Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 42 220
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Тези вливки се правят от екипа на д-р Стаменов- д-р Чапанова и Тихомирова, същата ако и се молиш буквално
И да няма маточни контракции. Като имаш тази вливка, няма да ти сложат инжекция но шпа която слагат преди трансфер. При мен имаше ефект , трансфера  е успешен .

Кога решават да ти я нязначат ?

Дори не съм обсъждала с доктора тази вливка,  то аз и не знаех, че има такива вливки де .
Чак когато отидох на трансфер,  акушерката от манипулационната ми каза, че доктора ми я назначил. Беше вече 5 след обяд , по най-бързия начин ме качиха горе и с нея ми направиха трансфера.
Аз мисля, че е препоръчително за тези които водят много динамичен начин на живот. Преди този трансфер имах страшно много работа и ангажименти, не се спирах, прибирах се в къщи само за душ и спане. Корема ми от нерви и напрежение беше станал на топка и ме болеше.
Дори мислех да говоря с доктора да отложим трансфера, защото хич не бях спокойна.

При кой доктор сте и кой пореден трансфер ви бе ?

# 661
А при вас колко време отне вливането и как ви понесе?

И да няма маточни контракции. Като имаш тази вливка, няма да ти сложат инжекция но шпа която слагат преди трансфер. При мен имаше ефект , трансфера  е успешен .

Кога решават да ти я нязначат ?

Дори не съм обсъждала с доктора тази вливка,  то аз и не знаех, че има такива вливки де .
Чак когато отидох на трансфер,  акушерката от манипулационната ми каза, че доктора ми я назначил. Беше вече 5 след обяд , по най-бързия начин ме качиха горе и с нея ми направиха трансфера.
Аз мисля, че е препоръчително за тези които водят много динамичен начин на живот. Преди този трансфер имах страшно много работа и ангажименти, не се спирах, прибирах се в къщи само за душ и спане. Корема ми от нерви и напрежение беше станал на топка и ме болеше.
Дори мислех да говоря с доктора да отложим трансфера, защото хич не бях спокойна.

# 662
Вливаха ми гинипрал преди ЗЕТ,около 1,5 ч беше вливането,получих сърцебиене (бях предупредена) и взех един валидол. Имах и но шпа инжекция(още ме боли-5м минаха). Имах и РВМС.
Бременея си с еднояйчни близнаци ☺🤞

# 663
Това е страхотно, за еднояйчните близнаци😊.  Честито! Доста бързо са ви го пуснали гинипрала. А дали боли главата от него,  имате ли представа?

Вливаха ми гинипрал преди ЗЕТ,около 1,5 ч беше вливането,получих сърцебиене (бях предупредена) и взех един валидол. Имах и но шпа инжекция(още ме боли-5м минаха). Имах и РВМС.
Бременея си с еднояйчни близнаци ☺🤞

# 664
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но еднояйчните близнаци от един трансфериран ембрион ли се получават?

# 665
Извинявам се за тъпия въпрос, но еднояйчните близнаци от един трансфериран ембрион ли се получават?
Да ,в последствие ембрионът се дели на две

# 666
Не ме е боляла главата от него. Само сърцебиене по средата на вливане-може би именно заради по-бързото му вливаме го получих,но с валидола всичко отмина за 10 мин.
Да-от трансфериран бластоцист,получен от 1 единствена яйцеклетка, извадена на напълно естествен цикъл(даже и кломифен нямах). Ембрионът се е разделил в матката,на 2 еднакви 1/2.

# 667
Извинявам се за глупавия въпрос,  но валидола си го носехте вие или ви го дадоха от болницата? Да знам как да се подготвя.

Не ме е боляла главата от него. Само сърцебиене по средата на вливане-може би именно заради по-бързото му вливаме го получих,но с валидола всичко отмина за 10 мин.
Да-от трансфериран бластоцист,получен от 1 единствена яйцеклетка, извадена на напълно естествен цикъл(даже и кломифен нямах). Ембрионът се е разделил в матката,на 2 еднакви 1/2.

# 668
Аз си го носех ☺ и вода си вземете,да си имате!
Късмет 🍀

# 669
Постът ми е предизвикан от дискусията, която се води в темата на клиника Афродита, но тъй като не съм тяхна пациентка, реших да пиша тук, за да не излезе, че рекламирам нещо.
Разбирам абсолютно всяка жена, която е разочарована от лекар/клиника , в която са таяли големи надежди. Разбирам толкова добре чувството на безсилие, на недоумение как точно на нас ни се случва това недоглеждане.. четейки вас, четейки допълнително няколко немски групи за стерилитет се убедих, че перфектният лекар просто не съществува. Всички правят грешки, защото уви, човешко е да се греши. След като от немска клиника, от лекар, препоръчван масово от стотици доволни пациенти, аз стигнах до болница с ужасно възпаление, се замислих кое всъщност беше най-травмиращото нещо. Ами това, че никой не пое отговорност, че никой не ме погледна в очите и не си призна, че е допусната грешка…
Когато през месец март се срещнах за първи път с Д-р Стаменов на конференция в Берлин, той просто ми вдъхна доверие. Започнах да се интересувам от неговата личност (от 15 г не живея в България и бях пропуснала медийните му изяви) и ме прониза едно негово признание за лекарска грешка, която е допуснал, която е можело да коства живота на млада жена…
Няколко месеца и няколко прегледи по-късно не бих изобщо заявила, че съм сигурна в успеха, че са ми направени всички възможни изследвания и т.н. Но зная, че този лекар може да носи отговорност. Това е всъщност нещото, което ме успокоява и ми дава надежда.

# 670
Здравейте, момичета.

Някоя от вас да е прилагала метода ИМСИ и МАКС и  какъв е бил ефекта ?

# 671
Здравейте, момичета.

Ние правихме и имахме огромен напредък.Имахме 5 опита без Макс и зона селекция и нямахме нито една оплодена яйцеклетка,след това 2опита с макс и имаме оплодени.Успех заслужава си.

# 672
Аnieste и мен много силно впечатление ми направи докторът като разказа, за една много злополучна процедура, може би е същото. Докторите ги стресират да са безгрешни (защото грешките са тежки) и често всичко се замита под килима.
Другото, което ми направи впечатление в едно интервю е, че вярва на женската интуиция и ако някой му каже примерно сега прави трансфера, ако е възможно тогава го прави.
Аз не съм при него, но много го уважавам и като почне да се говори и темите, че болницата била само за пари, никак не ми се връзва, все пак той я е направил.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 07:40 от Одри ♡

# 673
При нас също имаше ефект, всички се оплодиха. Не всички стигнаха до 5-ти ден, но останаха 4 ембриона.
Здравейте, момичета.

# 674
Плакенил Plaquenil-200mg. + На някой изписвано ли му е това лекарство? На стимулация съм по дълъг протокол при доктор Стаменов. Но това лекарство го няма никъде в аптеките,само от болницата може да го вземам. Притеснява ме повече листовката му,че е за артрит и възпаления на костите. Някой пил ли го е?

Общи условия

Активация на акаунт