Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 922
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета, желая успех на всички  и пухкав финал 🍀
Включвам се и аз към темата, планираме ЗЕТ живот и здраве след два цикъла. Сега започнах ОК за да изчистя задържани ф-ли останали от стимулацията и след това ще правим хистероскопия за махане на полип и надраскване.
Та, точно в този дух искам да попитам, дали има сред вас дами, които са правили надраскването и как им се е отразило? Забелязахте ли промяна към по-хубава лигавица и имахте ли успех?
Аз съм с по-тънка лигавица принципно и много разчитам да стане по-дебеличка, ако успея и без естрофем.

Благодаря ❤

# 511
Здравейте Момичета,
От няколко месеца имам течение, беше бяло вече е жълтеникаво. Пуснах уреаплазма и микоплазма в 2 лаборатории и в 2-те отрицат. резултат. Микробиологията е ОК. Д-р Цветков на база изследвания ми казва, че не вижда проблем, а аз го виждам всеки ден. Притеснявам се, че за по-следващия месец планираме евентуално трансфер. Чудя се какво да изследвам заради течението.  Някакви съвети?
И също не видях в Q&A списък с обичайни изследвания / проверки преди трансфер. Ясно е че са индивидуални, но ще е полезно, ако има такъв. Например при мен д-ра е предвидил да правим маточна биопсия. Питах има ли риск от извънматочна бременност при инвитро и той каза “ще направим и цветна снимка” …

Уреа и микоплазма от ПСР тест ли ви ги пуснаха? Направете и стерилна урина. Аз имах Ешерихия в стерилна урина, а микробиологията ми беше чиста. Та, понякога зависи от метода на изследване. Бялото течение тип извара може да са гъбички, но жълто говори по-скоро за бактерия.
П.С. Задължително пуснете и за хламидия и гонорея!!!
Уреа и микоплазма изследвахме от цервикален секрет в лабораторията на Надежда. Не пише по кой метод.
Ще пусна стерилна урина. Може ли от нея да изследват хламидия и гонорея?
Благодаря за полезните съвети!

# 512
Hanna, хламидия и гонорея също се взимат от цервикален секрет.

# 513
Здравейте момичета, желая успех на всички  и пухкав финал 🍀
Включвам се и аз към темата, планираме ЗЕТ живот и здраве след два цикъла. Сега започнах ОК за да изчистя задържани ф-ли останали от стимулацията и след това ще правим хистероскопия за махане на полип и надраскване.
Та, точно в този дух искам да попитам, дали има сред вас дами, които са правили надраскването и как им се е отразило? Забелязахте ли промяна към по-хубава лигавица и имахте ли успех?
Аз съм с по-тънка лигавица принципно и много разчитам да стане по-дебеличка, ако успея и без естрофем.

Благодаря ❤

Здравейте,  и аз съм с тънка лигавица, правила съм надраскване и беше без успех, но всичко е много индивидуално.

# 514
Здравейте Момичета,
От няколко месеца имам течение, беше бяло вече е жълтеникаво. Пуснах уреаплазма и микоплазма в 2 лаборатории и в 2-те отрицат. резултат. Микробиологията е ОК. Д-р Цветков на база изследвания ми казва, че не вижда проблем, а аз го виждам всеки ден. Притеснявам се, че за по-следващия месец планираме евентуално трансфер. Чудя се какво да изследвам заради течението.  Някакви съвети?
И също не видях в Q&A списък с обичайни изследвания / проверки преди трансфер. Ясно е че са индивидуални, но ще е полезно, ако има такъв. Например при мен д-ра е предвидил да правим маточна биопсия. Питах има ли риск от извънматочна бременност при инвитро и той каза “ще направим и цветна снимка” …

Препоръчвам изследване Фемофлор в Геника - има 3 различни като обширност, прочетете кой е най-подходащ за Вас. Изследването е ПСР и абсолютно точно, ще Ви ориентира.

# 515
Момичета, естрофена по едно и също време ли го пиете всеки ден? Питах изрично доктора, но той каза, че нямало значение, сега чета листовката и пише по едно и също време всеки ден. Трябва да пия по 3 на ден, а листовката е за по 1 на ден, дали от там идва това разминаване в препоръките?

# 516
Терапиите при инвотро са т.н. Оф лейбъл (off label). Предписват се с медикаменти като противозачатъчни, за хормонална терапии, кортикостероиди и имуносопресори. Не четете листовките, а слушайте лекарите си.

Тази терапия е стандартна 3т на ден. Аз си ги пия през 8 часа, за да разпределям лесно дозата. Иначе може както прецените и ви е удобно, за да не пропускате прием.

Момичета, естрофена по едно и също време ли го пиете всеки ден? Питах изрично доктора, но той каза, че нямало значение, сега чета листовката и пише по едно и също време всеки ден. Трябва да пия по 3 на ден, а листовката е за по 1 на ден, дали от там идва това разминаване в препоръките?

# 517
На равни интервали от време през денонощието ми се вижда най-добрият вариант. Лекарите  понякога хич не им пука за пациентите.

# 518
Аз си го пиех през 8 ч. - в 7, в 15 и в 23. Бях си направила аларми, за да не пропусна. Това си беше мое решение, докторът не ми е казвал точно часове, а само по три пъти на ден.

# 519
Подозирах, че листовката е права и трябва да се приема на точни интервали, но какво да се прави. Изпуснала съм 2 дни с хаотичен прием, дано да няма големи отражения. Мерси за мненията!

# 520
здравейте, предстои ми трансфер в понеделник, но прогестерона ми е малко под границата и трябва да си набавя пролутекс.

Дали някоя от вас няма изостанал, който е в срок и не ви трябва?

ще си го заплатя Simple Smile

Благодаря!

# 521
Здравейте момичета.Да попитам и аз нещо.
На 15.07 имах замразен ембриотрансфер на ембриони на 3ти ден, реално днес е 5ти ден от трансфера, аз обаче нямам имплантацйонно кървене имам обаче коремни спазми като преди цикъл но са малко по слаби.Това според вас означава ли че е неуспешно или още е рано да се притеснявам 🥺

# 522
Пламена, почакай още малко. И аз бях с тридневни и аз имах леки спазми. В понеделник направи тест, ако бързаш. Аз пуснах моя на 8 ден. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 523
Фрида първия трансфер беше неуспешен,но спазмите си започнаха след 10ти ден, по-можеш да кажеш че е цикъл, сега спазмите са ми някък ранни и имам едно специфично усещане все едно имам топче под левия яйчник...Разбирасе може и да си ваобразявам.
Благодаря за съвета ще си пусна и ЧХГ заедно с прогестерона, пък да видим 🤗

# 524
Привет! Искам да питам, дали някой е имал страничен ефект от естрофем - отпадналост и умора, страшно скапана се чувствам и не мога да си обясня дали е от жегите и други разни струпвания на задачи или е страничен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт