Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 911
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Lira, съжалявам и аз имам един един неуспешен трансфер . Ще лекувам уреаплазма, би ли споделила как се излекува. Аз ще правя втори курс с друг антибиотик, че от първия курс не се махна .
Лекувахме я с доксициклин, като пихме и двата, аз и партньорът ми, по 10 дни, като аз успоредно пих и флажил 7 дни. Не ми беше даден обаче пробиотик и впоследствие на контролната биопсия бях със много завишени левкоцити. След това си изкарах един курс с лактобацили и орално и вагинално.
Пожелавам Ви успех.

# 556
Здравейте, в деня на ЗЕТ прогестерона ми беше  над 60 ng, над реферетните граници, интересуваме бил ли е обречен опита с такъв висок прогестерон? Тестът е отрицателен. ЗЕТ-а беше на естествен цикъл.

При мен с такъв резултат е положителен, но след ЗЕТ.

# 557
Лира, при мен в деня на ЗЕТ все е висок прогестерона - около 60, и с такъв забременях. Сега отново правим опити и все така го карам с прогестерон в небесата. Причините за неуспех могат да са много - я в матката, я при ембриончето. Дано откриете с помощта на док! Силно Ви желая успех при следващия трансфер!

Здравейте, в деня на ЗЕТ прогестерона ми беше  над 60 ng, над реферетните граници, интересуваме бил ли е обречен опита с такъв висок прогестерон? Тестът е отрицателен. ЗЕТ-а беше на естествен цикъл.

# 558
Мъжа ми е изследвам за уреаплазма резултата е отрицателен , трябва ли и аз да се изследвам ?

# 559
Здравейте. Някой започнал ли е естрофем за 10 дни, но от 11-ти ден на цикъла? Досега не съм правила ЗЕТ, но като чета сега че лекарствата се почнат от първите дни много се ядосах. Лекаря ми не го и скри, каза че лигавицата е тънка само 2 мм и е трябвало заместващата го лекарка миналата седмица да ми даде лекарства.
Както и да е - сега се чудя дали не трябваше да го пропуснем този цикъл. Другото е че не сме пускали никакви хормони.
Аз имам един ЗЕТ и също започнах естрофем от около 10 ден...трансфера ми беше на 28 ден от цикъла...и аз като Вас се бях притеснила, като четях че на повечето момичета трансфера минава към 18...до 20 ден, обаче всичко беше наред и забремнях. Доверете се на лекаря! Той знае какво и защо го прави. Успех Ви желая!

# 560
Момичета , имам един въпрос относно ЗЕТ . Живот и здраве ми предстои съвсем скоро , само да се преборя с една уреаплазма.
Ще ми е за пръв път да правя ЗЕТ , чисто любопитство те реално са замразени на 4-ти ден начален стадий бластоцит (така ми казаха).
Когато ги размразят след колкото дена се трансферират ?! Пак ли се чака 3-4 дена или веднага след размразяването се прави трансфера.

# 561
Момичета , имам един въпрос относно ЗЕТ . Живот и здраве ми предстои съвсем скоро , само да се преборя с една уреаплазма.
Ще ми е за пръв път да правя ЗЕТ , чисто любопитство те реално са замразени на 4-ти ден начален стадий бластоцит (така ми казаха).
Когато ги размразят след колкото дена се трансферират ?! Пак ли се чака 3-4 дена или веднага след размразяването се прави трансфера.
В деня, в който ще бъде трансфера се размразяват. Трябва да се реши колко ще се връщат.

# 562
Да, благодаря за отговора Simple Smile
Имам замразени на две места по три...
Искаше ми се да са на три места по две , но никой не ме попита.

Още веднъж, благодаря. Любопитство 😁

Желая на всички скорошен успех , дано имам успех и аз когато дойде моментът за трансфера. 🙏😇

# 563
При  ЗЕТ с естрофем знам, че прогестерона на нулевия ден трябва да е максимално нисък, при ЗЕТ на естествен цикъл същото ли важи? И ако е над 1- ца, почти 2- ка, пак на нулевия ден, говори ли за презряла лигавица?

# 564
Здравейте! Иска ми се да ви попитам няколко неща и ще се радвам, ако има кой да отговори на тях или поне на част.

1. Кои смятате, че са най-важните моменти, които се следят при ЗЕТ?

2. Ако трябва аз да определям ЗЕТ на естествен цикъл или с естрофем, кое да избера според вас, като при мен няма никакви проблеми, с МФ сме? Лекарите на каква база решават?

3. При ЗЕТ на естествен цикъл само лигавицата ли се следи, пускат ли се хормони, колко често са прегледите, в кои дни и ако има таймираща инжекция тя заплаща ли се, ако сме по фонд?

4. В кои дни от МЦ какви размери на лигавица се гонят за успешен ЗЕТ? А какви нива на прогестерон се търсят - ниски или високи и в кой ден от МЦ?

5. При стимулиран цикъл кога най-късно може да се започне естрофем, на 3-ти ден или може и по-късно? Използва ли се таймираща инжекция при този случай? А колко често трябва следене?

6. Какви са рисковете и ползите от ЗЕТ с естрофем?

Благодаря на отзовалите се!

# 565
Без да претендирам, че всичко, което ще напиша е напълно вярно, отговарям на база на моите три ЗЕТ и каквото съм чела по темата.

1. Дебелина и структура на лигавицата + нива на прогестерон.

2. Ако избора е мой - естествен цикъл. При редовна овулация и добра лигавица не виждам смисъл да се пристъпва към контролиран такъв. Останала съм с впечатление, че се предпочита контролиран, защото, ами, има повече контрол 😀 по-лесно се проследяват нещата. Но ако пациента иска ЕЦ, не виждам причина да откажат.

3. Нямам личен опит, но мисля че се следи лигавицата + хормони, за да се определи кога се очаква овулация. Ако има таймираща, със сигурност се заплаща от пациента, фонда за ЗЕТ не поема никакви медикаменти. Но ако греша някой да ме поправи, моля.

4. Лигавицата, като при всеки трансфер -
в деня на трансфера мин 7-8мм, макс около 12мм (може би, може и да има трансфери с повече), но пак зависи от структурата. Гледат я и обикновено и на 10ти-11ти ден от приема на естрофем, за да преценят кога да включат прогестерон. Хормони - прогестерон да е нисък в деня на О и мин 10ng/ml в деня на трансфера. На мен досега не са ми изследвали обаче прогестерон преди да ми го включат при ЗЕТ с естрофем и само при 1 от 3 трансфера ми е изследван в деня на ЗЕТ.

5. Ако е контролиран цикъл с естрофем, няма таймираща. Там изобщо не се следи овулацията. Естрофема подготвя лигавицата  във "фоликулярната" фазa, после като се включи и прогестерона се стимулира лутеалната. Аз лично съм го почвала най-късно на 3ти ден, но наскоро доктора ми каза, че ако нямам растящ ДФ и на 8ми да го почна, няма проблема (но това при редовен цикъл е малко вероятно да е възможно, просто моя е много дълъг).

6. Ползите - точка 2, по-предвидимо е. И в случай на нередовен цикъл (което не се отнася за твб, S.G.C) е по-бързо, по-евтино да се проследят нещата и дава по-голяма сигурност, че матката ще е готова за трансфер в текущия цикъл. Рискове - още един хормон с всичките му странични ефекти, който в случай на бременност се приема поне до 10г.с.

Надявам се да ти е полезно написаното. И ако някой види, че съм написала глупост, да не се притеснява да ме поправи.

# 566
Боже, момиче златна си. Много ти благодаря за подробните отговори, ще ми помогнат да взема по-лесно решение. Heart Kissing Heart За някои от нещата и аз подозирах, че са така, но просто тези дни главата ми ще гръмне от сметки, схеми и чудесии и имах нужда някой да ми потвърди съмненията.

# 567
Аз имах ЗЕТ на естествен цикъл който беше успешен още от първия опит. Да добавя че проблема при мен е в щитовидната жлезда. Ако мога да избирам отново ще избера ЕЦ. Достатъчно хормонални инжекции и хапчета сме вкарали за целия процес и ако можем да си спестим още такива би било супер. 🙂

# 568
Здравейте! Иска ми се да ви попитам няколко неща и ще се радвам, ако има кой да отговори на тях или поне на част.

Само да допълня отговорът на 2402, за трансфер на ЕЦ се следят и LH и Естроген (LH за потвърждаване на овулацията а Естроген, защото не се приема външно и се разчита на секретирането му от яйчниците) а в деня на трансфера се гледа и Прогестерон. Прегледите са около 4-5, може и повече или по-малко, според това колко лесно ще засекат овулацията. За сравнение на контролиран цикъл имах 2 прегледа без нито един кръвен а на естествен 5 прегледа с 3 кръвни теста.
Бях писала по-рано в темата мнението ми за контролиран цикъл, заради количествата лекарства които се приемат само и само да е удобно в графика на клиниките. Аз лично предпочитам да ме прегледат 2-3 пъти повече и да имам 3 кръвни сега, отколкото да се боря с последствията от външните хормони след това кой знае колко време и да се бода с инжекции 3 месеца при успешен трансфер. Минала съм и през двата варианта на трансфер и определено се чувствах по-добре физически на ЕЦ. Аз съм и с поликистоза и късна овулация и пак тези фактори не са проблем да съм на ЕЦ ако някой се опитва да ви ги изтъква. Успех каквото и да решите!

# 569
Много ви благодаря отново. И аз клоня към ЕЦ, това което ме притеснява е, че живея далеч от София и малко ще ми е тегаво с повече прегледи, но пък съм съгласна, че достатъчно химия приемаме и без това, че и сега. Аз съм с къс цикъл на 26-27 дни, така че бързо би следвало да засекат овулация. А всъщност още един последен въпрос имам. При кой вариант мислите, че опитността на лекаря е по-важна?

Общи условия

Активация на акаунт