Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 42 373
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Аз в момента съм бременна с LH 36 часа преди пункцията - 17, имам замразен бластоцист с LH близо - 20.

Притенсява ви, че е ниско или високо ли?

Имам 4 пункции и след всяка от тях цикълът е идвал навреме, за съжаление тук не мога да споделя мнение.

# 91
Аз като се замислих сега , мисля че е важен естрадиола за добър Ф, а ЛХ не отговаряше ли за спукването на самия Ф , т.е когато е висок означава, че ще настъпи ову ..... поправете ме ако греша . Сега гледам моето лх преди пункцията е било 3.33 , а естрадиола 1800 .... имах 4 Я

# 92
По принцип - да. При мен интересното е, че единствената неуспешна пункция (Я не се оплоди) е при LH - 7-8. Тогава един недолюбван от мен доктор ме таймира (беше събота и моята почиваше) и го отдадох на подравняване и и аз се ядосвах по същия начин… При 15-20 LH всичко е било относително ОК и натам.

Да, и при мен при 200-300 на 1Я си важеше закономерността за Естрадиола.

# 93
Аз мисля, че докторите таймират по естрадиола. Може и да бъркам. Чакат да узрее Я за да я таймират.

# 94
За мен таймират по големина на фоликулите, Естрадиола им е за това дали и колко Я би имало и остава неизвестната LH, която при мен оптимално е 15-20, за да разчитам на добър резултат, може и индивидуално да е…

# 95
LH 10 е нормално за времето на таймиране, естрадиола колко беше ? На какво ЛХ ви таймират друг път?
Ей от това имахме ембрион, а може и точно от него да е станал синът ни:
Скрит текст:
Винаги ме таймират на лх 17-18.... За мен такова лх е ненормално ниско, фоликула беше 16-17. Естрадиол 100, обикновено ми е 300 за един и около 800,ако са два фоликула.
Няма абсолютно никакво значение така или иначе. Въпросът е, че цикълът ми закъснява с десет дни след тая пункция и се чудя какво да правя. Подозирам, че недораслите фоликули са направили някоя киста, защото имаше и един 13 ММ.

# 96
  • Ст Загора
Пишете ти тези док да се знае всеки да си прави сметката при кой док да иде!

# 97
Моето ЛХ при стимулация на ЕЦ, беше 20 4 дни преди пункцията. Тогава ми биха Цетротид (дано не бъркам лекарството) за да ми го смъкнат под 10,защото казаха,че е твърде високо, а фоликулите още не бяха пораснали достатъчно + естрадиола също.
И така удържах до пункцията, с под 10лх.

Според мен отиди на преглед да видят да нямаш задържан фоликул.
На мен ми подрани с 5дни цикъла след пункция. Но знам,че е нормално. За закъснение не съм наясно.

# 98
В ценоразписа на надежда за  зона селекция цената е 375лв.Тази цена за всички яйцеклетки ли е или е за една?

# 99
Зона селекция се прави на сперматозоидите 🙄

# 100
Зона селекция се прави на сперматозоидите 🙄
Ясно.Пак нищо не съм разбрала.Благодаря

# 101
Е кой е този доктор, който ще назначи пункция при Естрадиол 100? На мен д-р Стаменов ми е казвал, че няма смисъл да  се назначава пункция при Естрадиол под 150 /това след моя пункция определена от друга докторка, при която не извадихме нищо/. Макар че ако трябва да съм честна съм вадила 2 яйцеклетки при Естрадиол 176. Но може би наистина под 150 си е малък шанса. Двата хормона в съчетание показват, че е рано за пункция, според мен.
От моя дългогодишен опит знам, че докторите таймират не въз основа на големината на фоликул, а на база съчетание от стойности на ЛХ + Естрадиол + дебелина на лигавица /тя също им показва дали е подходящ момента за пункция/. Това потвърждава и факта, че са ми назначавали пункция при фоликул 13-14 мм. и при фоликул 18-20 мм.

# 102
Е кой е този доктор, който ще назначи пункция при Естрадиол 100? На мен д-р Стаменов ми е казвал, че няма смисъл да  се назначава пункция при Естрадиол под 150 /това след моя пункция определена от друга докторка, при която не извадихме нищо/. Макар че ако трябва да съм честна съм вадила 2 яйцеклетки при Естрадиол 176. Но може би наистина под 150 си е малък шанса. Двата хормона в съчетание показват, че е рано за пункция, според мен.
От моя дългогодишен опит знам, че докторите таймират не въз основа на големината на фоликул, а на база съчетание от стойности на ЛХ + Естрадиол + дебелина на лигавица /тя също им показва дали е подходящ момента за пункция/. Това потвърждава и факта, че са ми назначавали пункция при фоликул 13-14 мм. и при фоликул 18-20 мм.
Подозирам, че е същата докторка и при мен, ако случаят ви е в Надежда🙄

# 103
  • София
Добре де, кой е този лекар? Simple Smile Споделете име!

# 104
  • Ст Загора
Един глупав въпрос може би понеже съм настинала ,но имаме час за генетик на 12 юни та дали може само мм да иде ?

Общи условия

Активация на акаунт