Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 046
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • пустинен пъпеш
Майка ѝ е голяма досада.
Обаче неговата е много приятна.
Грижите на сина също са впечатляващи ,особено бележничето с изрисувани и описани от него инструкции за употреба на ел.уредите

# 151
  • пак на Рив Гош
Indiraaaaaa, защо пускаш такива описания на човек със слаби ангели? Joy
Heart Eyes

Сю Кай първо го гледах в един геймърски сериал, а после много ми хареса с Бай Лу в Arsenal Military Academy.

From Now On, Showtime започва повече от добре.

# 152
Някой с мнение за Кумихо?

# 153
  • България
From Now On, Showtime започва повече от добре.
А финалът е още по-добре.
Скрит текст:
Joy
Не е случайно, че сериалът е на второ място в корейския ми списък.

# 154
  • Дубай
Някой с мнение за Кумихо?
За кое?! Гледала съм три

# 155
  • гр. София
Предполагам, че има предвид Tale of the nine tailed 1938. Интересен е сериала. Аз съм изгледала 5 серии. С бг субс има 6 серии. Видях й финала да се уверя, че е добър Simple Smile Всичко е наред Simple Smile Ще има и сезон 3 Simple Smile
Друга чудесна новина е, че втория сезон на The Uncanny counter започва на 29 юли, аз мислех, че ще трябва да чакам повече.
Попадна ми интересно инфо за сериал с пътуване във времето -
https://asianwiki.com/Durian%27s_Affair

Съвсем наскоро осъзнах, че от любител на предимно корейските сериали съм се превърнала в любител на китайските сериали. Напоследък гледам и разглеждам инфо предимно за тях Simple Smile

# 156
Може и аз да го изгледам, въпреки че по принцип не ме интересуваше. Колебая се, имам  си списък с чакащи сериали.

Сега доглеждам хотела и ми харесва. Ще видим дали финалът ще ми допадне. Simple Smile

# 157
  • България
Съвсем наскоро осъзнах, че от любител на предимно корейските сериали съм се превърнала в любител на китайските сериали. Напоследък гледам и разглеждам инфо предимно за тях Simple Smile
Логично е.
Голяма държава, много предложения.
Засега единствено фантастичните корейски сериали ми харесват повече от китайските такива.
От вторите почти не съм срещала, в последно време виждам планирани с любими актьори, но не и вече излъчени.
По тази причина по едно време гледах почти само корейско, а уж съм предимно китайски фен.
А и съвременните китайски бяха много блудкави, но и там вече изгледах нормални истории.
Иначе Court Lady (2021) вече 9 епизода е добре.
Все пак успяха да натикат главната в двореца, а него в армията, но засега е гледаемо.

Лошото е, че покрай нея вече се завъртя един принц, който подозирам, че ще бъде и метежник.
Дано ме изненадат като съвременния с Xu Kai She and Her Perfect Husband (2022).

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 18:14 от МоарейнД (от книгата)

# 158
  • пак на Рив Гош
Като стана въпрос за Сю Кай, днес ми попадна трейлър за последния му сериал, Snow Eagle Lord (2023) - https://mydramalist.com/52035-dongbo-xueying-land

https://www.viki.com/videos/1235955v-trailer
Не изглежда зле.

# 159
  • България
Вече 21 епизода Court Lady (2021) ме изненадват приятно.
Не че няма дворцови интриги, има, но всичко е някак леко особено като съм чела за финала.
Така се бях вживяла, че при появата на една със силикон в устните са запитах къде в ония времена така се е обезобразила. И тогава магията се развали.

Иначе красиво момиче.
Тия дворци с хареми са особено отвратителни.
Натикаха главната за дворцова дама, но се разбра, че ако мине изпита по етикет, всъщност може да напусне само ако отиде в манастир или остане сама. И то ако я пуснат. През това време си е на разположение по всички точки на императора.
Отделно, че четирима я искат за съпруга, императрицата се чуди на кого да я даде по политически причини, но в нито един момент не ѝ мина през ума, че може да остави избора на момичето. Така хем вълкът сит, хем агнето цяло.
Сигурна съм, че всичко е представено много по-леко, отколкото реално е било.

