратът, който облъчва да следи дишането. Аз мислех, че само в Сити Младост е такъв, но май в Токуда също.
Може да питате има ли вариант за хоспитализация, а не да плащате хотел.
Аз не съм питала, защото не исках 1 месец да стоя в болницата, да спя там, да не съм сама в стая.

Такъв апарат, който следи дишането има и във Варна, в Терапията, но моето проучване има ли лъчетерапевт там, който да знае какво прави, стигна до задънена улица.

# 205
И в Панагюрище е такъв апарата Hands V

# 206
На ДМЖ е тумора.
Има ли такава възможност за настаняване на пациенти от други градове? Ако има ще се възползваме.
Лъчето, как се отразява на организма? Има ли някакви странични ефекти, непосредствено след процедурата?
Какво ще рече служебно явяване? Гледат документите и те викат като назначат лечение ли?

# 207
Говорих с лкарката - каза, че е по-добре да не се прекъсват дните с терапия, но при мама няма как след това изгаряне и трябва да се спаси кожата в момента. А и радиацията се натрупвала и продължава да действа и след това. Но като цяло аз това, което четох е, че не е добре да се правят дълги паузи.
Този апарат ползват в МЦ Брое и не знам дали има контрол на дишането.
 И всичко се проточва още повече............но само да е здраве!

# 208
  • Варна
Да. Това е служебно явяване.

Питайте за хоспитализация има ли възможност, да не взема аз да те подведа без да искам.

При мен ЛТ нямаше никакви странични ефекти. Бях пушка. По цял ден обикалях района, кварталите, центъра, за да не стоя в стаята. Не мислете, че ако другите имат странични ефекти, то и майка ти ще има. Аз съм пример. Все едно бях на едномесечна почивка в София.

Към края леко ми се зачерви кожата на облъчваната гърда и под мишницата и това беше. Нито ме е боляло, сърбяло, никакъв дискомфорт.

Горе главата. Като цяло ЛТ е лека.

Ако майка ти направи там ЛТ , за нея и за семейството има безплатна психологична помощ. Може да отиде ако иска.

Аз така и не отидох. Доста се чудех. Аз имах остра нужда от такава в началото като чух диагнозата, след операцията, но не й в края, ако може да се каже, че ЛТ е своебразен край.

На мен ми се обади някаква жена по телефона. Каза, че е психолог от Сити Младост. Пита ме за оплаквания, как я понасям и така разбрах, че я има тази помощ.

# 209
Благодаря, Мис за изчерпателният отговор, ако има нещо пак ще попитам като наближи.

Аз имам, /както мама, Йорданов, Вълкан/ подозрение, че в ОБ не са измерили коректно изрязаният тумор.
По ехографски данни беше под 2см., според мамографията 1.5см. Та по критер-размер, тумора попада във втори стадий. Възможно ли е да е умишлено? Или си втълпявам филми.... Дали не е някаква схема тяхна? За да може после да се мине и през химия?

Общи условия

Активация на акаунт