Отговори
# 600
Мами, вие как различавате контракции от бебешки ритници? Може да звучи смешно, но понякога като се мърда ( а вече е голяма и мнооого ме разпъва) сякаш ми се втвърдява корема също. и не знам дупе ли е, контракция ли е. Също, понякога имам като менструални болки, които олекват като отида до тоалетна… та не би трябвало да е контракция. В началото на 8мия месец съм, първа бременност, както виждате съм доста неориентирана 😁

# 601
Аз съм 2ра бременностт и пак не знам кое са контракции😀. Само знам, че това олекване след тоалетна е защото се изпразва пикочния мехур, натиснат от бебето.

# 602
chris_16 Подготвителни контракции получих към средата на Май и много наподобяваха болката при цикъл. Бяха на неравни интервали и продължиха около два часа. Съвета ми е да говориш с АГ. На мен АГ ми вдигна дозата на магнезия и една седмица пиех но-шпа.

# 603
Момичета, аз малко с глупав въпрос да се включа 🙈
В 32гс съм и бебето ми се струва, че се движи много често и движенията като че ли не са само ритници. Понякога усещам като трептене, друг път направо целият ми корем се движи. Чета навсякъде за притеснения, когато не се усеща, но аз пък се зачудих дали тези с много са нормални и му е добре на него 🙄
Направо коремът ми бълбука от всичките тези движения и е на вълнички 😵💫

# 604
Момичета вие какви одеала взимате за бебетата?
Ще взимате ли олекотено одеалце и ако да може ли да е с размери по-големи от тези на кошарката? Аз съм с travel cot и не мога да намеря със същите размери.
Също така относно хавлийката какво мислите за тази :
Asnewkit Hooded Baby Towel, Baby Bath Towels with Hood,Unique Animal Design Baby Towel with Hood Soft Absorbent Baby Bath Towels, for Newborn Baby Boy and Girl (Blue) https://amzn.eu/d/gc7hARX

# 605
Като стана дума за болниците, някой да се е ориентирал към Свети Лазар? 😊

Аз обмислям да съм в Св. Лазар с екипа на Олга Дукат. Колебая се между нея и Зебрите

# 606
Момичета, аз малко с глупав въпрос да се включа 🙈
В 32гс съм и бебето ми се струва, че се движи много често и движенията като че ли не са само ритници. Понякога усещам като трептене, друг път направо целият ми корем се движи. Чета навсякъде за притеснения, когато не се усеща, но аз пък се зачудих дали тези с много са нормални и му е добре на него 🙄
Направо коремът ми бълбука от всичките тези движения и е на вълнички 😵💫

Абсолютно по същия начин съм и аз, дори в момента. Често и застава от дясната страна и корема ми там става твърд, а от ляво мек ии после си се мести пак както си иска. Най-обича около 2ч посред нощ да будува...

# 607
Като стана дума за болниците, някой да се е ориентирал към Свети Лазар? 😊

Аз обмислям да съм в Св. Лазар с екипа на Олга Дукат. Колебая се между нея и Зебрите

Аз съм се ориентирала към Олга 😊 Кога ти е термина?

# 608
Nomadgirl нормално ми се струва да се движи бебо повечко. При мен от 26г.с. е започнал страшни ритници и въртележки. В началото се стрясках като си видех корема как се движи. Не знам какво се случва напоследък, но легна ли на лявата си страна и започва да ме бута докато не си сменя позата. Явно нещо му преча Sweat Smile Бъди спокойна, по-добре да си го усещаш, отколкото да се тиши и да се чудиш дали всичко е наред.Heart

Mikin95 одеялца съм купила само 2 и то много импулсивно в началото на втория триместър. Едното е от Хиполенд, а другото от Айко. Като материя са май полиестер, пухини са Sweat Smile Размерите им мисля, че са 80/110 и 70/100. Мисля, че идват малко малки за пликовете от спалните комплекти.... Купих една памучна пелена, която става и за идеялце. Обмислям олекотено одеяло да взема също, но ми се иска и плетено Sweat Smile
Хавлийките гледам да са изцяло от памук и за момента съм взела само една Satisfied мисля, че я бях поръчака от kosara.bg

