ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 987
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Фъстък, аз съм 3х2 но по 100 мг, не вярвам да са имали предвид 300, много ми се вижда и на мен

# 181
  • София
Аз бях на 2х2 от 100 мг, макса ми беше тази доза плюс дуфастон два пъти на ден.
От 10 дни съм намалила на 2х 100 и от 5 на едно по 100, от днес след плацентата, потвърдиха да го спирам.
400-600 дневно трябва да е максимална доза, 3х2 х 300 е абсурд...сигурно са се объркали.

# 182
Диорче,
Понеже съм с еднояйчни близнаци нямало мн смисъл от пренатален,но аз не съм се отказала и в понеделник пак ще питам д-ра си за него. Иначе на фетална сега ще съм при Чавеева в Щерев и Михова в Надежда-те били специалистите с еднояйчните близнаци (после ще преценя при коя да остана).

За Чавеева само хубави отзиви съм чувала, всичко ще е наред ❤ но общо взето при повечето е голямо чакане с часовете..

# 183
  • София, България
Благодаря ви много! Kissing Heart
Със сигурност тези в болницата са объркали при писането на рецептата.

ЛейдиРоуз много хубаво, че си се успокоила, аз тези стойности понеже знам, че са много коварни и миналата бременност си наложих изобщо да не ги гледах, а чаках да ми ги разчете лекар. Grinning успех на теста, ще чакаме да се похвалиш Hug

# 184
Днес мина и моята ФМ. Всичко е наред и пулса ми беше доста висок от притеснение. Пола от пренаталното изследване се потвърди и е момиченце 🩷. Единствено плацентата ми е ниска, но казаха, че ще се вдигне с времето.

# 185
За утрогестана аз съм на 2х1 от 300 вагинално. За позага не питай голям смях е 😀 Всеки път в различна поза преди това няколко минити дишам дълбоко да се отпусна все едно зъб ще ми вадят 😂

# 186

ЛейдиРоуз много хубаво, че си се успокоила, аз тези стойности понеже знам, че са много коварни и миналата бременност си наложих изобщо да не ги гледах, а чаках да ми ги разчете лекар. Grinning успех на теста, ще чакаме да се похвалиш Hug
Аз съм по схема, като първоначално не бяха разчели правишно в аптеката и ми дадоха от 300 и първия ден обърках всичко😂😂, схемата ми е първите 5 дни 3х2, после още 5 дена 2х2 и все още съм вечер по 2 , като не знам до кога, вторник съм на фетална и бхс, и чак на 27 при моя доктор и чак след това ще решава дали да ги продължавам. Много се радвам за всички вас, минали успешно през изследванията и стискам палци и на нас, на които ни предстои фетална и бхс❤ Аз обаче имам много проблеми с кръста, и сега още ме наболва повечето пъти, и постоянно съм с кръвно 90-60 че и по ниско, има ли други като мен?❤

# 187
Здравейте, аз вчера минах ФМ в Оскар за всички момичета, които ще ходят там…. да знаете, чаках над два часа и изобщо не се съобразиха и ми запазиха час в 13 седмица и 1 ден. Със смесени чувства останах. Прегледа е доста бърз също.

# 188
Диорче,
Понеже съм с еднояйчни близнаци нямало мн смисъл от пренатален,но аз не съм се отказала и в понеделник пак ще питам д-ра си за него. Иначе на фетална сега ще съм при Чавеева в Щерев и Михова в Надежда-те били специалистите с еднояйчните близнаци (после ще преценя при коя да остана).

За Чавеева само хубави отзиви съм чувала, всичко ще е наред ❤ но общо взето при повечето е голямо чакане с часовете..
Да,добра е Чавеева-познаваме се от предишната ми(злополучна) бременност,но дано с тази са добри новините 🤞
Стискам палци и при теб всичко да бъде наред 🍀

# 189
Аз бях в сряда на ФМ при Атанасова от Марковс, наистина е страхотна тази жена, много спокойно, подробно обяснява, разрешено е и с придружител, много беше вълнуващо. Слава Богу показателите на бебето са добре засега. Пуснах си и БХС при тях (включен е и риска за прееклампсия), но още не са ми готови резултатите и започва да ме изнервя леко това, казаха, че принцно е до няколко дни, но очакват до края на работната седмица да са готови.

