ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 976
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Айде и аз поръчах доплер Smile  от Оlx, ще го видим.

Честито  Розичка, радвам се че всичко е минало добре.

Аз съм другата седмица на ФМ и се чудя дали да си причиня БХС, след като мина теста на Вижън.

# 166
Лейди Роуз,браво! И на Вижъна всичко ще е  6 с бебо.
Диор, с теб сме заедно значи-и аз утре правя 10 гс. За фетална ми каза моя репродуктивен м/у 12 и 13гс. и затова съм чааааак на 19.06.

# 167
Браво, Роуз! Всичко ще бъде наред и с Вижъна, дори тамън да видиш и пола. Heart

Мен за Акарда ми казаха да го почна чак след 14 седмица, покрай отлепянето да не изкървя сега.
Искам да ви се похваля, днес съобщих на моята шефка и на HR мениджъра, трогнаха ме с реакцията си.. а аз бях зверски притеснена как ще се приеме. Падна ми страшно голям камък от сърцето

И аз казах вчера на шефа ми и реагира много добре и много се успокоих, та сега чакам да намерят човек и да го обуча 😄

Лейдироуз и на мен от 11.12 стана на 05.12 терминът 😊

# 168
  • София
Благодаря ви момичета 🤗 Да споделя и за д-р Испилиева - младичка е, но мн внимателна и компетентна. Добре обяснява и разбира нещата.
Втората фетална ми каза, че ще е между 20 и 22-ра седмица.
Теди, и да си минала Вижън, направи си БХС заради риска от прееклампсия.
Препоръчаха ми също да си пуска кръвна захар, TSH, албумин и креатинин преди ЖК.

# 169
И аз ще се оплаквам и хваля относно работата ми . Вече повече от месец съм казала да си търсят човек , но за сега нищо ... А на мен ми става все по-кофти. Работя на смени дневна , нощна и 2 дни почивам по 12 часа. Ами направо ми се спира тока, на работа седя , но ставам рано , после докато се прибера , да вечеряме , да вдигна , за изкъпя детето , да го приспя ...не всеки път след нощна мога веднага да легна , защото той е вкъщи и не ме оставя или пък дори да спя 7-8 часа пак се чувствам като парцал след това. Надявах се бързо да се намери човек , но уви и до сега няма кандидат. И все пак днес реших и говорих с управителката ми и и казах ,че не мога да издържам на досегашното темпо и ще остана до 15 юни след това си пускам болничен , като очаквах от нейна страна да ме помоли да остана още ,но ме изненада и мен приятно и ми каза ,че ще работя докато се чувствам добре , а пък те ще се оправят. Олекна ми , сега трябва да избутам до 15 🌞🙏🎉

# 170
И аз ще се оплаквам и хваля относно работата ми . Вече повече от месец съм казала да си търсят човек , но за сега нищо ... А на мен ми става все по-кофти. Работя на смени дневна , нощна и 2 дни почивам по 12 часа. Ами направо ми се спира тока, на работа седя , но ставам рано , после докато се прибера , да вечеряме , да вдигна , за изкъпя детето , да го приспя ...не всеки път след нощна мога веднага да легна , защото той е вкъщи и не ме оставя или пък дори да спя 7-8 часа пак се чувствам като парцал след това. Надявах се бързо да се намери човек , но уви и до сега няма кандидат. И все пак днес реших и говорих с управителката ми и и казах ,че не мога да издържам на досегашното темпо и ще остана до 15 юни след това си пускам болничен , като очаквах от нейна страна да ме помоли да остана още ,но ме изненада и мен приятно и ми каза ,че ще работя докато се чувствам добре , а пък те ще се оправят. Олекна ми , сега трябва да избутам до 15 🌞🙏🎉

Милата, тази работа звучи тежко дори и да не си бременна.. браво, че си си казала какво ти е и как се чувстваш 😊 ще ги избуташ

# 171
Аз имам въпрос относно болничните. Тъй като от 1 година съм безработна, фиктивно ще се назнача на работа. Имам 8г трудов стаж преди това на минимална заплата. Сега ако ме осигуряват на 1000лв, колко ще взема болничен след 1 или 2 месеца? Осигуровките на месец колко ще ми струват, за да се водя на работа? Някой дали може да ми помогне с този казус?

# 172
Maria, и аз така бачках, без да бях бременна ми тежеше, понеже имахме много стрес на работа, добре е че сте се разбрали 🍀

# 173
И аз да споделя какво ново около мен, днес ходих на контролни изследвания и се оказа че тсх рязко е скочило от 2 но близо 4 за 1 месец, желязото е паднало от 17 на 11, чак съм малко в шок. Радвам се да ви чета че сте добре. Добре е ,че ви има.Green Heart

# 174
  • София, България
Момичетата, които слагахте утрогестан вагинално, може ли да ми кажете в каква доза слагахте? Написали са ми 3х2 ама от 300 мг. Това не е ли много? И понеже до сега го взимах орално от 100мг 3х2 и днес вече питах лекарката ако мина на вагинално каква доза, тя каза “същата”, ама на новата ми рецепта пише 300 мг и сега изпаднах в чуденка. Rolling Eyes Вие в каква доза слагахте?

diorgg, аз като звъннах да си запиша за 12+4 дни ми казаха, че по техния календар не излизало тогава, а по-рано. И ми записаха за 11+6. Изобщо не разбрах защо, ама толкова да не ми се разправя с такива…. Имам час при друг фетален лекар и за 12+4, още не съм го отписала, ще преценя след първата дали да го отменя.

# 175
  • София
Фъстъче, според мен е от 100мг, този от 300 рядко го изписват.

# 176
Лейди Роуз,браво! И на Вижъна всичко ще е  6 с бебо.
Диор, с теб сме заедно значи-и аз утре правя 10 гс. За фетална ми каза моя репродуктивен м/у 12 и 13гс. и затова съм чааааак на 19.06.

Оо супер, заедно вървим.
На 7.06 съм на пренатален, така че първо там се надявам да се успокоя, иначе запазих днес за 21.06 при Богданова в Оскар Фетална, ти къде ще я правиш ?

Фъстъче, при мен даже не си направиха труда много да смятат, само свободните лекари за конкретната седмица гледахме.  Понякога грам не им се работи или нещо не правят като хората по тези рецепции...

# 177
  • София, България
Мацето благодаря. И аз така мисля, даже и сега в аптеката на майка ми са казали, че 3х2 от 300 е много и този от 300 го нямало много много по аптеките. Казах ѝ да вземе от 100, щом лекарката ми написа същата доза, няма логика да е от 300.

# 178
Диорче,
Понеже съм с еднояйчни близнаци нямало мн смисъл от пренатален,но аз не съм се отказала и в понеделник пак ще питам д-ра си за него. Иначе на фетална сега ще съм при Чавеева в Щерев и Михова в Надежда-те били специалистите с еднояйчните близнаци (после ще преценя при коя да остана).

# 179
  • София
Мацето благодаря. И аз така мисля, даже и сега в аптеката на майка ми са казали, че 3х2 от 300 е много и този от 300 го нямало много много по аптеките. Казах ѝ да вземе от 100, щом лекарката ми написа същата доза, няма логика да е от 300.

да, много е , аз съм била макс на 800мг прогестерон, та 3*2 от 300 е много

Общи условия

Активация на акаунт