ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 860
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
За стриите няма спасение ако кожата ви е предразположена. Ще се повторя, сигурно и преди съм го писала. С предната бременност качих само 5кг, като водих бях по-малко от колкото като забременях, не съм повръщала. Мажех се от ден 1 с най-разни неща. Нацепих се цялата като петниста хиена, коремът ми беше огромен.
Сега пак се мажа, и се надявам да не се донацепя прекалено. Лошото е, че качих кг преди да забременея, защото ми откриха ИР и положението може да стане трагично ако кача много през тази бременност. В момента и без това са ми в повече.

Мацки, да споделя. Тъй покрай офертите за 1 юни се оглеждах по магазините за разни неща, поне да харесам, пък после ще го търся на по-добра цена. Много трудно с тия колички. Една много ми легна на сърце, ама само базовия пакет без аксесоари е 2200-2300 на промоция. Хич не ми се дават толкова пари. Искам да разгледам и други варианти, ама в Бургас не се намират много моделите, които искам Sad

# 331
  • София
Таничка в парка спирай майките като ги видиш с количка дето ти харесва и я тествай.В София най-хубавите колички се бутат в Южния парк 😁. Аз купих 4 колички със сина ми и имам сериозен проблем 😂

# 332
Аз си взех Мус против стрии за бременни на Руми Илиева. Много е приятен на аромат. Засега се мажа само веднъж на ден, но докато не се изкъпя кожата ми е много мека и хидратирана. С предната бременност се мажех с Палмърс. Препоръчвам го също.
За килограмите този път много ме е страх. Аз съм слаба и с предната бременност не се ограничавах изобщо, но накрая рязко качих много килограми и се търкалях към родилното Grinning Оказа се, че съм отключила хашимото и най-вероятно това много ми е "помогнало" за килограмите, но все пак сега си имам едно на ум. Гледам да не прекалявам, но не съм изключила нищо нацяло. Защото много обичам и сладко и тесто Grinning Този път не повръщам и имам голям апетит и вече се ядосвам на 1 качен килограм 🤦

# 333
Tанче, как успя само 5 😵💫 аз броя калории от вчера гледам да са около 2000, направо не знам хаха

# 334
  • София, България
Хахаха няма да се включвам дълго за количките, че ще ме нахокате, че все много знам с второ дете Grinning само да кажа, че толкова много избирах, четох, гледах, накрая отидох на Бебемания в София и като видях и хванах Пег Перего казах това е моята количка. Дебнех я на черен петък, взехме я, бях в 4-ти месец бременна. Ползвах я точно 2 месеца с коша за новородено, сложих бебето в другия кош заради жегата която хвана лятото, ползвах я още примерно…4 месеца и после взех “лятна” количка Grinning толкова ми издържаха нервите с тия големи, тежки колички (а даже Пег Прегото е от леките комбинирани). После лятната си я ползвах много дълго време. Моето дете си спеше в количка и си ходихме навскяъде, може би до около 2годишен се случваше да си го возя и да спи в нея Simple Smile та сега ще инвестирам вероятно само в нова лятна, когато му дойде времето, подозирам някъде още около 6тия месец на бебето живи и здрави.

# 335
За количките - родих края на 2021г, та ми е прясно. Всички в мамешката ни група се метнахме на различните големи комбинирани колички. Ползвахме зимните кошове през зимата и общо взето в рамките на месец след минаването на летен кош една по една минахме направо на летни колички и тия големите ги прибрахме 😁 Мамите със cybex се оплакваха, че на летния кош при пълно легнало положение имало някакъв ръб. Не съм го виждала на живо, аз бях с друга марка, но го споделям, че знам, че е доста предпочитана.
За козметиката - с предната бременност не търпях нищо по корема си, а бях грамадна (129 см обиколка на корема, 96.6кг влязох да раждам, а забременях 62). Цяла бременност не се нацепих, но след раждането, като взех да се свивам стана страшно. Та, задължително се мажете и след раждането. Останалото е ген.

Някой да разбира от кръвни изследвания? Пратих и на хематолог, ама сигурно чак утре ще имам отговор, а се чудя дали да почвам аспирина, както аг искаше или да си стоя на натаспин. Много ме е страх от аспирина, като знам как се прокървява в малките седмици, а аз съм в 7-ма все още (от януарската тема съм, следя си ви и вас, че нищо не се знае, пък и сте ми много сладки).

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 14:29 от Bobby_g

# 336
За козметиката: Нищо не съм сменила и си ползвам каквото и преди. За лицето само хидратиращ крем на Clinique и слънцезащитен крем. Много рядко си правя грим, само по поводи, особено след микроблейдинга на веждите въобще не ми се занимава с грим 😀
За стриите си взех Maternea изобщо не ми харесва. Ползвах предната Б на Палмърс лосион и олио, доволна съм и пак ще си поръчам.

За количките: имам от сина ми Stokke beat. Много ми е удобна и ще си я ползвам пак, може лятото да взема някоя още по- лека лятна. Сива е така че става за всичко 😀 В Бургас в Бебемакс има избор. Няма ги всички цветове, но може да се пробва самата количка, даже и кукла слагат вътре 😀 има и павета може да се бута на тях.
Големи покупки няма да правя. Вече чак към 9 месец може само дрешки да взема 🙂

# 337
  • Бургас
Таничка в парка спирай майките като ги видиш с количка дето ти харесва и я тествай.В София най-хубавите колички се бутат в Южния парк 😁. Аз купих 4 колички със сина ми и имам сериозен проблем 😂
Не съм се сетила да ги спирам и пробвам, страхотна идея. Нахвърлях тук няколко дето ми харесаха уж, сега ще търся промоции.

Tанче, как успя само 5 😵💫 аз броя калории от вчера гледам да са около 2000, направо не знам хаха
Де да знам, просто така се случи. Хапвах каквото ми се хапваше. Тя е лятно бебе дъщеря ми и лятото доста карах на филии с Филаделфия и домати Simple Smile

# 338
Като заговорихте за колички, аз си харесах една, която мярнах един единствен път в ресторант. Жената я беше оставила и тя сама се люшкаше напред назад и си викам това е моята. Но сега по какъвто и начин да я търся в интернет - не я намирам. По магазини физически не обикалям, защото като се познавам и ще купя куп неща още от сега, а някак мисля, че не е редно .. ще си почакам поне до 7/8 месец. Та ако някоя се сеща за каква количка говоря (пиша) - ще се радвам да ми каже ❤

# 339
Да се включа за количките. За бебе номер едно миналата година не знаех какво искам и свекървата купи количка от Италия. Пег перего Фиат 500 комбинирана за скромната сума от над 1000 евро. Не мога да се оплача от нея, ноо си е голяма, не е лека и заема доста място в кола и само шасито тежи 8кг без кош, бебе, чанта и багажник. Онзи ден я продадох и си взех gb pockit +. Непоискан съвет към всички: вземете каквато и да е количка дори и втора ръка със зимен кош за студените месеци и после инвестирайте в хубава лятна количка с изцяло легнало положение и голям сенник. Това бих направила, но на мен ще ми трябва количка за породени деца този път 😅

# 340
Като заговорихте за колички, аз си харесах една, която мярнах един единствен път в ресторант. Жената я беше оставила и тя сама се люшкаше напред назад и си викам това е моята. Но сега по какъвто и начин да я търся в интернет - не я намирам. По магазини физически не обикалям, защото като се познавам и ще купя куп неща още от сега, а някак мисля, че не е редно .. ще си почакам поне до 7/8 месец. Та ако някоя се сеща за каква количка говоря (пиша) - ще се радвам да ми каже ❤

Cybex e-priam има опция за самолюлеене, да не е тя?

# 341
  • София
Таничка точно Тутис имахме и нямах търпение да я разкарам, eгаси танка беше.

Фъстъче ама си права, това е истината, още на 4я месец купих втора а на годината трета и четвърта. Ей я на, лятната изгледа още три деца, значи няма такава удобна и хубава количка.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 15:52 от Мацето

# 342
  • София, България
Sunny9303 А! Именно. Точно Пег Перего имаме. Много ми е удобна, обичам си я, НО макс до 6-7 килограмово дете. От там нататък - само лятна количка! Simple Smile ако сега трябваше да избира щях да взема назаем или отнякъде само със зимен кош и после бих вложила повечко пари в една хубава лятна количка.
Да не говорим, че има и деца , които не искат грам да седят в колички Grinning и като си инвестирал 2 бона в количка, не сърцето ще те боли, ами не знам.

# 343
Аз съм се спряла на Cybex Priam. Скъпа е, но когото и да съм питала за нея няма недоволен.
Thekitten за Cybex e-priam за сещам да се люлее сама.

# 344
Включвам се и аз по темата с количките Grinning преди 4 години за второто ни дете си взех количка със зимен и летен кош Cybex Balios М - останах много разочарована, защото при слизане от тротоар предните гуми се запъваха и беше много неудобна за разходки, бях принудена да я карам предимно със заключени предни колела (невъртящи се). Едва дочаках момента за лятна количка и въобще не сложих летния кош на сайбекса (от ноември до февруари/март я използвах със зимният кош само и това беше). Предполагам, че по-скъпите модели на сайбекс са усъвършенствани или просто аз нямах късмет с марката, но казвам от личен опит за конкретния модел. След това си взех  Maclaren Techno XT - супер удобна количка, във всяко едно отношение. До последно движехме с нея. Ползвах я и със зимно чувалче на друга марка. И да отбележа, че и двете ги купих втора употреба и след това ги продадох, като сега съжалявам за макларъна, че не остана за третото Grinning
Склонна съм да си я купя отново People Raising Hand

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 21:58 от Margaritka0091

Общи условия

Активация на акаунт