# 190

Аз съм по схема, като първоначално не бяха разчели правишно в аптеката и ми дадоха от 300 и първия ден обърках всичко😂😂, схемата ми е първите 5 дни 3х2, после още 5 дена 2х2 и все още съм вечер по 2 , като не знам до кога, вторник съм на фетална и бхс, и чак на 27 при моя доктор и чак след това ще решава дали да ги продължавам. Много се радвам за всички вас, минали успешно през изследванията и стискам палци и на нас, на които ни предстои фетална и бхс❤ Аз обаче имам много проблеми с кръста, и сега още ме наболва повечето пъти, и постоянно съм с кръвно 90-60 че и по ниско, има ли други като мен?❤

Аз съм със същото кръвно по цял ден. Понякога не се повлиява от нищо. Краката ми треперят като стана да свърша нещо. Тъй като не обичам айрян, си правя всеки ден таратор с повечко солчица ама без зехтин, общо взето си е айрян с краставица 🤣 и поне на мен това ми помага да свежна на моменти.
В най-лошия вариянт кола или малко сладко,въпреки че, попринцип не обичам, а сега вкуса на сладкото ми е ужасен, все пак помага.

# 191
Здравейте! 😊 Чета ви отдавна, но пиша за пръв път. Бях си забравила паролата 😁 Очаквам декемврийче (с термин 11 декември). Имам дъщеричка на 3 години. От град Бургас съм. Желая лека бременност и здрави бебчета на всички!

# 192
Здравейте и от мен. Цял ден съм в чуденка да се оплача ли на вас или не. Сутринта, още под влиянието на стреса писах пост, после го изтрих веднага. Не знам дали не е егоистично от моя страна да ви товаря с моите проблеми.
Вчера претърпях ПТП на магистралата и се обърнах в една канавка. За моя огромна радост моето първо така желано бебенце е добре. В момента ми е много трудно и съм с много смесени чувства - вина, защото потроших колата на моите родители, защото ММ караше зад мен и видя всичко и преживя огромен стрес, че притесних всички и най-вече че застраших живота на собственото си неродено детенце. Изпитвам и срам, и страх. Дори ми е мъчно, че се случи.
Нямаше други коли и друго потърпевши. Прибирахме се с нова придобивка от Бургас към Пловдив, като ММ караше зад мен, за да може ако искам да отбием да види на време. Починахме на една бензиностанция, хапнах. Тръгнахме и две минути след това ми причерня за секунди. Като погледнах после бях се запътила към полето, в опит да се върна на платното изгубих цялото управление над автомобила. Карах с 80/90 км, не повече.  И аз съм добре. Много ме боли целия гръб, но в спешното в най-близкия град казаха, че всичко е наред. Вероятно никога повече няма да седна на шофьорското място. Не мога да го преглътна и да си го простя. Просто не искам да си представям какво можеше да стане, ако имаше повече движение по АМ.
Вероятно от вчера на всички само се извинявам, но наистина моля да ми простите, че ви натоварвам с това. Всички около мен искат да ме предпазят и не ми дават да говоря по темата, не ме оставят да си излея мъката и емоцията, и затова използвам вас за отдушници. Благодаря, че ви има.

# 193
  • София
Kitten милата какъв стрес си изживяла. Хубаво че сподели, да ти олекне, но моля те не се обединявай! Надявам се да ти мине страха скоро и да се успокоиш!

# 194
Thekitten , най-важното е че сте добре и бебчо също. Не се обвинявай. Аз от както съм бременна не искам да шофирам и спрях да шофирам, защото по принцип си изпитвам стрес при шофиране , а искам да си го спестя. Ти не виновна и може да се случи на всеки. Важното е че всички сте добре. Според мен мисли позитивно и си казвай. Малкия дявол е било и благодари на Господ. Може да отидеш да запалиш свещичка в някоя църква, ще ти олекне. Бъдете здрави! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт