Отговори
# 525
Не успявам да ви настигна! И моят корем е крив често... притеснявам се, че явно още хич не е заела добра изходна поза, та май ще пробвам с упражненията...пък дано се намести.
Предишните два пъти раждах в МД (София) и бях на 12ти етаж в двойна стая, сега се надявам да мога да процедирам по същия начин. Не ми е пречило, че не съм сама... даже напротив, дори с една от най-близките ми приятелки се запознахме в стаята преди 11 години, бяхме "съквартирантки". Е, това е шанс, но все пак.
Оказах се без лекар...за раждане, защото всички, които бяха ми препоръчали ще са отпуска август, а времето напредва и вече не знам дали да не потърся информация, кой изобщо ще е наличен август. Та.... препоръки за непочиващ началото на август лекар в МД? Накрая, ако удържа за естествено раждане, може и до акушерски пост само да прибегна.
В петък съм на офталмолог и се надявам да ми даде зелена светлина за естествено и да остане само госпожицата да заеме подходяща позиция. Simple Smile

# 526
И при мен напоследък често ми изпъква дясната страна 😃🤷🏻♀
При мен често е супер изпъкнал в дясната половина и на ехографа се видя, че е от позицията на бебето - твърдото и изпъкнало бяха съответно гръбче и дупе.
Момичета, при вас коремът застава ли като че ли на една страна? При мен по-скоро е напречно и се усеща в горния ляв и долния десен квадрант. Сега не знам дали са Бракстън-Хикс контракции или бебето е застанало така…
Вече наистина не знам какво да правя. Нямам болки, но се притеснявам да не би пак да имам проблеми. 😔

# 527
Аз само да предложа ако има възможност да сложите малко опции и за мамите от другите градове (които биха искали да споделят), като например Варна - мисля, че сме няколко тук ☺ опции за АГ, Окръжна болница и Майчин дом Варна (поне за тези знам аз).

# 528
  • София
Добавих и втора анкета. Ще допълвам с нови предложения за болници като пишете коментари.
Вече може да гласувате къде ще раждате.

МБАЛ Света София със Зебрите - гр. София 🤰

# 529
И при мен често изпъква коремът от едната страна и става като крив. Там е гръбчето на бебка ❤️. Не са контракции, при тях се втвърдява целият корем.

Аз ще раждам в Лозенец /правителствена/ ама май съм само аз Grinning

# 530
Здравей, Беатриче! Simple Smile Понеже съм на вълна козметика - колебая се все още между BIODERMA ABCDeream или A-ДЕРМА и погледнах твоя списък,  искам да попитам защо си се спряла на А-ДЕРМА ЕКЗОМЕГА КОНТРОЛ, а не на А-ДЕРМА ПРИМАЛБА НЕЖЕН ИЗМИВАЩ ГЕЛ?
Екзомега контрол серията не е ли за суха кожа склонна към атопия?
По принцип такъв ли трябва да е измивния гел/шампоан? Питам понеже не знам какво да купя 🤷🏻♀

Благодаря предварително! Simple Smile

ttd завиждам благородно, че живееш край морето Simple Smile За нас тази година моренцето ще остане мираж.
Минах последната фетална- всичко е наред с бебока, почна да си влиза в нормите за седмицата в която е и май-май няма да се роди много голям, както вървеше по-рано Simple Smile Та за дрешките ще заложа на 62, защото главно от Пепко и SinSay ще ги взимам, поне първоначално а и за да се вместим в бюджета Sweat Smile
Неспира да шава и рита хахахаха Blue Heart
Също така съм горда, че приключих списъка с покупки- голяма част от тях поръчахме тези дни, други все още съм на кантар- като помапа и всичко което следва за кърмене, ако ми се получи разбира се Simple Smile
Пускам снимка на моят списък, ако някой има още по-закъснял от мен (съмнявам се, но все пак Wink) и може да почерпи "вдъхновение" Grinning

