С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 187
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Аз нямам идея дали ще имам сили да си изгледам децата. Това ме възпира да мисля изобщо за хранене и преобличане на внуци Simple Smile

Мисля да действам според както съм на момента. Ако ми тежи, няма да напирам никак и ще ги взимам нахранени за по 2 часа примерно Simple Smile Преобличането ще го направя и ще го преживеем, ако се наложи Simple Smile

# 391
Марулета,не е до оценяването. Аз ще го оценя, но няма как да приема, че Тя ми гледа детето, докато аз съм някъде за час или два. Сори. Това не е гледане. Гледане е да има ангажимент всеки ден, всеки уикенд или с някакво постоянство. Да го гледа значи грижи, хранене, възпитание и тн и тн. Постоянно. Ако ще го гледа за 1ч да отида на лекар и после ще се обърне да ми каже, че не съм оценил, че ми е гледала детето, просто няма да го оставям. Както и направих. Разбираш ли? Все едно аз да искам тя да ми е благодарна, че съм я направила баба. Пълна глупост. Детето си е мой избор. Пък и баба не е някаква титла. По кръв може да си баба, но нямаш никакви права и задължения, подчертавам, върху моето дете. Егати и бабите, дето не искат да останат за час, два с внуците си. Не да ги гледат. Знаем, наши са си. Никой не е длъжен. Стига го мелихте това.

# 392
Karina-88, съвсем искрено ти казвам, че ако имам снаха с такива разсъждения, и аз сигурно няма да помагам и за час. Обидно ще ми е да не се оценява, че за 1 час съм гледала бебе, това не си е съвсем лека работа. И да ми натякват, че е нищо... няма да повторя.

# 393
Аз ги оценявам тези неща и за мен дори за 2 часа си е гледане. 2 часа е съобразяване с нуждите на детето, докато, например, аз имам по-приятни занимания. До човек си е това как се възприема. Не бих го нарекла "Постоянно гледане", но си е гледане на "чуждо" дете.

# 394
Ох, ама какво трябва медал ли да се сложи на всяка баба, която загледа детето за един час?!
Ама, че странни представи за бабите…

# 395

Аз бих попитала друго - свекървите, които твърдят, че не са длъжни да тледат дете, а е редно да си гледат живота, не им ли е приятно да прекарат тези два три часа с детето? Нали като обичаш някого, искаш да си с него?
Защо някои хора се вторичват в гледането, вместо да приемат, че това е време с любим човек, а грижите са просто малко неудобство през това време?
Наистина ми е интересно.

А имаме и малка драма със свекъра в тази връзка заради нашия народен Петко, вкарал се е в някакъв филм и няма излизане. Joy

Вероятно,защото  искат  да не са"вързани", а да имат свобода да разполагат с времето си. Мога да кажа,че  всекидневно  целодневно гледане си е сериозен ангажимент и отговорност.  Аз тази отговорност я нося вече  два пъти години наред и пак бих го направила,но има и такива,които си искат свободата.

# 396
Може би евентуално нормално отношение и едно: "Благодаря"?

# 397
Абе какви нужди бе хора за 1ч? Идва да стои при бебето докато спи, за да изляза и като се върна то още спи. Какво нужди, какви глупости. Аз ще го оценя, ама гледане е друго. И няма да приема натякването, че тя го е гледала. Хайде по сериозно.

# 398
Самият факт, че има на кого да се остави детето дори за час, без търсене на "бавачки" и чужди хора е достатъчен. Аз лично го приемам за помощ, всеки би могъл да го приема както прецени, разбира се. Не е до медал, а до оценяване. За мен дори не е сериозно да се държи възрастен по този начин, но изместваме фокуса на темата с конкретната баба. Иначе в повечето случаи, за щастие, такива неща в семейството изобщо не се дискутират, при нас се счита за нормално да се помогне с децата.

# 399
Жалко, но това си е твоята гледна точка. За себе си си права. И аз бих била права, ако съм на мястото на свекървата да се навивам само и единствено, когато на мен ми е кеф. Иначе - не. И без това е едно нищо Simple Smile

На мен ми се събират над 10 години, в които съм плащала на гледачки  и затова ценя много всяка помощ.

# 400
Марулета изцяло си със сбъркана представа за това, което обясняваме страници назад, не четеш, а едно и също баеш за твоята дъщеря няколко теми подред без да се интересуваш от конкретиката на зададения въпрос, безсмислен е спорът с теб, просто изказванията ти се изтъркаха вече…
  Както виждам , ти винаги имаш нещо ново да кажеш на света.

Абе какви нужди бе хора за 1ч? Идва да стои при бебето докато спи, за да изляза и като се върна то още спи. Какво нужди, какви глупости. Аз ще го оценя, ама гледане е друго. И няма да приема натякването, че тя го е гледала. Хайде по сериозно.
  А защо го оставяш , като е нищо гледането за 1 час?

# 401
Жалко, но това си е твоята гледна точка. За себе си си права. И аз бих била права, ако съм на мястото на свекървата да се навивам само и единствено, когато на мен ми е кеф. Иначе - не. И без това е едно нищо Simple Smile

Или четете през ред или само това, което ви е удобно. Ами гледане за час, докато бебето спи какво е? Какви грижи си положила? Благодаря-то е за това, че си ми дала възможност да свърша нещо, без детето. А не, че си го гледала.

# 402
Успокойте се.Ясно е ,че има непоносими свекърви,ама и снахите не лъжат.Аз откакто чета тук,придобих комплекс,че нищо не правя както трябва.Щом само определени часове или дни се брои за гледане,наемете бавачки.Бабите ще правят каквото могат.Разбира се не подкрепям истерии и циркове.

# 403
Нещо не можахте да я разберете Карина, ми се струва! Мненията ви след всеки нейн отговор са като да се хванеш за две думи или една, да измислиш една тотално различна история от нейната и да я коментираш после.

Стига, бе хора! Тя 6 пъти ( чак досадно стана за четене вече) обясни, че не я карат тази жена да насила да гледа внуци. Ако оревава света и се жвивява и драматизира, че иска голямо и сплотено семейство - ми действай, бе! Покажи, не кажи, че го искаш.

ЗНАМ, че никой не е длъжен да гледа ничии деца. Боже, каква драма стана с това и се повтаря през 10 страници всеки път. Ама не може да пищиш, че искаш едно, а да действията да са ти в пълен противовес с желанията!

И ще ме прощавате, но е супер грозно, при недай си Боже нещо лошо или супер спешно, което отрича присъствието на деца, да не можеш да оставиш на бабата ( здрава, права) да гледа внучето си за няколко часа. ‘Щото много изморена и трябвало да ходи да си прави кола маска на краката ПРИМЕРНО!

Не разбирам този грозен егоизъм, тази себичност и студенина в хората.

# 404
  • Варна
Абе, сещам се, че преди около 16-17 години останах за половин час при бебето на най-добрата ми приятелка, което спеше през целия този интервал, докато тя отиде до детската кухня за храната. Значи с чиста съвест мога да кажа, че съм го гледала.

Общи условия

Активация на акаунт