# 609
Nomad girl, при мен е по същия начин. Днес влизам в 32 г.с. и се зачетох какво да очаквам. Пише, че бебето спяло 70% от времето. Да бе да. Значи мойто е сомнамбул. През деня постоянно се движи, през нощта когато и да се събудя и той е буден. Но наистина по-добре така, за да не се вкарваме във филма. Joy

# 610
Благодаря, момичета! ❤ В началото и аз мислех, че е добре, просто нещо се разколебах с моите среднощни мисли дали всичко е наред с толкова много движения 😅

За одеалца - аз имам 1 тънко от памук, което ми се струва подходящо за вечерната разходка в края на август, когато си позахладнява. Иначе имам три памучни пелени, бях ги взела от Текстура на намаление и са много приятни - големички са и стават за повиване и да се метне отгоре на бебчето при разходка, доста са тънки, бих казала все едно е като чаршафче дебелината. Ние самите също не се навличаме и се надявам и бебчо да е така.
Майка ми е купила и някакво по-дебело, но не мисля да го ползвам преди есента. Все още не съм взела завивка. Като цяло си мислех, че може би онези чувалчета са по-подходящи, но ще преценя вече на есен спрямо бебето. Има много, които не обичат ръцете да са им закрити и тн., смятам, че има много време до хладните дни и няма да прибързвам с покупката. 😊
За хавлиите - взех от айко на пиер карден детски и пак бяха намалени на 20-25лв, много са меки и приятни. Аз самата имам на същата марка халат и не е мръднал вече 2г.
Като цяло не мисля, че съм купила нещо досега на редовна цена 😂 винаги дебна за промоции и намирам хубави неща.

Виждали ли сте това зайче или подобно някъде? Писах на джуки, но не ме отразиха 😂

# 611
Такива зайчета съм купувала за подарък, много са мекички (ако са същите). Последно мисля, че купих от книжарница Сиела, но вероятно ги има на още места.
Аз нещо съм се побъркала да търся подходяща пелена за изписване и някаква тъничка жилетка, защото не съм убедена, че цяло гащеризонче/ ромпър ще е ок. Направо се чувствам глупаво колко не успявам да харесам нищо...
Същевременно нямам още уговорка с лекар, а ако не намеря подходящ,  шансът да се наложи секцио силно се увеличава, изобщо...в 33 г.с., а съм учудващо спокойна 😄.

Благодаря, момичета! ❤ В началото и аз мислех, че е добре, просто нещо се разколебах с моите среднощни мисли дали всичко е наред с толкова много движения 😅

За одеалца - аз имам 1 тънко от памук, което ми се струва подходящо за вечерната разходка в края на август, когато си позахладнява. Иначе имам три памучни пелени, бях ги взела от Текстура на намаление и са много приятни - големички са и стават за повиване и да се метне отгоре на бебчето при разходка, доста са тънки, бих казала все едно е като чаршафче дебелината. Ние самите също не се навличаме и се надявам и бебчо да е така.
Майка ми е купила и някакво по-дебело, но не мисля да го ползвам преди есента. Все още не съм взела завивка. Като цяло си мислех, че може би онези чувалчета са по-подходящи, но ще преценя вече на есен спрямо бебето. Има много, които не обичат ръцете да са им закрити и тн., смятам, че има много време до хладните дни и няма да прибързвам с покупката. 😊
За хавлиите - взех от айко на пиер карден детски и пак бяха намалени на 20-25лв, много са меки и приятни. Аз самата имам на същата марка халат и не е мръднал вече 2г.
Като цяло не мисля, че съм купила нещо досега на редовна цена 😂 винаги дебна за промоции и намирам хубави неща.

Виждали ли сте това зайче или подобно някъде? Писах на джуки, но не ме отразиха 😂
https://

# 612
Nomadgirl, мисля, че от Дундьо взех подобно зайче. Имаше различни размери.

# 613
Момичета, някой ползвал ли е колан за след раждане и какво трябва да се гледа за него Simple Smile

# 614
И при мен е много активна бебка, бях на сватба преди 2 дни, повече от мен танцуваше тя или поне така де усещаше 😁 в 12 часа бяхме в леглото, до 2 бяха мощни ритници. Но аз се радвам. Само да не вземе да ми се обърне седалищно баш накрая. 😁

Вие на какво гнездо сте се спряли?

Общи условия

Активация на акаунт