С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 178
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Аз за себе си си вадя много изводи от темата, полезни Simple Smile

И пак казвам, лъжлива свекърва, псевдо загрижена, досадна и зла,  от мен би получила пълен игнор. А не бебе за 1 час, ама после да я оплювам. Защото нали - хем е зла, хем до нея опирам... не.

# 406
Ама защо пък е нужно, през три четири поста някой да ни набива канчета , че не четем с разбиране. Аз лично чета и разбирам. И до скоро бях на страната на Карина, но с един от последните постове ме срази. Хем оставила детето за 1 час на свека, да си свърши работа, хем не било гледане. Ми наеми бавачка, викни майка си, вземи го с теб, като  е
 такова нищо.  И никоя  от нас не визира някакви спешни ситуации, а ставаше въпрос за гледане и личен живот на бабите. Относно претенциите на същата свекърва,не смятам, че някой я защитава.

# 407
Нещо не можахте да я разберете Карина, ми се струва! Мненията ви след всеки нейн отговор са като да се хванеш за две думи или една, да измислиш една тотално различна история от нейната и да я коментираш после.

Стига, бе хора! Тя 6 пъти ( чак досадно стана за четене вече) обясни, че не я карат тази жена да насила да гледа внуци. Ако оревава света и се жвивява и драматизира, че иска голямо и сплотено семейство - ми действай, бе! Покажи, не кажи, че го искаш.

ЗНАМ, че никой не е длъжен да гледа ничии деца. Боже, каква драма стана с това и се повтаря през 10 страници всеки път. Ама не може да пищиш, че искаш едно, а да действията да са ти в пълен противовес с желанията!

И ще ме прощавате, но е супер грозно, при недай си Боже нещо лошо или супер спешно, което отрича присъствието на деца, да не можеш да оставиш на бабата ( здрава, права) да гледа внучето си за няколко часа. ‘Щото много изморена и трябвало да ходи да си прави кола маска на краката ПРИМЕРНО!

Не разбирам този грозен егоизъм, тази себичност и студенина в хората.

Те си четат избирателно просто. Все едно аз да кажа, че гледам или се грижа за свекървата като съм й качила 2 стека вода или съм и на пазарува. Свършила съм дребна услуга и не си приписвам заслуги. То ще излезе и че да вляза да си измия зъбите, докато е вкъщи пак е гледане. Да съм жива и здрава, ще си го отгледам сама, но евтините манипулации просто няма да минат. Че и голямото благодаря търсят.

Марулета, като много четеш, къде прочете, че съм го оставила? Не съм, че ти пак!

# 408
Марулета нормално е някой да ТИ набива канчето, като при всеки възможен казус хвалиш дъщеря си, хвалиш себе си, колко гледаш внуче, кога и колко работиш. Темата не е за хвалба на майките и още не станалите свекърви, а съвсем различна.
Виждаме, че искаш да се изтъкнеш, но не му е тук мястото.

# 409
Няколко пъти дебело подчертавам, че става въпрос за няколко часа и веднага някой ме цитира с обяснението, че не може да искаме да гледа детето целодневно, защото си има личен живот.
Чак се връщах да видя дали не съм написала постоянно и целодневно.
Ами не, два три часа съм написала.
"Грижила" съм се за много деца, все "чужди", понякога със заплащане, понякога защото ги чувствам близки - на роднини, на приятели, на съседи.
За мен е привилегия, че съм прекарала време с тези деца, скъпи спомени, снимки, сантимет как са ме наричали, как са ме прегръщали, как сме се разхождали, как съм им разказвала приказки.
Да, имало е и хранене, тоалетна, повръщано, което съм чистила, притеснявала съм се и аз като видя, че нещо ги заболява.
Обаче не е гледане, а просто прекарване на време заедно, с изключение на работата ми като детегледачка.
Затова и не разбирам например Марулета, която казва, че ако не са и благодарни, няма да гледа внучката и за този половин час. Кого ще накаже заради нечии думи? Най-вече себе си и детето. Тя също трябва да е благодарна, че и подаряват време с това прекрасно дете.
Тук говорите за кола маска, за фризьори.
Едно дете, особено внуче не е ли по-драго от тези неща.
И пак подчертавам, не става въпрос за постоянно и целодневно гледане. За това си има наистина бавачки, на които се заплаща. Ако ми се наложи, ще наема такава, няма да карам свекървата да го прави безплатно.

