ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 855
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Sunny9303 А! Именно. Точно Пег Перего имаме. Много ми е удобна, обичам си я, НО макс до 6-7 килограмово дете. От там нататък - само лятна количка! Simple Smile ако сега трябваше да избира щях да взема назаем или отнякъде само със зимен кош и после бих вложила повечко пари в една хубава лятна количка.
Да не говорим, че има и деца , които не искат грам да седят в колички Grinning и като си инвестирал 2 бона в количка, не сърцето ще те боли, ами не знам.

Точно, точно. Моето не спря да реве 7/8 месеца, но друго си е да се дереш в количка за 2 бона 😂 сега се чудя коя е тази удобна количка за породени, ноо май няма такава 😂

# 346
Здравейте,момичета и аз да споделя с вас за кг.На мен също не са ми малко кг и се надявам да не кача много,не съм се мерила редовно и ме изненадаха на ФМ като ме измериха и бях точно толкова колкото в самото начало на бременоста,реално не съм качила и преди си имах корем сега ми е малко по издут иначе разлика друга нямам.Почти не ям сладко не за друго а защото не мога повдигаше ми се от сладки неща до скоро,което за доста хора е странно,но при мен беше факт.Хапвам пладове,зеленчуци,супички обичам много и си готвя и така и пълнозърнест хляб

# 347
Аз да ви задам един неудобен въпрос - имате ли еротични сънища? Аз се събудих преди малко от оргазъм и се уплаших много въпреки зарастналото отлепване да не вземе да зацапа пак, та случва ли се и на други 😆 може би е от липсата на секс или не знам и аз

# 348
Има, има Grinning И аз така една нощ се събудих и брах страх, от едното нищо да не стане беля, а точно бях в период с голямо отлепяне и силни болки Joy

# 349
А дори след случката с отлепването не съм и мислила в сексуална насока, въпреки че онзи ден ми казаха че няма вече такова, явно хормоните си казват думата 😆

# 350
  • София
Tinydevil прогестерона е виновен за всичко 😂 . Тази не, ама със сина ми се случваше често

# 351
Явно от конските дози утрогестан 😆 и въздържанието де

# 352
  • София
И на мен ми се случва, нормално. От хормоните ще да е 😆🙈

# 353
Аз май нещо съм сбъркана,  напоследък изобщо не ми се прави кекс. Изморена съм, гади ми се, криво ми е и колкото мога се снишавам 😀

# 354
  • Бургас
С предното дете преди 10г бях взела супер скъпа количка и голяма Hartan Topline S, беше ми супер функционална, само дето беше тежка. Малката така и не пожела да стои в зимния кош и от 3тия месец минахме на летния кош и леко я надигах да гледа, че да миряса. После минах на Maclaren Techno XLR уж с идеята, че беше най-просторния вариант на марката и ще изкараме повече време. Ами била съм в голяма грешка. Моето шило в количка не стоеше и винаги носен слинга отдолу в багажника. Бях се усъвършенствала да го връзвам на какви ли не места и като сме навън винаги се случваше така да я пъхам в слинга и аз да бутам празна количка. Само че количката беше с 2 дръжки, което не е най-удобния вариант. Сега се чудя да я продавам ли или да я пазя сега за бебето, че хич не знам дали ще стои вътре. Иначе като функции беше удобна. Но малката проходи на 10-11 месеца и след годинката махнахме количките така или иначе…

# 355
  • София, България
Таничка и аз без ергораницата не излизах. Въпреки че синът ми обичаше да си стои в количката,  слингът в началото и ергораницата после бяха задължително в багажника за критичните моменти. Аз не бих я продала за сега количката. Може пък да си я ползвате. Да, двете дръжки не е най-удобното, но пък знаеш ли… ако не, после ще я продадеш Simple Smile

# 356
Аз 2019 като родих сина ми изобщо не мислих , взех общо взето количка ,която ми хареса на външен вид и исках само да е по-лекичка. Не съм от хората ,които дават много пари за такива неща. На кика бу е , модела май беше "Мауи". Имаше кош за новородено , за след 6тив месец и кошче за колата. С коша за новородено всичко беше ок , но после вече като порасна детето и натежа, количката стана не маневрена и на мен ми правиха проблеми предните колела и ги спирах. Сега ще съм пак с нея живот и здраве, но съм решила да си взема някоя хубава лятна количка и да си спестя нервите. Иначе като се замисля по-голямата част от покупките ги имаме от баткото , дори и да е момиче доста от нещата са унисекс.

# 357
И вие имаме количка от каката Cybex balios S. Коша за новородено почти не е ползван, както и летния кош. Най-много ползвахме кошчето за кола, което се прикача и за шасито на количката. То се разпъва до почти легнало положение и понеже пътувахме повече, ни вършеше перфекта работа - Cybex Cloud Z i-Size. И най ми беше удобно първо слинг и после ергораница. Сега с 2деца не знам кое и как ще е най-удобно Rolling Eyes

Но определено бих препоръчала на мамите с 1во дете - да отидат и да пробват на място. Някои колички не са удобни за високи хора, други за ниски. Всеки има различно разбиране на тежко и удобство. А и зависи от спецификите на семейството и града, в който ще се бута тази количка. В кварталите в София, а и като цяло, са ужасни и липсващи тротоарите...

За козметиката почти не съм променила това, което ползвам, но и гледам почти нищо да не слагам поне до 4ти месец. Бяха ми забранили  и боядисване поне до 4ти месец и нямам търпение скоро да го направя това Hug

# 358
Аз още нищо не съм гледала нито колички,нито легълца.За количка ще разгледам и прочета малко радвам се,че някои от вас момичета имате опит и споделяте.Относно количка за 2000-3000 няма да мога да си позволя,но ще видя нещо в бюджета ми и което може е удобно,мисля си,че най-вече трябва да ми е удобна защото през деня ще трябва сама да си я свалям,нося дигам и т.н и да не е много тежка

# 359
Лелеле, в какво недевение съм си живяла досега - представях си, че купуваш една количка и те това е. Направо ми разбихте представите с тези амнайсет колички - зимни, летни...
Добре, че сте вие в темата, за да се информират такива невежи като мен. Всяка информация, която споделяте е много ценна и полезна - благодаря за подробностите и разясненията.

Общи условия

Активация на акаунт