На море в Турция - тема 79

• 73 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Относно трансферите от хотела до летището и обратно, споделям какво се случи с нашата група преди две седмици.
Автобусът дойде да ни вземе точно в уречения час. Тез тур имат приложение, в което можеш да намериш линк с пълната информация на трансфера и полета.
Нашият хотел беше най-отдалечен, респ. ни взеха първи. На втората спирка в следващия хотел настана суматоха и напрежение, тъй като хората, които трябваше да вземем, просто ги нямаше. Служителката на Тез тур, която беше от Узбекистан започна да ги издирва из целия хотел, на басейна, в ресторанта... От Рецепцията и дадоха номера на стаята, в която са настанени и им звъняха непрекъснато по телефона, но никой не отговаряше.
Качихме се в стаята и там установихме, че багажът им изобщо не е събран в куфарите и си стоеше разпилян, все едно никой нямаше да пътува със самолет след няколко часа. Хората ги нямаше в стаята, явно са били някъде из хотела.
Близо 50 минути изгубихме в издирването на тези хора, като в крайна сметка продължихме към другите хотели и летището без тях.
В резултат на тази безотговорност и суматоха, следващите хора по маршрута се качиха изнервени в автобуса с час закъснение.

Представителката на Тез тур сподели, че това се случва редовно и закъсненията се натрупват от несериозни туристи, които тя трябва да издирва на плажа, басейна или ресторанта, докато автобусът чака отпред, а останалите хора чакат пред своите хотели.

Представям си как същите тези туристи ще пишат жалби и оплаквания срещу агенцията, че ги е зарязала в хотела и е трябвало те да се придвижват до летището с такси и за своя сметка.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 08:35 от gabiplus

# 376
  • София
marinopolskar@gmail.com страшно съм учуден от Албена, над 10 пътувания имам с тях, навсякъде ги препоръчвам, много хора съм насочил към тях, а са се изложили.

# 377
  • Стара Загора
Албена Холидей и нас не ни прибра от Дидим през август 2017г. Само ние бяхме там, целият автобуст беше в хотели в Кушадъсъ. Чакаме на рецепция в 13,30ч, но никой не идва. В 14,30ч звъня по телефона и ми се казва, че т.к. сме само ние в този курорт, помолили Ориент 99 да ни вземат, те имали туристи в съседен на нашия хотел. Само че на нас никой това не ни го казва предварително. Да, дойде представител на Ориент, огледа се във фоаето, нищо не каза и си тръгна. Не ни потърси нито по наше име, нито по името на агенцията. Когато проведох разговора, излезнах отвън, но автобусът на Ориент беше тръгнал. Казаха че ще ни организират такси. След още един час в 15,30ч , дойде такси, извика ни по име, намери ни човека. Качи багажа и ни закара до една отбивка до Кушадъсъ, където си изчакахме основния автобус и си качихме. Та съм им сърбала попарата на Албена Холидейз.

# 378
Имам въпрос относно конвертирането на валутата. Вие как процедирате?
Плащам с карта и изобщо не поглеждам курса. Колкото и лири да обменим, все не ни стигат, а и предпочитаме картата пред кеша. Единствено гледам да не се стига до там да тегля от банкомат.

Имайте предвид, че от тази година в някои магазини/напр.LC Waikiki/ цената ако плащаш с карта е +10%. Така, че не е зле да си имате кеш ако планирате да пазарувате. Теглена на 100 евро е с такса около 7евро, зависи от банката.

# 379
  • София
Точно в Уайкики платих около 250 лв сметка, но изобщо не съм гледала какво и що. Понякога незнанието не води до главоболие. 😀 Наистина ми е неприятно да нося кеш и то валута.

# 380
  • София
Да, това с двете цени с карта започва да го има по етикетите. Аз го видях в спортен магазин.

Иначе ако някой обмисля сериозна покупка за висока сума-добри отстъпки има само в кеш и валута.

# 381
  • Варна
Да, това с двете цени с карта започва да го има по етикетите. Аз го видях в спортен магазин.

Иначе ако някой обмисля сериозна покупка за висока сума-добри отстъпки има само в кеш и валута.

Мисля, че грешите. По-високата цена на етикетите е,  ако искаш да купуваш на изплащане . Ако плащаш цялата сума - валидна е по-ниската цена.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 12:36 от Мира Мира

# 382
  • Beyond the Frontiers
gabiplus, често се случва това...Но рядко туристите разбират, защо има закъснение и съответно разбира се агенцията го отнася.

# 383
  • Варна
съвсем обичайно стана да има 3 тарифи = кеш в лири кеш в $ и Е и с карта , но това е истанбулско явление - отсам към Одрин и Люлебургаз и отатък към крайбрежието го няма.
Сетете се в ежедневието с колко неуредици се зблъсквате и си представете как при милиоооооони хора щъкащи къде ли не по света , а голяма част от тях и толкова безотговорни ,  няма да стават неуредици , грешки и разминавания

# 384
  • Варна
Още по-миналото лято го забелязах това с картите, имаше магазини където на касата си пишеше за плащането с карта. Миналото лято вече беше по-масово, а това как ще е още не знам. затова и миналото лято носихме основно евро и от време на време обръщахме в лири, така беше най-изгодно. Това го казвам за районите около морето, навътре из анадола беше по-скоро изключение.

# 385
  • София

Мисля, че грешите. По-високата цена на етикетите е ако искаш да купуваш на изплащане . Ако плащаш цялата сума - валидна е по-ниската цена.

Не греша. Случи ми се в спортен магазин и специално ми обърнаха внимание, защото платих с карта.

# 386
A в самите хотели как е препоръчително да се плаща и с каква валута?

# 387
  • София
Какво разбираш под плащане в хотела - бакшиш, някаква услуга или покупка от магазинчетата вътре?
Наложи ми се да си купя кутия цигари и удоволствието ми струваше 9 евро. За толкова моите приятели си взеха цял стек от фрийшопа. Joy

# 388

Мисля, че грешите. По-високата цена на етикетите е,  ако искаш да купуваш на изплащане . Ако плащаш цялата сума - валидна е по-ниската цена.

Дрехи на изплащане!?
Липсва каквато и да била логика.
На етикетите си пише, че е за плащане с карта.

# 389
  • София
Наистина има такъв вариант- дрехи на вноски. Може да го забележите в много магазини, но да не разводняваме темата.

Магазинчетата в хотелите са убийствени- пояс от 5 лв искаха 36 евро

Общи условия

Активация на акаунт