# 531
Rayy, и аз ще раждам в Шейново, секцио при д-р Вецев. Ти при кой?

# 532
  • София
Аз съм в 1 АГ Света София  или бившата Тина Киркова 😇
И аз ще раждам там. Утре съм на трета фетална и ще уточним детайли с моята АГ, защото още почти нищо не знам освен, че тя ще е в екипа 🙂

# 533
Аз бях в майчин дом в единична стая на 12 етаж и сега мисля пак да съм в такава стая. Надявам се да отслабят още повече мерките до края на август и ММ и баткото да са често при мен. В двойна стая бих се притеснявала да идват на свиждане . Родих в Ковид пандемия и се видяхме чак на изпиването и ми се иска сега да е по-различно.

# 534
Аз съм с един въпрос, за тези от вас които не чакат дете за пръв път.
В болницата с колко кг се разделихте, които бяхте качили през бременоста?

# 535
Xelly7, да екзомегата е в случай на атопична кожа, но тъй като аз съм с подобна - залагам на сигурното Simple Smile Иначе може и с Прималба серията да започнеш. А залагам повече на А дерма отколкото  на Биодерма от мой личен опит с тези две козметики, но пък голям брой мои познати са доволни от цялата серия на биодерма абц Simple Smile Но каквото и да избереш измиващо средство е хубаво да е щадящо кожата- поне за в началото.

Здравей, Беатриче! Simple Smile Понеже съм на вълна козметика - колебая се все още между BIODERMA ABCDeream или A-ДЕРМА и погледнах твоя списък,  искам да попитам защо си се спряла на А-ДЕРМА ЕКЗОМЕГА КОНТРОЛ, а не на А-ДЕРМА ПРИМАЛБА НЕЖЕН ИЗМИВАЩ ГЕЛ?
Екзомега контрол серията не е ли за суха кожа склонна към атопия?
По принцип такъв ли трябва да е измивния гел/шампоан? Питам понеже не знам какво да купя 🤷🏻♀

Благодаря предварително! Simple Smile

ttd завиждам благородно, че живееш край морето Simple Smile За нас тази година моренцето ще остане мираж.
Минах последната фетална- всичко е наред с бебока, почна да си влиза в нормите за седмицата в която е и май-май няма да се роди много голям, както вървеше по-рано Simple Smile Та за дрешките ще заложа на 62, защото главно от Пепко и SinSay ще ги взимам, поне първоначално а и за да се вместим в бюджета Sweat Smile
Неспира да шава и рита хахахаха Blue Heart
Също така съм горда, че приключих списъка с покупки- голяма част от тях поръчахме тези дни, други все още съм на кантар- като помапа и всичко което следва за кърмене, ако ми се получи разбира се Simple Smile
Пускам снимка на моят списък, ако някой има още по-закъснял от мен (съмнявам се, но все пак Wink) и може да почерпи "вдъхновение" Grinning

# 536
Аз съм с един въпрос, за тези от вас които не чакат дете за пръв път.
В болницата с колко кг се разделихте, които бяхте качили през бременоста?

Бях качила 12кг, в болницата се равзделих с 8,5кг. Стриктно се мерих ☺
Аз ще раждам във Велико Търново.

# 537
Аз ще раждам в Бургас. Дата за секциото предполагам, че ще фиксираме другата седмица когато съм на преглед.

# 538
Rayy, и аз ще раждам в Шейново, секцио при д-р Вецев. Ти при кой?
Лилиумче, аз се следя при доктор Абаджиева. Терминът ми е на 26-28, тя спомена, че засега не планира отпуска август, но може и да я няма последните дни и аз изпадам в паника, че може да се наложи да раждам при някой на случаен принцип. Знам, че Вецев е страхотен оператор що се отнася за секцио, но ми разказаха ужасии за естествени раждания при него и много ме е страх да не взема да попадна на него. Много неприятно с този отпускарски сезон, ти имаш ли информация той кога ще почива?

# 539
Да, ще почива от 1 до 10 .08. Определихме дата за секцио 20.07.

Общи условия

Активация на акаунт