На море в Гърция 2023 - II

• 62 296
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
На отиване не купих онлайн и платих на място. Онлайн беше 33 евро, на място платих 53 евро. Имат ограничение колко часа по-рано можеш да купиш. Компанията от/до Лефкими имаха изискване за поне 3 часа по-рано. Можеш да видиш условията в сайта им.
Навръщане купих 3 дни по-рано. Имаше пак някакво изискване, но все пак е начална точка и някак по-лесно се планира. Цената в сайта беше 60 евро задраскана на 30 евро, 5 на човек и 20 за автомобила.

# 166
Благодаря и аз,
информацията за фериботите до Корфу ми е много полезна, защото средата на юли живот и здраве, мислим да посетим за първи път острова.

Пътят до Корфу не е нещо невъзможно, но сме решили да си направим базов лагер в Йоанина(Янина), защото и се каним вече няколко пъти. За там бихте ли ми препоръчали изпитано място за една нощувка. Или поне район на града, който е за предпочитане.

# 167
Не може в последния момент, ако за това питаш - мисля, че на единия превозвач намалението важеше до предишния ден, а на другия до 3 ч. преди отплаването.

Казвала съм и пак ще повторя, в северната част на Игуменица има плаж, по-хубав от почти всички плажове на Корфу - лагуната Дрепано. Идеален вариант да се убият няколко часа, ако пристигнете по-рано от планираното.

Иначе до Лефкими ако пътувате, цените са достатъчно ниски, за да не се усеща много-много намалението. До Керкира има смисъл определено.
Евентуално като видя на границата каква е работата, може от там да ги взема - ще има 3 часа все пак.

# 168
Да, пътя не е невъзможен и не се усеща толкова много, само дето е скучно. ММ кара през цялото време без да гъкне и без да го сменям. Той отказа да правим междинни нощувки.

Някой по-горе питаше за Метеора. Миналото лято по път за Лефкада останахме да спим в Кастраки. Успяхме да разгледаме 3 манастира следобеда преди нощувката. До единия даже се качихме пеш, мисля Св.Троица беше.
Ако решите да спите там или Калампака, аз също мисля, че може да посетите някои манастири следобеда на единия ден и в ранния преди обед на другия. После се мятате на Егнатия Одос и за няколко часа сте в Лефкада.

# 169
За йоанина мога да препоръчам това - много чист хотел и прилична закуска.
Огромен паркинг.
Недостатъка е че е далеч от центъра, но може с колата да се придвижите, точно в центъра има подземен платен паркинг.
https://www.booking.com/hotel/gr/filokalia.en-gb.html?aid=311984 … type=total;ucfs=1&

# 170
Центъра препоръчвам като локация за Янина. Има два платени паркинга - цък и цък. По спомени 5 евро беше за цял ден. Нататък като продължиш по брега на езерото, сме спирали и безплатно.
Кастрото е разкошно, любимо място за разходка ми е. Точно срещу входа му са кръчмиТЕ - Balsamiko и Metsovitiki Folia.
После корабче до острова, който се казва.. Остров (Νήσι) Stuck Out Tongue и къщата-музей на Али Паша. И за жабешките бутчета да кажа. Ние веднъж се наканихме да ги пробваме. Ами и кръчмата беше гадна, в сравнение с предпочитаните ни, и бутчета нямаше Simple Smile Местните предпочитат мръвки и сирена. И това умеят да правят по-добре.

# 171
  • гр.София
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотека и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга, има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там това важи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.
Здравейте,
А може ли да ми препоръчате ресторант в Неа Перомос или в КАВАЛА?
.  Апомеро е най-добрият ресторант в Неа Перамос.

# 172
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотека и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга, има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там това важи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.
Здравейте,
.  Апомеро е най-добрият ресторант в Неа Перамос.
Вижте тази класация. Напълно реална и адекватна е. 13-то място за градче като Перамо, едва ли е "the best".
https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g2699724-Nea_Peramos_Kav … a_and_Thrace.html

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 20:02 от SPSt

# 173
  • Разград
Здравейте,
.  Апомеро е най-добрият ресторант в Неа Перамос.
За нас Анатоли е най-добър ресторант.

# 174
Как е времето в Гърция след 20ти август,Неа Перамос?

# 175
  • София
Как е времето в Гърция след 20ти август,Неа Перамос?

На този въпрос само Господ може да Ви отговори. Simple Smile
 През 2019  края на август до началото на септември  бяхме на Тасос и хванахме такива зверски горещини, термометъра на колата показваше 33 градуса в 22:30h.

Този плаж над Игуменица- Drepano не го знаех. Живот и здраве, като ходим към този край  ще го имам предвид.
Планувам за  друга година (незнайно коя) Сивота- Парга- Лефкада. Парга и Лефкада са ми много любими,  а в Сивота минахме за много кратко и общо взето нищо не видяхме. Иска ми се да ѝ отделим няколко дни.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 13:45 от nellyli

# 176
  • Sofia
През 2019  края на август до началото на септември  бяхме на Тасос и хванахме такива зверски горещини, термометъра на колата показваше 33 градуса в 22:30h.

И ние ходихме в същата година на Тасос, само че в самия край на октомври, и мога да потвърдя, че времето беше супер за плаж. Simple Smile

# 177
Освен Booking, кои други платформи използвате за запазване на хотел?
Този сайт започва все повече да не ми харесва.
За Халкидики по-скоро ме интересува.

# 178
Само на първа страница има 4 или 5 платформи за Халкидики, гръцки и български. Иначе търсите по карта в Гугъл и установявате директен контакт с хотелите. Аз и airbnb ползвам чат-пат, но за Халкидики не знам доколко е полезно.

# 179
Да, това направо на картата да избирам е супер, но пък отнема повече време понякога.
Иначе в заглавния пост ги разгледах вече, благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт