Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 059
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • пустинен пъпеш
Започнах корейския ,,Itaewon Class "(2020) на Netflix,харесва ми ,заинтригува ме как гг ще реализира отмъщението си.Неприятни са епизодичните сцени с прояви на  всевластието и наглостта на богатите над обикновените хора,но пък е радваш отпорът на единиците,дръзващи да се самоотстояват на фона на всеобщото раболепие.

# 526
Включвам се да напиша колко  ме разочарова вампирския сериал Heartbeat , който завърши. Никаква идея, някакви шаблони. Поставени персонажи, които съпътстват обичайно развитието на подобно действие, но нито яснота, какво и защо се случва, нита време да се разкрие същността. Схематичност и неудовлетвореност като послевкусие. Жалко! Мисля, че с тези актьори можеха да постигнат много повече. За мен тези сценарий печелят, ако успеят да съхранят чувство за хумор и ирония. Ако се опитат да ги поднесат сериозно или трагично- става трагикомично и скучно до невъзможност. Като го гледам и се сещам за детската злобна рима: "Като разпериш уши и ще отлетиш". Ама си е хубавец и създаде поне една вълнуваща сцена с танца между 10 и 11 епизод. А за сценария- нищо не зависи от актьора...

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 19:32 от victoria vassileva

# 527
  • България
Тъй като няма много вуксии, фентъзита, за втори път започвам A Life Time Love (2017).
Добре изграден свят, много сладки животинчета, има и добра история, обаче има триъгълник и най-лошото е, че излишният ъгъл ми харесва много повече от главния.
Това беше причината преди години да зарежа сериала, сега вече съм на 14 ти епизод.
Главният ще се хареса на повечето българки - само не е обръснат, иначе е як и по-възрастен от обичайните актьори в такива сериали. Гледа страшно и се прави на интересен, арогантен и със самочувствие.
Докато предпочитаният от мен е фин, слаб, добър боец и много възпитан - сигурно ще го променят, за да изпъкне главният герой.
Героинята не е лигава, но е донякъде безотговорна. Родена принцеса, би трябвало да е наясно, че не любовта ще определи брака ѝ.
Харесвам актрисата, но героинята ѝ засега не ми е приятна.
Имам си любимка от второстепенните.

# 528
Приятно се изненадах, че има бг букви за филма Dream (2023). Всички герои бяха забавни, скоро не бях попадала на филм/сериал, на който да се смея така Simple Smile След последния китайски сериал, който гледах, Dream наистина е глътка забава за мен

# 529
Завършвам Marriage Contract от 2016 https://doramy.club/7322-brachnyj-kontrakt.html Филмът е доста тежък, но и трогателен. Харесва ми играта на актьорите, а в общ план ми допада идеята, че и с връщане назад в годините, в които не съм гледала източни сериали, има какво да се гледа. Хубава вечер!
За подслаждане една снимка на любимеца ми. Кога ще изкарат най-накрая този нов "Trunk"?

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 18:52 от victoria vassileva

# 530
  • пак на Рив Гош
Приятни млади хора, бих го препоръчала на Роца да го гледа с дъщеря си - това ще е още по-интересно.Романсът им определено не е бърз,а и епизодите са малко.
bb6, мерси! Може да го погледнем. В нашия Нетфликс са превели заглавието като "Ако свалиш, си спасен" Joy (нали ви казвах, че французите обичат да импровизират Joy). Аз го бях мернала, но фактът, че е риалити, ме възспря да продължа с гледането.
Иначе ние със щерката позагледахме преди 2-3 месеца френския вариант на Love Island (първообразът на Kingdom of Love... за гледалите Love Is For Suckers Wink ), който е горе-долу на същия принцип - събират неизвестни младежи и девойки в една вила и трябва да съберат по двойки... или не.

Вики, и аз го чакам The Trunk (поради друга причина Wink ), но май още няма дата за излъчване.

При мен тия дни положението е като в изтърканата приказка "ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си". В някоя паралелна вселена сигурно карам триседмична отпуска на море, плаж, хубаво време и тъмна бира, но в тукашната, отпуската ми е сведена до седмица (тази!) и запълнена с всичко друго, но не и с това, което исках/планувах. Даже и за сериали нямах много време.
Изгледах един японски, Kono Koi Atatamemasu ka (2020) (Warmed Up Love) - понякога се възхищавам на мазохизма си да упорствам със сериал, който не ми допада, нито толкова като сюжет, нито толкова като герои, но все пак продължавам да го гледам. Е, с превъртане. Първо бяха 3 серии терзания как да направим еклер с хрупкава коричка и шоколадов пълнеж, после 3 серии терзания за ябълков пудинг/крем в чашка, с поредната героиня, която преиграва като за последно (и безумен стайлинг), но това извиква умиление в два броя мъже, които сплитат рога зарад нея. Май ще трябва да престана с японските сериали, определено не са моята чаша... саке Joy.

Преполових и китайския Twilight (2023) - за него съм доста раздвоена и ще имам да кажа много неща, ама нека първо да го довърша.

На корейския фронт си напредвам полека с текущите My Lovely Liar и My Dearеst (а.к.а Отнесени от вихъра в Чосон), както и с My Liberation Notes (със щерката чакаме катаклизмите на 13тия епизод да ни се стоварят на главата довечера).
От другата седмица (23 август) започва и новият сериал на Роуун - Destined With You - на някой да му се гледа с мен текущо?

