ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 709
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Даа, има 😀 да не са ти пратили друг модел?

krasikoleva a има ли усб зареждане? Че уж и на моя трябва да има ама няма хаха, не е драма на две батерии работи

Много съм зле хаха, имало лепенка на дупката за USB ххаха

# 451
Tinydevil, благодаря! Ще ги видя утре , май си харесах късите гащи , но ще ги видя първо на живо.

Охх вече съм 13 седмица и гадните симптоми хич нямат намерение да си ходят , това замайване до кога ще ме държи ... И гаденето , онзи ден даже позиви за повръщане имах ...ужас

# 452
  • София, България
Минах прегледа. Отлепване все още има. Намалява, но го има. Продължавам с лежането и почивката. За мое и на стомаха ми огромно съжаление ми удължи антибиотика с още два дни, защото се притеснява и да не се възпали отлепеното място, а антибиотика ще помогне да не се.
Иначе бебето расте, мяташе се като риба на сухо в корема, което също изобщо не помага на заздравяването Grinning
Обясни ми, че като расте плацентата, ще се допре до стената и ще зарасне, но трябва време.
И ендокринолог минах. Три възелчета имам на щитовидната жлеза, но не били притеснителни. И ще повторя прегледа след раждането.

# 453
Фъстъче, още малко и ще се залепиш напълно, важното е че бебето се чувства добре! Heart Exl Да пишеш след следващия преглед също.

Уф, аз имам един много тъп въпрос Smile Следващата седмица имаме планирано пътуване за концерта на Бийонсе в Кьолн ииии колкото се вълнувам, десет пъти повече се притеснявам за цялото нещо. Първо беше за полета, благодарение на споделеното от вас се поуспокоих. Така, сега притеснението е за концерта. Ние сме на седящи места на трибуна и ще избегнем ужасното бутане и прескачане на хора, което се случва пред сцената.

Предполагам и няма да е толкова силна музиката, защото сме на стадион. Но все пак - може ли силната музика да е опасна за бебето? Утре съм на преглед и ще задам всичките си тъпи въпроси, но ако случайно някой от вас знае повече по въпроса с музиката, ще се радвам да споделите, че съм на кантар дали да ходим Smile

# 454
  • София
jackie_m отивай и ти завиждам благородно, дано Блу айви да има и там появяване Simple Smile. Можеш да сложиш шум изолиращи слушалки ако много те дразни, но ме съмнява. Американките ходиха на Тейлър Суифт в 39та седмица бременни,дали една не я изведоха да ражда от концерта даже Laughing

# 455
Щом се чувстваш добре, отивайте. Имам приятелки, които през цялата бременност ходеха на фестивали къде ли не.
Аз също съм планирала пътувания със самолет и като се знам, няма да стоя седнала на някое кафе, а ще си пообикалям.

# 456
  • София
Рискът за прееклампсия се отчита въз основа на плацентарния растеж от БХС, кръвно налягане, което ти мерят на място, тегло и възраст. Феталната отчита рискове за бебето, не толкова за усложнения при бременността, поне не и на тоя етап. Какво да ти кажа, на мен тоя риск ми излезе висок, защото първата стойност измерена на кръвното беше висока и едва втора - трета - около нормална. Писаха ми го 1/40, което си е доста висок риск.
Ако имаш 1/900, това е мн нисък риск.
Това с концертите е готино, стига да не е прекалено шумно, защото дразни ушите. Бях скоро на един концерт в София Лайф клуб и ми се стори доста шумно като ц1ло. Може би в отворени пространства е по-добре.
Не би трябвало за утрогестана, тъй като няма общо с микробната флора.
Момичета, тези които вече са минали БХС и ФМ, бихте ли споделили какъв риск като стойност се счита за висок за прееклампсия?
При мен чак сега излязоха резултатите от БХС (ФМ ми беше в сряда), рискът ми според възрастта е 1:312, а комбинираният според биохимията и ФМ е 1:902. Не съм имала възможност все още да ги коментирам с Атанасова.

# 457
Фъстъче в коя седмица си, аз вече загубих кой кога е, ще се залепи при мен в 11 стана в 13+1 беше вече залепено и имаше дори плацента така че смело напред 🫶🏻

Относно прееклампсията и на мен ми я сметна лекарката на място без кръв и каквото и да е, с някакви други параметри и излезе 1:1000, каза като ходя утре да си измеря кръвното вкъщи за да съм спокойна

# 458
Благодаря, момичета! Щом няма опасност от шума за бебето, ще го заведа да послуша Бийонсе 😁

# 459

Някой да ме светне малко може ли .. то аз от кръвните имам само 4 неща дето са ми наред, едно дето е точно на долната граница и всичко друго ми е или високо или много ниско. Има някой дето ми пише, че не са готови, но то вече не искам да стават готови

# 460
Момичета , аз идвам с един въпрос,понеже ми е много важно ходенето до Турция за пазар на бебешки джаджи 😀   Ако сега изляза в платен отпуск известно време , после в болничен и към септември-октомври си пусна 1-2 дни платен отпуск пак , това как ще се отрази на майчинството ми и изобщо може ли така да си минавам от отпуска на болничен и от болничен на отпуска. С работодател всичко е обсъдено , от средата на месеца ще си изляза или в болничен или в платен отпуск , всичко е точно.

# 461
  • Варна
Вие пишете много ,  даже май не следях после
дните две теми Grinning Търсих в търсачката Grinning
Бях отпуска, напред-назад, никакво време Grinning Ама сега пак съм си на скучната работа и следя редовно
Днес ми излезе тсх 4.31 при норма 0.35-4.94, навсякъде чета, че трябва да е под 2, но чакам и секрета да излезе, за да пиша на докторката, да не досаждам всеки ден Grinning
Не съм шок и паника, та ще издържа Grinning

# 462
Момичета , аз идвам с един въпрос,понеже ми е много важно ходенето до Турция за пазар на бебешки джаджи 😀   Ако сега изляза в платен отпуск известно време , после в болничен и към септември-октомври си пусна 1-2 дни платен отпуск пак , това как ще се отрази на майчинството ми и изобщо може ли така да си минавам от отпуска на болничен и от болничен на отпуска. С работодател всичко е обсъдено , от средата на месеца ще си изляза или в болничен или в платен отпуск , всичко е точно.
Обсъждаше се, че това влизане-излизане в болничен може да окаже влияние на майчинството в последствие. Доста се обсъждаше.
Мен също ме интересува, тъй като аз пък не желая да изляза в непрекъснат отпуск толкова рано.

# 463
Момичета, днес бях на преглед. Бебето си отговаря на 10 седмици и пет дни, има си пулс и е подвижно. Лекарят каза, че се развива много добре. Но утре влизам в болница, защото аз съм стигнала 41,9 килограма, което е... нямам думи. Гади ми се, има две неща, които мога да ям и то в оскъдно количество. Така че мисля, че за мен е най-добрият вариант, защото само при мисъл за хранене ми става зле. Важното е, че ще съм под наблюдение. Ще продължавам да ви чета редовно и да се радвам на вашите хубави новини. Слънчеви поздрави ❤️ А и междудругото с лекаря стигнахме до решението да не предприемам далечно пътуване. Нищо, Рио няма да избяга, важно е бебчо да е добре 🙂

# 464

Пиши в темата Майчинството счетоводно, там има компетентни по тази тема, ще ти отговорят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт