Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, някой знае ли колко време се изчаква след премахване на полип за да се прави ЗЕТ?
Здравейте! Аз правих хистероскопия и ми махнаха полип. Инвитро доктора беше на мнение един цикъл да изчакаме поне, но поради други обстоятелства направихме трансфера 4 месеца след хистерото и засега е успешен.

Здравейте аз съм със същия казус .. Предстои ми ЗЕТ трябваше да имам МЦ преди 2 дни .. Хистерото ми беше на 1.10 и сега ми е едно притеснено, два дни по ред имам розово но не на превръзката а само като се забърше и е бистро .. И никакви симптоми за менстурация Sad

# 691
Здравейте, някой знае ли колко време се изчаква след премахване на полип за да се прави ЗЕТ?
Мен ми казаха веднага след менструацията, но вече два дни имам закъснение, а винаги е била редовна …

# 692
Момичета здравейте , ползвали ли сте муун райз  на аквасорс също и някакви етерични масла виждам че много навлизат напоследък .

# 693
Момичета здравейте , ползвали ли сте муун райз  на аквасорс също и някакви етерични масла виждам че много навлизат напоследък .

Аз съм го ползвала преди години. След Муун райза ми идваше през 18 дни, през 15 дни, имах кървене между циклите. Въобще тотално ми обърка хормоните. Така че, освен ако не е изписан от доктор и не става въпрос за сериозен проблем, аз НЕ го препоръчвам. Както и всички подобни като Витекс, от който също стана тотално мазало с цикъла и кървенето. Познавам и други момичета със същите оплаквания. Вие си преценявате.

# 694
Леле 🫨 добре че попитах , благодаря ви .. а някакви добавки бихте ли споделили преди трансфера пили ли сте , понеже този път ще съм на ЕЦ и изобщо не съм наясно как без естрофем ще се удебели лигавицата , и съм с ПКЯ и доста се тревожа и отделно за прогестерона също се притеснявам ...чувала съм че витамин Е помагал ..

# 695
Ния, аз имах един ЗЕТ на ЕЦ с лека стимулация Фемара, но т.к. съм със СПКЯ и при мен лигавицата доста бързо става дебела, реално Фемарата ми я регулира. На напълно естествен ЕЦ се разчита тя сама да си расте, както по принцип расте всеки месец. Ако е тънка мисля, че сок от нар помагаше. Иначе вит Е мисля че също е добър. Но нека лекар да каже, при мен проблема е с дебела лигавица, не знам за тънка без Естрофем как ще стане. Защо не искат Естрофем?
Прогестерона се изписва 5 дни преди ЗЕТ, така че той ще се качи до трансфера.

# 696
Много се потях ставаше ми лошо и явно лекаря прецени да съм на ЕЦ ,иначе на естрофема бях с лигавица 10 , но се чувствах ужасно .

# 697
Леле 🫨 добре че попитах , благодаря ви .. а някакви добавки бихте ли споделили преди трансфера пили ли сте , понеже този път ще съм на ЕЦ и изобщо не съм наясно как без естрофем ще се удебели лигавицата , и съм с ПКЯ и доста се тревожа и отделно за прогестерона също се притеснявам ...чувала съм че витамин Е помагал ..
Преди трансфер за добра лигавица помага витамин Е и Л- аргинин.

# 698
Здравейте момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но може ли да се прави трансфер без ехограф? Аз минах през първия ми СЕТ /неуспешен/ и сега ми предстои ЗЕТ след три дни. По време на СЕТ не видях доктора да използва ехограф и сега като ви чета се замислям каква е тази практика и как разбира къде да постави ембриончето?

# 699
При мен също доктора не използва ехо граф при двата ми трансфера (1СЕТ и 1 ЗЕТ) и доста се чудех дали е ок и правим ли нещо. ЗЕТ-а е успешен 😉, то си намира къде и как да се хване.

