Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 076
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • България
Още като излезе The Red Sleeve (2021) се препоръча в темата, но го отлагах заради това, което на практика и видях.
Няма как да е щастлив, поне за хора, които не харесват полигамията.
Много тъжно за героинята, а и за зрителите.

Затова избягвам историческите.
Колкото и да е трагично едно фентъзи, след финала му си казваш, че все пак това е измислица, но в случая наистина е имало такава наложница и след като е отказвала на краля явно не е била много щастлива, а може и съвсем да не го е харесвала. В сериала всичко е разкрасено, но пак е тъжно.
Каквото и да налага определено общество на жената, едва ли някоя в началото на връзката си е много щастлива да дели мъжа с други.

# 511
  • пак на Рив Гош
Моарейн, и аз го отлагам още по същите причини, защото съм раздвоена между края, който знам, че няма да ми хареса и сантимента ми към Джуно, когото искам да видя в тази роля.

Indira, мерси!

"Отнесени от вихъра в Чосон" продължава - получихме си и сцената в библиотеката, ама без хвърлянето на вази и новината, че Форт Съмтър е паднал... пардон, варварите нахлуват, по време на увеселение. Повече няма да ви спойлвам, пък и сценарият на My Dearest започва да следва своя път, та сигурно ще прилича все по-малко на Отнесени от вихъра. Но първите два епизода ми дадоха страхотно усещане за дежа вю.

# 512
  • пустинен пъпеш
Засега с недоизгледана докрай 3 серия и аз съм от почитателките на ,, My Dearest"(2023),т.е. ,,Отнесени от вихъра в Чосон" .Причините-псевдоисторически,във 2 серия на 60-годишнината от сватбата на двойка герои имаше изпълнение на музикални инструменти,използвани в даденото време за разлика от уклона към класическа музика в другите корейски дорами(не че не е хубава и тя),корейската Мелани се оказа изключително наблюдателна ,човечна и прозря зараждащата се любов у корейската Скарлет към Ли Чан Хен(между другото само на мен ли ми изглежда поразително младолик), докато последната все още не  осъзнава собствените си чувства и се самозалъгва с въображаемата си любов към слабохарактерния,склонен към словесна патетика умозрителен и чужд на практичността корейски Ашли.
Набелязах си да изгледам и препоръчания ,,The Red Sleeve "(2021) с гг Джуно.,че ,,King the Land"(2023) ми поомръзна и не го догледах,а явно псевдоисторическите повече ми харесват.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 17:55 от rududu

# 513
Аз сега си продължих Кралица Инсо - той се води истински исторически, интересен е, но на места има неприятна драма.

# 514
Засега с недоизгледана докрай 3 серия и аз съм от почитателките на ,,Отнесени от вихъра в Чосон" .

Това ли е филмът?  My Dearest / Lovers / Yeonin / 戀人 / 연인

# 515
  • гр. София
Да, този е. И други го сравняват с Отнесени от вихъра Simple Smile

Аз след пауза за почивка на море  и чудене какво да гледам си продължих втория сезон на Гумихото. Вече съм на 9 епизод. Интересен е, задържа вниманието Simple Smile

Бърза редакция Зомбитата Яча ми дойдоха в повече, напълно излишни бих казала.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 17:34 от Olia T

# 516
  • пустинен пъпеш
След добрите отзиви тук ,въпреки че не мислех да  гледам корейския ,,See You in My 19th Life" (2023), все пак се реших  и ми харесват  игг-ня с 19-те живота,и стайлинга й,и интригуващите й проблясъци от миналите й животи,и лежерното разплитане на инцидента с катастрофата.Та с една дума доста ненапрягаща и същевременно интригуваща дорама

# 517
  • вятърничава
rududu,след като писа за корейския риалити сериал,, Single's Inferno'' и се сетих,че бях планирала да го гледам.Снощи осъмнах с него Sunglasses Интересно е,защото това се реални хора, въпреки облъчването от социалните мрежи и медиите.Приятни млади хора, бих го препоръчала на Роца да го гледа с дъщеря си - това ще е още по-интересно.Романсът им определено не е бърз,а и епизодите са малко.
rududu,гледа ли втория сезон?

# 518
  • пустинен пъпеш
гледа ли втория сезон?
Всъщност само втори сезон гледах,а първия го оставих за след няколкото започнати дорами.По отзиви вторият сезон е по-добър от първия.Даже едната участничка е имала второстепенна роля в ,,The Glory"(2022)-ето тази Лий Со Е,има интересно присъствие в риалитито.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 15:07 от rududu

# 519
  • вятърничава
Чудесно! Виждаш ли как потривам ръчички Joy

# 520
  • пустинен пъпеш
,,pppqqq

Аз сега си продължих Кралица Инсо - той се води истински исторически, интересен е, но на места има неприятна драма."

Този съм си го отворила,че имаше хубави отзиви в темата,и като довърша започнатите дорами,е негов ред,както се и оказа,че предпочитам историческите сериали въпреки блясъка в някои от съвременните.

# 521
Обаче истинските исторически са малко по-различни от другите - обикновено се придържат към официалната версия на историята и няма добавени пикантни неща.
Освен ако главен герой не е някой от исторически неважните персонажи, примерно някоя придворна дама, която не е от известно благородно потекло и в такъв случай, тя може да има разнообразни приключения.

В този сериал има придворни, но те също ще са с определена роля - едната (малко момиче) ще става кралица и я очаква драматична съдба.
Друга особеност е, че в този тип сериали има диктор (обажда се само от време на време) и надписи, които представят персонажите - понякога са със спойлери (примерно, виждаме нов персонаж за първи път, а отдолу ни изписва, че това е еди-кой си, който бил екзекутиран за измяна през дадена година)...

# 522
  • пустинен пъпеш
Обаче истинските исторически са малко по-различни от другите - обикновено се придържат към официалната версия на историята и няма добавени пикантни неща.
Друга особеност е, че в този тип сериали има и надписи, които представят персонажите - понякога са със спойлери (примерно, виждаме нов персонаж за първи път, а отдолу ни изписва, че това е еди-кой си, който бил екзекутиран за измяна през дадена година)...
То това им е най-привлекателното,а като добавим и декорите,костюмите и музиката(най-често близо до автентичната за отразяваното време) и се  долавя духът на дадената епоха.

# 523
# 524
  • гр. София
Завърших Гумихото. Последният епизод беше динамичен и интересен. Сега ще се чака сезон 3 в Чосон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт