Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 48 932
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
hopelove и Antilop_9723, ако сте посетили вече тези доктори, може ли мнение за тях ?

Здравей! Да мина ми хистероскопията при д-р Вецев, днес си взех Епикризата с хистологичен резултат. С венозна упойка е около 20 мин. е била манипулацията. Погледнах часа когато ме извикаха в операционната и когато бях обратно в стаята. При мен беше само диагностична, след 3 missed аборта. Успях да попитам д-ра дали всичко е наред, понеже той ме заведе до стаята. Дали съм лежала и 30 мин. след това и бях готова да си тръгвам. Нямах болки, ходих да си взема и лекарството, което ми изписа. Тук уточнявам, че е индивидуално, всеки по различен начин се възстановява и реагира на упойка. Бяхме доста момичета този ден в центъра и минавахме една след друга. Имам и запис на хлашка. Може даже да се изчака след хистероскопията и да се попита д-р Вецев ако има въпроси. Така правиха момичетата преди мен. След 10 работни дни имаш безплатен преглед след предварителна уговорка за ден и час.
Ако нещо друго те интересува питай ще отговоря.

# 586
hopelove, благодаря ти за отговара. Аз съм минавала вече един път през хистероскопия, но при друг доктор, та горе долу съм наясно с процедурата. Интересуваше ме дали д-р Вецев е добър като специалист, разбира ли си от работата, проучвам така да се каже.

# 587
hopelove и Antilop_9723, ако сте посетили вече тези доктори, може ли мнение за тях ?

Направих хистероскопията при Ковачев и съм доволна.

# 588
hopelove, благодаря ти за отговара. Аз съм минавала вече един път през хистероскопия, но при друг доктор, та горе долу съм наясно с процедурата. Интересуваше ме дали д-р Вецев е добър като специалист, разбира ли си от работата, проучвам така да се каже.

Имаше момичета за аборт, хистероскопия и тн. Разбира си от работата, доволна съм. Видях добри отзиви за него и в други групи и така реших. Щом си минала по този път, пожелавам ти да намериш отново добър специалист. Добре, че е групата и си даваме обратни връзки и коментари. Relaxed

# 589
Antilop_9723, а защо се отказа от Калчев? Спомням си, че писа, че си ходила и при него.

hopelove, да добре че е групата. Благодаря ти!
А и тримата ли се водят репродуктивни или просто са добри на хистероскопиите ?  (Имам предвид Калчев, Ковачев и Вецев)

# 590
Antilop_9723, а защо се отказа от Калчев? Спомням си, че писа, че си ходила и при него.

hopelove, да добре че е групата. Благодаря ти!
А и тримата ли се водят репродуктивни или просто са добри на хистероскопиите ?  (Имам предвид Калчев, Ковачев и Вецев)

При Калчев щеше да е без упойка и прецених да е със за да може докторът да работи спокойно и ако има нещо повече за оправяне да работи спокойно.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 15:07 от Antilop_9723

# 591
Здравейте, момичета! Днес мина и моята оперативна хистероскопия в болница "Надежда" при д-р Любомир Христов. Мога да споделя подробности, за да успокоя всички, на които им предстои.
В 6:45ч пред приемен кабинет 17 гладни и жадни от рано предната вечер постъпвате. Там се дават документи за попълване и регистрация за лабораторни изследвания- кръв и урина. Не е задължителна микробиология предварително. Влагалището се обтрива с дезинфектант. След попълване и връщане на документите в същия кабинет, там минавате АГ преглед. След това идва санитар и ви води при интернист, където се прави ЕКГ, кръвно налягане и т.н. Качват ви в съблекалня, където оставяте багажа си в шкаф с ключ. Обличате еднократна нощница, чехли и шапка. Взимате със себе си само лична карта, телефон и ключа, като ви настаняват в предоперационна. Там чакате. Идва сестра да ви заведе към операционна. Поставят абокат, подготвят и приспиват. След това се будите на леглото с включени банки обезболяващо и електролити. Носят айрян, сандвичи кафе и ако сте ок, си тръгвате по живо- по здраво. Дано съм полезна на някого, който си задава въпроси. Няма нищо страшно. Всичко минава леко. Успех!

# 592
Aurora Tanssi, твоята хистероскопия за какво беше ?

# 593
Здравейте, момичета. Мина и моята хистероскопия, която беше за премахване на сраствания и същевременно е имало и полип, който е премахнат. На 30г съм почти и от 2г правим опити за бебче безуспешно за съжаление. Днес ми излезе резултата от хистологията. Резултатът е "Обилен кюретабен материал с проста жлезна хиперплазия, фибрин и кръв". Консултацията ми е на 25ти и малко се притеснявам от резултата. Дали някоя от може да ми каже дали е добър резултата? Прикачвам снимка. /Не открих скорошна тема за хиперплазия и затова пиша тук/

# 594
Малко успокоение да внеса, докато си чакате часа при док - недобрите резултати  включват думички като сложна, атопична хиреплазия/неоплазия (EIN)/дисплазия ... Това във вашия резултат означава участък от обикновена удебелена лигавица. Хормонално има ( или е имало в близкото минала) някакви отклоненея най-вероятно (ПКЯ, ИР евентуално).

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 13:50 от Nancy93

# 595
Малко успокоение да внеса, докато си чакате часа при док - недобрите резултати  включват думички като сложна, атопична хиреплазия/неоплазия (EIN)/дисплазия ... Това във вашия резултат означава участък от обикновена удебелена лигавица. Хормонално има ( или е имало в близкото минала) някакви отклоненея най-вероятно (ПКЯ, ИР евентуално).
Благодаря много за информацията, Nancy93. Наистина е успокоение 😊🌷

# 596
Aurora Tanssi, твоята хистероскопия за какво беше ?
    Здравейте! Моята хистероскопия беше за премахване на полип 2 на 1см, голям. Имах обилни болезнени менструални и извънменструални кръвотечения.

# 597
Здравейте
Колко време след хистеро и отстраняване на полип, може да се направи нова цитонамазка за да се види резултатът от нея,
Последна правена 11 месец 2024
Хистероскопията беше на 12 февруари 2025

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 12:39 от Roni34

# 598
На мен ми правиха хистероскопия през септември 2024г и сега си направих цитонамазка, още чакам резултат. Сигурно може и по-рано да се направи.

# 599
Здравейте, момичета! Предстои ми офис хистероскопия, която ще е около 10-12ти ден от Ц. Причината е липса на каквато и да имплантация след 2 трансфера и години естествени опити.
Въпросът ми е, имало ли е такива от вас, при които се е открило и е премахнато нещо значимо при хистероскопията, което не се е видяло на ехограф преди това?

Общи условия

Активация на акаунт