Здравейте момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но може ли да се прави трансфер без ехограф? Аз минах през първия ми СЕТ /неуспешен/ и сега ми предстои ЗЕТ след три дни. По време на СЕТ не видях доктора да използва ехограф и сега като ви чета се замислям каква е тази практика и как разбира къде да постави ембриончето?

# 700
Здравейте!На някоя от вас случвало ли се е при зет на естествен цикъл да не излседват прогестерон?Днес поставих изджвкция хореомпн в събота ми е трансфера,но днес изследвахме само лх и естеадиол без прогестерон.Притеснява ме да не е пропуск от страна на лаборатнките.

# 701
Здравейте!На някоя от вас случвало ли се е при зет на естествен цикъл да не излседват прогестерон?Днес поставих изджвкция хореомпн в събота ми е трансфера,но днес изследвахме само лх и естеадиол без прогестерон.Притеснява ме да не е пропуск от страна на лаборатнките.
При мен не изследваха нищо нито преди, нито след трансфера. Поставях циклогест 5 дни преди зет и продължих с него плюс шепа хапчета и след това. Изследвах прогестерон на своя глава на 8ми ден.

# 702
Здравейте,
Да се запиша и аз! Минах първи трансфер- свеж- неуспешен и сега следващия месец ми предстои ЗЕТ. Бихте ли ми казали как протича? Колко често се ходи на прегледи? Благодаря предварително 🍀

# 703
Съжалявам за неуспеха, но горе главата, защото имате много голям шанс да имате успех със ЗЕТ.
Подготовката е два варианта. На естествен цикъл и на хормонално контролиран.
По-лесен е хормоналния. На естествен не се приемат толкова хормони. Това го решава лекаря в зависимост от това как правите лигавицата, колко е точна овулацията.
И в двата случая се отива на 2/3 ден на МЦ, при хормоналния се изписва естеогензаместваща терапия, която спомага за растежа на лигавицата и на 10/11/12 ден от МЦ се прави проследяване, насрочва се дата за трансфера, пускат се изследвания и 3/5 дни преди трансфер се започва прогестеронова терапия. За целта прогестерона трябва да е много нисък.
При естествен цикъл се ходи по- често и се следят повече хормони, там е по- преценка. Може и през ден да се наложи.
Повечето лекари залагат на хормонална терапия, в случай че няма контраиндикации. Разпитайте лекаря си за вариантите и съгласувайте най- подходящия за вашия случай. Нека да ви разранят странични ефекти, каква  профилактика  да правите и какви са плюсовете и минусите. И двата вида имат такива.
Успех от мен

Здравейте,
Да се запиша и аз! Минах първи трансфер- свеж- неуспешен и сега следващия месец ми предстои ЗЕТ. Бихте ли ми казали как протича? Колко често се ходи на прегледи? Благодаря предварително 🍀

# 704
Съжалявам за неуспеха, но горе главата, защото имате много голям шанс да имате успех със ЗЕТ.
Подготовката е два варианта. На естествен цикъл и на хормонално контролиран.
По-лесен е хормоналния. На естествен не се приемат толкова хормони. Това го решава лекаря в зависимост от това как правите лигавицата, колко е точна овулацията.
И в двата случая се отива на 2/3 ден на МЦ, при хормоналния се изписва естеогензаместваща терапия, която спомага за растежа на лигавицата и на 10/11/12 ден от МЦ се прави проследяване, насрочва се дата за трансфера, пускат се изследвания и 3/5 дни преди трансфер се започва прогестеронова терапия. За целта прогестерона трябва да е много нисък.
При естествен цикъл се ходи по- често и се следят повече хормони, там е по- преценка. Може и през ден да се наложи.
Повечето лекари залагат на хормонална терапия, в случай че няма контраиндикации. Разпитайте лекаря си за вариантите и съгласувайте най- подходящия за вашия случай. Нека да ви разранят странични ефекти, каква  профилактика  да правите и какви са плюсовете и минусите. И двата вида имат такива.
Успех от мен

Здравейте,
Много благодаря за отговора ❤

Общи условия

Активация на акаунт