Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 428

• 43 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Добър вечер!

Нашия човек е решил да постави рекорд за най-дълго изчезване Grinning

Затуй ще сложа Туба яде сладолед Heart Eyes

Аз тези дни съм доста заета , затова завиждам на преговарящите благородно, не знам дали ще имам време.
Аз преди време пробвах сериала на Демет с Буура, ама нещо не ми тръгна,  историята не ме зариби , а и другата актриса много преиграва.

И да отбележа годишнината на КПА - хубави спомени Heart Eyes

Хубава вечер на всички Revolving Hearts

# 676
  • Пловдив

https://twitter.com/FOXTurkiye/status/1680955522877476864

Клик в/у линка. Фокс преди малко попитаха(от 10 еп.): Възможна ли е такава история за нас?

# 677

Жегата не ми се отразява добре.
Нито филмите ми вървят, нито сериалите...Нещо концентрацията ми се губи.
Започнах филма на Демет и чувството, че гледам познати неща ме преследва непрекъснато.

# 678

Няма друг като Тахир. Невероятен❤️

Реших да изгледам и аз " Любовни тактики" 1 днес. Ами много свежа, разтоварваща романтична комедия🙂 Демет е супер непринудено забавна. Имаше няколко доста комични момента, като този на балона примерно😄Насладих се на красотата на Кападокия, където и аз мечтая да отида. Отиват й на Демет комедиите, но като Фара е нещо коренно различно. Определено се справя много добре и с драмата, Енгин също го отбеляза.
Сладка двойка са с този актьор, получи им се. Но...не е като химията между Фара и Тахир, дори целувките не бяха толкова страстни.
За втората част, ще чакам превод може би и тогава ще я изгледам🙂

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 23:07 от Cataleya_23

# 679
  • Пловдив

Добро утро в ден вторник.

Ахмет Тансу и Оя вече са в Каш. Да видим Енгин ще се присъедини ли и той към тях...

# 680

Добър да е ден вторник!
Отново жега, така че вода и сянка.
Всеки да прави това което му се иска и да бъде там където му е удобно...

Скрит текст:

# 681
  • Пловдив

След около месец трябва екипът да е на линия и да започнат снимките за втори сезон.
Дотогава - усмивки...

# 682

Привет момичета!
И Бурак чете новата книга на Енгин,а нашето злато го репостна в ИИ!
Пазете се,горещините са големи!

# 683
  • Пловдив

Привет момичета!
И Бурак чете новата книга на Енгин,а нашето злато го репостна в ИИ!
Пазете се,горещините са големи!
Бурак написа: Uyanmanın edebiyatla ilişkisi/Връзката между будителството и литературата

Допълвам: Фокс използват имението на Али Галип за снимки на новия летен сериал "Душата не слуша", който ще започне да се излъчва от понеделник. Ето линк: https://twitter.com/natbolat/status/1680952174296158208
Така е и с апартамента на Тахир - използван в сериала "Забранената ябълка".

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 14:47 от mariana51

# 684

Това с ползването на едни и същи локации на имения, къщи, апартаменти - може, защото няма хиляди места които се отдават за тази цел, ама от друга леко дразнят /лично мен естествено/. Разбирам ги, но гледаш напр. даден сериал или филм, имаш си нагласата за хората и мястото където се развива действието и ... хоп, същото място с други хора. Развалят ми магията.
Така бях разочарована като видях римския апартамент на Елиф в друг сериал, че дълго време изпитвах лек яд за това.
Ами еднаквите тоалети, които се използват - и тук разбирам, че нямат възможност за безкрайно обновяване на екранните гардероби, ама и това се забелязва и пак мен лично ме дразни.

Щом имението на Али Галип вече е снимачна площадка за друг сериал, значи ли това, че Вера и фамилия ще се преместят другаде?
Апартаментът на Тахир го "засякох" една вечер в сериала по БТВ /дори мафиотския ножодържател си беше на мястото/.

Продължавам с "Тактиките" - първия филм. Стигнах до сцената където героинята на Демет добре се справи с няколко чаши червено вино и се сетих за  чашите вино във "Фара" и последвалото...

Обичам сравненията и имам доста направени колажи по темата.
Когато тези "съвпадения" са в един проект  и отразяват важността на дадените моменти е направо супер интересно и интригуващо.
Във всеки сериал на Енгин ги има в СЦ  и отиграването им е наистина значим елемент за цялостта на историята.

В "КВФ" - всичко което Фатмагюл беше преживяла с Мустафа - имахме повторение и с Керим. Дори имахме повторени моменти с Керим, но при различни обстоятелства.

В "КРА" акцентираха също на еднакви ситуационни казуси /Йомер-Елиф/. Раняването и на двамата, ревността един към друг... Много са, сещам се за тези.

Но, когато "прехвърлят" вече играни сцени от един в друг сериал - това пак казвам, мен лично ме дразни.
За да не съм голословна ще ви сложа правени във времето колажи-сравнения. Вече спрях да ги правя, защото разбирам безсилието на СЦ и десетките проекти, които  излизат всяка година, както и икономиите налагащи свиване на гардероби и снимачни места.

Първо - значимите за историята.

После...  другите. Пак уточнявам, че това е лично усещане.

Скрит текст:

Да имате дежавю?

# 685
  • Пловдив

Марта, хем ги разбираш, хем се ядосваш. Така е. Режисьор на "Любовни тактики 1" е Емре Кабакушак - режисьорът на "Дъщерята на посланика", а на "Любовни тактики 2" - Реджай Карагьоз, режисьорът на "Казвам се Фара". Всеки от тях има нещо, което харесва и несъзнателно или съзнателно ни го показват видоизменено в следващите си проекти. Така е и с музиката в сериалите - една и съща песен се ползва в различни дизита. Още много може да се пише по въпроса, но важното за мен е, как ни пленяват главните актьори, как се приемат филмите и сериалите им в чужбина, закупването им, защото от там идват печалбите...
Така че, абстрахирайки се от написаното, да им пожелаем успех.

# 686
  • Варна
Привет, момичета !

Как сте в този горещ юлски ден, надявам се на хлад и с освежаващо питие  Beers

Коментирали сте повторенията по сериалите, ами няма как, краде се яко, иначе как ще бълва машината толкоз сериали на година, хубавото е че крадат от нас, а не обратно Smile това показва къде е качеството Two Hearts

Ама криза при сценаристите има и то е нормално явление и в световен мащаб, за съжаление Relaxed

Да сложа песента от 4 серия на  нашия сериал на Can Ozan, много са му хубави песните на този музикант, радва ме, че всички песни в сериала са на млади, съвременни музиканти Yellow Heart

https://www.youtube.com/watch?v=oD6fL4yyhDk

# 687
"Най-добрият турски филм, който съм гледал скоро.
Посланията които дава също бяха добри, изгледах го до края без да ми омръзне."

https://twitter.com/alperunsalg/status/1680225986598641667

# 688

Керим черпи с диня...

# 689
  • Пловдив

Спокойна и прохладна нощ...

Общи условия

Активация на акаунт