Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 919
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
привет, момичета, днес е трансфера ми - ЗЕТ на три дневни. Понеже в събота прогестерона ми беше нисък 8,14  ng/ml ми назначиха пролутекс 25мг (по две на ден).

Днес, деня на трансфера е 154 ng/ml… Това не е ли много? Ако някоя има такъв случай, моля споделете 🤗

аз чакам обаждане ❤

# 526
Привет! Искам да питам, дали някой е имал страничен ефект от естрофем - отпадналост и умора, страшно скапана се чувствам и не мога да си обясня дали е от жегите и други разни струпвания на задачи или е страничен ефект.

От Естрофема се пълнее/подува и евентуално замайване и гадене. Ако приемате Прогестерон, той има такъв ефект на умора, отпадналост. На мен ми се лежеше постоянно и едвам събирах сили за елементарна ежедневна работа.

# 527
Да, ясно, сигурно е от жегата + многото ми задачи.
За сега не съм още на прогестеронови препарати ще видим като ги включат, била съм на Утрогестан+Пролутекс+бременна и не съм се чувствала толкова скапана, колкото сега.

# 528
Да, ясно, сигурно е от жегата + многото ми задачи.
За сега не съм още на прогестеронови препарати ще видим като ги включат, била съм на Утрогестан+Пролутекс+бременна и не съм се чувствала толкова скапана, колкото сега.

Да, от жегата пада кръвното и от там една умора.. Студен душ и на хладно по възможност.

# 529
  • София
+3 кг след като стартирах естрофем. Явно задържам яко вода.
Умора, пробождания, имам ниско кръвно, чувствителни гърди. 100% от хормоните.
Пия вода яко заради кръвното, от там съм като буре и пишкам цяла нощ. Но, какво да се прави. За съжаление тие симптоми са по-скоро от хормоните, а не другото.
Имала съм и положителен тест и знам тогава, че беше гадене, подуване и ужасно чувствителни гърди при мен и то още от преди теста. Нямаше как да се сбърка, повярвайте, обаче има момичета, които нищо не усещат, особено толкова рано.

Да питам - на 18ти трансфер на 6 дневен бластоцист - 1 експандиран, ако има значение.
В този случай кой ден ми е днес?

# 530
От естрофема и аз качвам много, подувам се като балон. Имам един мисед от бременност и един неуспешен ЗЕТ, контракциите и при двете загуби ми бяха същите . Като започнаха контракции след трансфера знаех, че ембриона е отхвърлен и няма да е положителен теста. Тогава обаче нямах ношпа и не знаех, че помаха. Сега съм се запасила и започне ли дискомфорт веднага ще пия. Предстои ми трансфер в идните месеци , смених и клиниката.

# 531
Здравейте, защо се получават тези контракции след трансфера? Аз бяха така непосредствено след трансфера, докато си чаках да минат 20те минути лежане изпитах ужасна болка. Изпотих се, стана ми лошо от болка. Като дойдоха сестрите да ми помогнат да стана казаха, че било нормално. Да ама не.  Д-ра каза, че това било контракция. Имах изписан но- шпа 3х2 и нали преди трансфера ни бият инжекция но шпа….

# 532
  • София
Нещо като рязка болка ли се усеща? На мен никой не ми е казал да пия но-шпа

# 533
При мен не беше рязка. Беше засилваща се и преминаваше от едната страна ниско долу до другата. Сякаш и през кръста ми мина.
Цветната снимка не беше нищо в сравнение с това.

# 534
Аз съм имала общо 3 трансфера до сега и никога не съм имала болки след това, според мен не е нормално и то контракции. Пих 2 бр. но-шпа 20 мин. преди трансфера. За жалост нямам предположение на какво може да се дължи.

# 535
Здравейте, защо се получават тези контракции след трансфера? Аз бяха така непосредствено след трансфера, докато си чаках да минат 20те минути лежане изпитах ужасна болка. Изпотих се, стана ми лошо от болка. Като дойдоха сестрите да ми помогнат да стана казаха, че било нормално. Да ама не.  Д-ра каза, че това било контракция. Имах изписан но- шпа 3х2 и нали преди трансфера ни бият инжекция но шпа….

Здравей.
Аз не съм имала веднага след трансфера но 1-2-3 дни след това. Постоянно пиех нош па 3х2 и почивка

# 536
Съжалявам, че се намесвам, но не предлагат ли някакви влимки в подобни случаи? Май съм чела нещо такова по темите.

# 537
Това ми беше първия трансфер и единствен все още. Предстои следващ в близките месеци и ще напомня на д-ра за случая, защото той разбра чак когато имах час за коментар след отрицателен резултат. Обясних му и той каза, че това било контракция. Просто сестрите ме подведоха, че било нормално, а трябваше веднага да се свържа с него. Сега ще правим и биопсиите преди трансфера.

# 538
Аз съм в нова клиника и определено преди трансфер ще обсъдя с доктора контракциите, които имах при неуспешния трансфер и миседа преди това. Днес си пуснах разширена форма на изследване на вагинален секрет за всеки случай, че имам история на уреаплазма. Дали може да е била причина за контракциите не знам , но определено ги познавам и няма как да ги объркам с нещо друго .

# 539
Здравейте.Стойност на прогестерона 1 седмица след трансфер 17.9 ng/ml  прекалено ниска ли е и трябва ли да откачам от сега.При първия ми неуспешен трансфер беше 65 а бременност нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт