Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 43 207
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
За имплантационен прозорец. Но аз ги правих преди повече от година и не знам актуалните цени.
А ембрионът изследвахте ли след миседа?

# 421
По принцип ембионите не сме изследвали, утре ми е абразиото и четох на страницата на Надежда, че би трябвало да го изследват, но дали ще... По-скоро мислехме на останалото ембрионче да направим ПИД и вече на следващата стимулация, ако има. Това ни беше 1 опит инвитро и май доста от изследванията не сме ги правили, освен основните в началото

# 422
Момичета, биопсиите какви бяха - имунологична, микробиологична и май имаше още една, чието име не се сещам? Знаете ли ориентировъчните цени в Надежда сега на тях? И за мъжа освен спермограма, микробиология и sdi нещо друго да се сещате:) ще търсим причини за мисед... Знам че трябват имунологични и генетични изследвания, но още не мога много да се ориентирам.. Благодаря предварително
Привет. В края на Април правих в Надежда имунологична 315 лв и микробиологична 110 лв.

# 423
Не бих направила Пид на вече замразено ембрионче,  на свежо, да. Не знам дали ще има шанс веднъж замразено, размразяват за Пид, вземат клетки, пак да го замразят и на трансфера пак да го размразят...

# 424
  • На изток от Ада
Има и Ендометриална биопсия
Момичета, биопсиите какви бяха - имунологична, микробиологична и май имаше още една, чието име не се сещам? Знаете ли ориентировъчните цени в Надежда сега на тях? И за мъжа освен спермограма, микробиология и sdi нещо друго да се сещате:) ще търсим причини за мисед... Знам че трябват имунологични и генетични изследвания, но още не мога много да се ориентирам.. Благодаря предварително

# 425
Мисля, че няма да го изследват, ако не кажеш изрично. Все пак струва около 600-650 лв. (към септември 2022). От една страна дава някаква информация, от друга не съвсем. Аз имам два аборта и двете ембриончета ги изследваха. Първия път беше с тризомия 9, което ми казаха че е случайна генетична грешка, а втори път излезе здраво, без хромозомни аномалии. Така и не разбрах след като е здраво защо не се разви.
Може би е по-добра идеята за ПИД на свежи ембриони преди да бъдат замразени. И биопсиите също. Вижте мъжкия фактор и ако е необходимо приложете методи на селекция. Следи си прогестерона след трансфер, че при мен се оказа проблем и имам, съмнения, че това е причината за загубата на здравия ембрион. Ох, много неща може да са, но то може ли всичко да проверяваме нон стоп?

# 426
Има и Ендометриална биопсия
Всичките биопсии са ендометриални. Взема се тъкан от ендометриума. Третата е за имплантационен потенциал.

# 427
Много благодаря за съдействието, момичета🍀 Ще си помислим значи с ММ дали да го изследваме, замразеното също... Уж проблемът вероятно е при мен, ММ уж бива, но ще видим.. Иначе аз в началото с ЧХГ пуснах прогестерон и беше на горна граница (приемах и 2х1 Циклогест) и повече не го изследвах, но ще имам 1 на ум за следващия път, благодаря❤️ Наистина са много неща и тепърва ги осмислям, за да реша с кое да започна.. Предполагам поне биопсията за имплантационен прозорец отпада

# 428
Боби
Извинявай при кой лекар си в Надежда?Аз съм след + тест това ми е 5 трансфер до сега всички приключват с аборт между 5 и 7 гс
Та за първи път среда прогестерона и от 41 на трансфера на 14 ден след това беше паднал на 28 според Персенска е добре,но мен силно ме притеснява факта как бързо пада,а ЧХГ си расте супер 3 пъти съм пускала … прегледа ми е чак на 13 с ехограф ,но аз определено утре ще пусна пак да видя как растат

# 429
Кате, при д-р Стаменов. Моят прогестерон беше паднал до 9 и то в деня на кръвния тест, т.е. съвсем в началото. ЧХГ се удвояваше, но с ниски стойности. Включихме веднага инжекции Пролутекс и ЧХГ започна да расте много добре. Стигна до 6500, но уви завърших с абразио в 7 г.с. Няма как да съм сигурна, че това е проблема, но е факт, че преди следващия трансфер изразих съмнения и  д-р Стаменов каза: "Да, определено има проблем и затова сега ще вземем сериозни мерки." Отпреди трансфера бях на 2х2 Циклогест и 2х1 Пролутекс. В деня на кръвния беше 47 и повече не съм го следила, защото приемах много прогестерон и нямаше смисъл. Blush

# 430
Еми утре ще видя след изследването ,надявам се да е спряло това падане ,защото до за първи имам такова хубаво нарастване на ЧХГ на 48ч и много ще се ядосам,ако Прогестеронът прецака нещата иначе аз съм на Циклогест 2х1 и Дуфастон 2х1 като прогестеронови препарати и Зарзио,Прегнил и Клексан

# 431
  • На изток от Ада
Да , 4 биопсии са - имунологична,  Вирусологична, Микробиологична и за имплантационния прозорец...

# 432
Биопсийте са 3 бр - микробиологична , прозорец , имунологична .
Вирусология се прави с кръв .

# 433
  • На изток от Ада
Това от саайта на Надежда там са 4
4. Вирусологична биопсия
Вирусологичната биопсия се състои във взимане на материал от маточната лигавица за извършване на PCR-изследвания, които целят да докажат наличие на бактерии или вътреклетъчни паразити в ендометриума, водещи до възпаление и възпрепятстващи имплантацията на ембриона. Сред тези патогени са уреаплазма, микоплазма, хламидии, трихомони, гарднерела, херпес.

И при вирусологичната биопсия, както и при микробиологичната биопсия, не е от значение в кой ден от цикъла се взима материал за изследването.

# 434
Това от саайта на Надежда там са 4
4. Вирусологична биопсия
Вирусологичната биопсия се състои във взимане на материал от маточната лигавица за извършване на PCR-изследвания, които целят да докажат наличие на бактерии или вътреклетъчни паразити в ендометриума, водещи до възпаление и възпрепятстващи имплантацията на ембриона. Сред тези патогени са уреаплазма, микоплазма, хламидии, трихомони, гарднерела, херпес.

И при вирусологичната биопсия, както и при микробиологичната биопсия, не е от значение в кой ден от цикъла се взима материал за изследването.

Значи няма разлика между вирусологична и микробиологична , защото микробиологичната е по същия начин . Взема се материал за изследване на уреаплазми , микоплазми и т.н . Аз си правих точно тази и в приложението пише - микробиологична

Общи условия

Активация на акаунт