# 160
Корейските придворни дами също са на разположение - дори такива, които работят нещо в двореца. И също не могат да се женят. Но реално кралете не проявяват интерес към 99% от тях (кралете май рядко проявяват интерес и към повечето си наложници, какво остава за други), те получават високи заплати и имат добра жизнена среда, така че това е желан стандарт, не е поробване.
Вчера започнах Кралица Инсо, защото ми се гледаше истински исторически сериал. Още в първи епизод главната героиня каза, че не иска да я изпращат в Мин (т.е. в китайския двор - тя е от издигнато семейство и има опции), защото там убиват наложниците на императора и ги погребват с него. Докато в Чосон, би могла примерно да стане вдовстваща кралица и да е най-почитана от всички жени в палата Joy Съобразително момиче!

# 161
  • България
Корейските придворни дами също са на разположение - дори такива, които работят нещо в двореца. И също не могат да се женят. Но реално кралете не проявяват интерес към 99% от тях (кралете май рядко проявяват интерес и към повечето си наложници, какво остава за други), те получават високи заплати и имат добра жизнена среда, така че това е желан стандарт, не е поробване.

Желан, но едва ли от всички, особено от заможни семейства, каквото е това на главната.
В сериала има и една такава, това ѝ беше целта, от придворна дама да стане наложница.
Ако е по желание и да прибират само желаещите, добре, но сме чели много за турските хареми, а сега показват, че и в китайските не е било по-различно.
Отчитам, че сега Китай е република и ще направят всичко да оплюят онзи строй и боговете, разбира се, но все пак истината е някъде там.
Представям си да съм родена в добро семейство, родителите ми да се съобразяват с мен и в един момент да получа заповед за влизане в двореца. Frowning1
Хич няма да съм "за". Даже като ги гледам се изнервям.
То пък, ако съм от ниските прослойки, ония няма да ме вземат и да искам.
Всеки с мечтите си, свободата винаги ми е била ценна.
Колко сме свободни сега е друга тема.

# 162
Проблемът с турските хареми е, че наред с робите (много от които отвлечени славянски девойки), е имало и такива, които са отивали по желание и чиито семейства са приемали това за чест. И те също се представят по много по-привлекателен начин в Турция, отколкото тук - подразбира се, че тези жени не са там, за да доставят удоволствие на султана. Някои от тях дори са омъжвани за благородници (примерно, когато султанът иска да окаже чест на някой министър, му избира жена от харема, като се подразбира, че не е от неговите фаворитки).
Отделно, както навсякъде, е имало султани развратници - доколкото съм чела, точно противният син на Роксолана е бил такъв и ги е ... наред.

А при корейците не само не става дума за робство, а ги избират с конкурси. И дори евнусите - преди бях писала за един сериал, в който чичо убеждаваше племенника си да стане евнух, като него (заради лесния и охолен живот, който ще има - а ако е амбициозен - и възможност за добиване на власт) и искаше сам да го кастрира, а когато момчето се възпротиви, той му даде шанс само да го направи (момчето не го направи и впоследствие влезе в армията).

А колкото до богатите семейства - и без това всички бракове при тях са уредени - няма гаранция, че ако се омъжи за благородник, който няма харем, ще бъде по-щастлива.

# 163
  • пустинен пъпеш
Започвам да гледам в  Netfliks  корейската дорама,,Crash landing on you"(2019),оценена с 9 в my drama list .

# 164
  • Дубай
Започвам да гледам в  Netfliks  корейската дорама,,Crash landing on you"(2019),оценена с 9 в my drama list .
О, много приятна драма... Бини и жена му имат страхотна химия...

Общи условия

Активация на акаунт