# 531
  • България
Текущи не гледам, че не се знае докъде ще стигне преводът и да не увисна в нищото.
Покрай китайското фентъзи започнах King the Land (2023).
Оказа се, че сме го започнали семейно. Grinning
И така снощи шест епизода, уж партньорът ми си е пуснал някакъв спорт, но главата му се въртеше и към моя монитор, даже се наложи да връщам няколко пъти. Joy
Както писахте по-напред, клише до клише, но какво от това, нали е забавно, актьорите са красиви, историята тече добре до този момент.

# 532
Текущи не гледам, че не се знае докъде ще стигне преводът и да не увисна в нищото.
.................................................

При корейците няма проблем с преводите поне що се отнася до английския. С техните сериали не е проблем да започнеш текущ. При китайците и особено при японците вече си е на късмет.

# 533
  • България
Гледам с руски превод и попаднах и на непреведени до финал или преведени само с кошмарно озвучаване.

# 534
Да, разбирам, че когато английският не е опция ситуацията вече е друга Hands V.

# 535
  • вятърничава
King the Land (2023).
......
Както писахте по-напред, клише до клише, но какво от това, нали е забавно, актьорите са красиви, историята тече добре до този момент.
Подкрепям с 2 ръце, и двамата са ми симпатични и ми стоят добре като двойка.Радвам се, че се занимават основно с тях, интригите са просто фон, а небивалиците и рекламите ги игнорирам.Едва ли ще ми остави траен спомен.

Роца, права си за Kono Koi Atatamemasu ka (2020) (Warmed Up Love), гледах го само защото съм голям фен на Томоя. И таралежко беше сладурче.
Роуун бих го гледала, ако не забравя. Много е красив,партньорката му също ми харесва, сценарият не ми вдъхва много доверие, болест, проклятие, господ да ни е на помощ.

Single's Inferno наистина се снима на остров, участниците са интересни,добре подбрани.Млади са, но всички се занимават с интересни неща, учат или развиват собствен бизнес. Всички са възпитани и няма пошлост, не се търси жълтото, няма глупави плеймейтки и смешни, претруфени, уж романтични отношения, характерни за подобни родни формати. Започвам втори сезон.Би трябвало да е по-интересен. От време на време гледам и такава плява, защото новите поколения са различни, техните отношения са различни от нашите, животът им е различен.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 23:05 от bb6

# 536
  • пустинен пъпеш
Поизоставих,,Itaewon Class"(2020),доста натрапчиво изтъкват нетрадиционната ориентация на герой/ня,и започнах ,,My mister"(2018),тъжничка дорама с човечно звучене за изпълнен с трудности живот на обикновени хора, живеещи порядъчно и достойно, и за момиче,борещо многото житейски несгоди,прилагайки подмолност и хитрост,първоначално насочени към един от порядъчните герои,който пък от своя страна е изпълнен със съчувствие и загриженост за нея.Интересно ще ми е дали момичето ще промени избора си на жертва.Много затрогващ и добре направен сериал за обичта и взаимопомощта между трима братя и тяхната майка,за грижите на момичето за болната й глухоняма баба .А в 4 серия един от гг умело приложи инженерните си познания,за да принуди грубияна строителен предприемач,приложил унизително насилие над един от братята му,на което насилие става неволен свидетел майка им,да отиде до дома им и да се извини.
И както винаги лошите герои изпълняват много добре ролите си.Участва и Lee Ji Ah,една от актрисите от ,,The Penthous"1,2,3(2020-2022)

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 16:53 от rududu

# 537
  • вятърничава
rududu, ти от тежка драма с насилие, на още по-тежка се прехвърли. IU прави добра роля, промених си мнението за нея след този сериал. Аджушито също, но той си е добър. И вече не пиша съобщения в асансьора след като го гледах.Wink
Много ми харесваше и една песен.

# 538
  • пак на Рив Гош
Роца, права си за Kono Koi Atatamemasu ka (2020) (Warmed Up Love), гледах го само защото съм голям фен на Томоя. И таралежко беше сладурче.
Роуун бих го гледала, ако не забравя. Много е красив,партньорката му също ми харесва, сценарият не ми вдъхва много доверие, болест, проклятие, господ да ни е на помощ.
Томоя не го познавах, ама ми хареса Wink , както и таралежа Дайфуку Joy (пък и научих разликата между "мочи" и "дайфуку" Joy)

Айде сега, един сценарий няма да ни уплаши! Че ние цял Кингланд изгледахме заради Джуно и костюмите му, ще се прежалим и за Роуун... още повече, че и той ще е в костУм Joy

# 539
  • пустинен пъпеш
rududu, ти от тежка драма с насилие, на още по-тежка се прехвърли. IU прави добра роля, промених си мнението за нея след този сериал. Аджушито също, но той си е добър. И вече не пиша съобщения в асансьора след като го гледах.Wink
Много ми харесваше и една песен.
Споделям мнението ти,а тази дорама я намирам за много затрогваща и увлекателна.Драма на детайлите,напр. когато в 7 серия гг деликатно поставя намерената ръкавица на изменящата му съпруга в колата й,все едно не я е забравяла в палатката на любовника й.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 20:43 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт