Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 319
  • 741
  •   2
Отговори
# 675
Прогестерона веднага почва да нараства и стига пик след 6-8 дни (обичайно прието 7). Ако е имало овулация, то ще има жълто тяло и свободна течност в Дъгласовото пространство. Според мен е малко вероятно лекар да не види овулация миналата предния ден.
Тези размери на фоликули от кога са? Защото и двата са твърде малки, за да се пукнат и да отделят яйцеклетка.

# 676
Прогестерона веднага почва да нараства и стига пик след 6-8 дни (обичайно прието 7). Ако е имало овулация, то ще има жълто тяло и свободна течност в Дъгласовото пространство. Според мен е малко вероятно лекар да не види овулация миналата предния ден.
Тези размери на фоликули от кога са? Защото и двата са твърде малки, за да се пукнат и да отделят яйцеклетка.
Здравей,
8 и 10мм бяха на трети ден от цикълът, днес 10 ден от цикълът - останалият с правилна кръгла форма беше 18мм.
Другият-деформираният като го гледах беше със същите размери-но не каза цифри/размери доктора.
Направо ще полудея...

# 677
Да, нямам друг избор.

Желая ти успех 🤞

Стискам ти палци чакам да пишеш 😘

# 678
Здравей,
8 и 10мм бяха на трети ден от цикълът, днес 10 ден от цикълът - останалият с правилна кръгла форма беше 18мм.
Другият-деформираният като го гледах беше със същите размери-но не каза цифри/размери доктора.
Направо ще полудея...
Значи ще следите втория. Вероятно до дни ще настъпи овулация от него и ще таймирате трансфера спрямо това.

# 679
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ трансфер на ЕЦ. Нормално ли е да имам само един преглед и да се определи датата за трансфера?
Днес ми беше прегледа 8 ден от МЦ, 1 фоликул 16мм, лигавица 9,5. Естрадиол 251, Прогестерон 0.22 ng/ml. Утре трябва да сложа Овитрел, от петък почвам циклогест и сряда 30.10 трансфер. Малко ми е притеснено, очаквах, че ще имам повече прегледи с проследяване.

# 680
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ трансфер на ЕЦ. Нормално ли е да имам само един преглед и да се определи датата за трансфера?
Днес ми беше прегледа 8 ден от МЦ, 1 фоликул 16мм, лигавица 9,5. Естрадиол 251, Прогестерон 0.22 ng/ml. Утре трябва да сложа Овитрел, от петък почвам циклогест и сряда 30.10 трансфер. Малко ми е притеснено, очаквах, че ще имам повече прегледи с проследяване.
Мисля, че всичко си е изчислено както трябва.  Просто сте с таймирана овулация и това спестява ходенията. При кой лекар сте?

# 681
Вече при Чапанова. Бях при Цветков, с него минахме 4те пункции и сега ми остава трансфера.

# 682
Момичета все чета за дами с ниски стойности на прогестерон преди трансфер.
Има ли такава, която е с високи?
Защото аз все съм сред тях, и тоя път вече се паникьосах.
94 ng/ml само с х1 пролутекс на ден
Преди започването на пролутекса беше 0,5
Защо е толкова висок? Проблем ли е това?

# 683

Ако е ЗЕТ  не е проблем, трябва да е висок. Моя беше 30 нг, макар че този ми се вижда доста висок за един Пролутекс на ден, но явно го усвояваш по-лесно. Аз бях на Циклогест само. Пролутекса е най-силния прогестерон.

# 684

Ако е ЗЕТ  не е проблем, трябва да е висок. Моя беше 30 нг, макар че този ми се вижда доста висок за един Пролутекс на ден, но явно го усвояваш по-лесно. Аз бях на Циклогест само. Пролутекса е най-силния прогестерон.

Зет е, да
С проследени хормони и нз колко прегледа…
И съм с 3х1 естрофем
Явно много се вдига, може би и самото тяло вече произвежда, но след безброй процедури вече, паниката все по-лесно намира път към съзнанието.
И това, че чета как на момичетата им е масово нисък и се чудят как да го вдигнат… си викам на мен кое не ми е окей пък че е наопаки.

# 685
Много съм объркана за  tsh -  преди стимулация беше 2.7 казаха че е ок. Сега преди Зет е 3.0 и трябвало малко да се свали но нямало да пречи на трансфера.  Трансфера ми е след 2 седмици а утре съм на  ендокринолог- дали ще спадне поне малко за две седмици ако започна сега лекарства и дали има чак такова значение? Има доста противоречиви мнения по въпроса.

# 686
Момичета, в деня на трансфера ще пускам прогестерон. Казаха ми да си сложа Циклогеста ректално, но забравих да попитам преди изследването или след? Попринцип сутрин го слагам към 8ч, а към 11:30 ще дам кръв. Дали ще е достоверен резултата?

# 687
Лично съм ги питала , казаха ми слагайте си го както по принцип сутрин и така ...
Аз си го сложих към 06;00 и в 10:00 ми взех кръв. Но едното няма нищо общо с другото в случая на ЗЕТ.
Успех ! 🤞

# 688
Здравейте, някой знае ли колко време се изчаква след премахване на полип за да се прави ЗЕТ?

# 689
Здравейте, някой знае ли колко време се изчаква след премахване на полип за да се прави ЗЕТ?
Здравейте! Аз правих хистероскопия и ми махнаха полип. Инвитро доктора беше на мнение един цикъл да изчакаме поне, но поради други обстоятелства направихме трансфера 4 месеца след хистерото и засега е успешен.

Общи условия

Активация на акаунт