Звездни Компромати - Юни'23

• 266 106
  • 2 045
  •   1
Отговори
# 1 440
Много ми е интересна историята с тази подводница, която за съжаление вероятно ще е трагична, понеже не мога да си представя да оцелеят…
Чета непрекъснато новини и една от шокиращите беше, че човек, работещ за компанията, им е казал, че има много технически проблеми във връзка с корпуса, но веднага след това същият е бил освободен от длъжност.
Отделно, вътре е много тясно и е трябвало да седят в поза жаба, без да могат да се изправят… аз така като седя се схващам, не си представям 4 дни така. Имало е и само една тоалетна.

# 1 441
Поредните умрели от презадоволяване. Съжалявам.

# 1 442
  • София
Никакво проклятие няма. Изключителна проява на небрежност от страна на компанията оператор и от издание лиценз за опериране на "подводницата". Има редица доклади за технически неизправности в почти всички системи.
При тези цени, поне проследяваща техника като при самолетите трябва да има, която да работи и при срив на комуникационната система.
А иначе, търсенето си е точно на игла в купа сено. Не е ясен релефът на мястото, може да е равен, но може и да има.

# 1 443
  • Glasgow
То е имало 2 или 3 успешни 'екскурзии' преди това, един от предишните пасажери обясняваше, че това си е самоубийство (той е оцелял, де). На мен за момчето ми е жал, едва ли само му е скимнало да ходи там. Обаче как злорадстват хората, не е истина, аз следя няколко пакистански медии, болшинството никаква състрадателност не показват и сравняват този случай и медийното му покритие както и екипи по спасяване със случаят с потъналите бежанци край Гърция, болшинството от пакистански произход.

# 1 444
Имало е предупреждения за пропуски в сигурността още преди 5 години.
Лека им пръст на хората, в техния случай не точно пръст де.

# 1 445
Каква състрадателност се очаква да има?
Това са хора, които са заплатили за услуга и гарантирано са подписали куп документи, че са наясно къде отиват, какви са рисковете и т.н.

# 1 446
Само на първа страница в договора три пъти се споменавало, че могат да умрат.

За злорадство не знам, недоумението в мен, че има хора, които за осем часа харчат четвърт милион долара да гледат гробница, остава. Даже не мога да си представя такова разточителство и разглезеност.

# 1 447
  • София
За всички ми е мъчно. Учудвам се, че толкова богати хора, така безразсъдно рискуват с нещо толкова необезопасено.
Изкарали са си парите и си ги харчат както искат. Ти не се ли поглезваш с нещо, според твоя стандарт.

# 1 448
Мисля, че хората, които очакват състрадателност, имат предвид следното - поне да няма коментари от типа на "така им се пада", в смисъл да не е така арогантно и вулгарно поднесено. Иначе е ясно, че няма как да се обвинява този, онзи, това или онова за тяхната гибел.

# 1 449
Това, че някой е богат, не го прави гарантирано умен, разумен или друго.
Просто има пари за прищевки, които нормалните хора не могат да си позволят.

# 1 450
Исторически, точно богатите най-вече от колониалните страни са финансирали, а често и участвали в рисковани експедиции - на Северния полюс, из Амазонка, Сахара, Ирак, Сирия. Даже не чак толкова отдавна. Някои са загинали, единици са с късмета на Картър - открили гробница на Тутанкамон. Можело да си дадат парите за изхранването на съгражданите си, но не го направили, а ги използвали за друго.

# 1 451
  • софия
На мен също би ми било много интересно, ако имам финансова възможност, да видя някоя забележителност отблизо. Но не съм сигурна дали ще ми стиска. Със сигурност не бих се затворила в кутия в дълбока вода. Мразя дълбоката вода и затворените пространства, без възможност за свободно движение извън тях. Не знам дали като си финансово задоволен тази нагласа не се променя.
Жал ми е за хората. Независимо колко пари са имали, представям си, че подобна смърт е ужасна.

# 1 452
Зорлем загубени човешки животи.
Не само на пасажерите, но и на капитана.
Слушам една книга и тоно днес стигнах до частта с трагедията в Баренцово море и Курск. Цял ден си мисля за тези млади момчета и семействата им.
Ужасна, ужасна смърт. Confused

# 1 453
Пакистанците може да си ги знаят как са забогатели и на чий гръб. В България също щяха  злорадстват ако Делянчо примерно беше там, може и празненства да има.

Живеят си хората по начин, който ние не разбираме. По време на баш най-големите затваряния покрай Ковид, забрани за пътувания и т.н. така загина чешкият милиардер Петр Келнер - отивал с хеликоптер да кара екстремни ски на Аляска. За тях си важат други закони.

# 1 454
  • Glasgow
Един български предприемач родом от моя Свищов, Красимир Дачев преди години се говореше, че капарирал екскурзия в Космоса, нещо такова по поносимо си представям за адреналин.
Аз Курск го помня от времето, когато реално се случи. Там май си ги оставиха да умрат, а можеше да бъдат спасени, поне тогава така се говореше.

Общи условия

Активация на акаунт