# 410
Аз пък няма с какво да се изтъквам. Просто исках да кажа, че не прави чест да оставяш детето си на човек, когото описваш кажи речи като завършен злодей. И не само му го оставяш, ами и то било едно нищо. Карина ми е много симпатична, но давам и една друга гледна точка просто.

# 411
И къде е казала, че е „завършен злодей”, боже, боже…

# 412
Аз пък няма с какво да се изтъквам. Просто исках да кажа, че не прави чест да оставяш детето си на човек, когото описваш кажи речи като завършен злодей. И не само му го оставяш, ами и то било едно нищо. Карина ми е много симпатична, но давам и една друга гледна точка просто.

Ама вие сериозни ли сте? Колко пъти да напиша, че не съм го оставила. Взех го със себе си. Дадох хипотетичен пример..... Ужас просто.

# 413
А, това не съм го разбрала. По-добре не й го оставяй. Моята представа за свекървата на Карина е мн. страшна, а е придобита само от четеното тук. Сигурна съм, че жената има и ценни страни някакви, някога.

# 414
Абе какви нужди бе хора за 1ч? Идва да стои при бебето докато спи, за да изляза и като се върна то още спи. Какво нужди, какви глупости. Аз ще го оценя, ама гледане е друго. И няма да приема натякването, че тя го е гледала. Хайде по сериозно.
  Нищо хипотетично не прочетох тук.
   Опосум, ако отношението , на който и да е , когато се занимавам с детенце, докато той си свърши нещо , или просто си почива е такова, ми няма да го правя. Хубаво е да можеш да благодариш/ не ти, хипотетично/ .
  Не се хваля, ама не ми и дреме как звучи, но точно пред нашата къща има пейка , а в радиус от 200 м около нас има много малки деца.Което е страхотно. Снощи,докато бистрихме клюките със съседката, дундурках едно от съседските бебчета. Майката се качи да сложи яденето да се готви.Понякога помагаме за две близначета, които сега прохождат, а мама е останала 45 кила. Ми тези мамчета винаги казват благодаря. Дори за половината час време,в което сме им ги взели от ръцете. "НИЕ" сме съседките с големите деца, които сме на пейката ,за да си лафим.

# 415
  • при късмета
Карина не е оставяла бебето на свекървата, хипотетичен беше поста ѝ в този смисъл.

Добре, ама тук четем свекървите, как имали права над внуците и как майката и да не иска е абсолютно задължена да им осигурява виждане на внуците. Това не е вярно по принцип, но е мантра на свекървите и защитничките им в темата. Чудно защо, като я запеят тази мантра, снахата излиза виновна и бива оплюта, че НЕ иска и НЕ оставя детето?  Не може все покрай нуждите и желанията на свекървата да се движи света, все пак

# 416
Да, аз нямам страх ще ми оставят ли или не внуци и затова този казус не го коментирам.

# 417
Разбира се, че свекървата на Карина си има и хубави страни.
Например за моя баща всички казваха, че има много добри страни и качества и е страхотен човек.
Само дето като ме извикаха в съда да кажа дали искам да съм с него, аз твърдо казах не.
Защото може да си най-страхотният човек на света, но ако се отнасяш зле с близките си, те не са длъжни да те търпят. И няколко добри черти не компенсират лошото, което причиняваш.
Приказката за лошата дума нали всички сме я учили?
Може би въпросната свекърва е щедра, добър събеседник, чудесен служител и прекрасна съпруга, все хубави страни, но това какво общо има с Карина? Тя не ги вижда тези черти, тя обира лошите.
Карина се справя с бебето си чудесно и без свекървата.
Според мен много губи свекървата, не Карина, от това. Губи ценно време с близък човек, което никога няма да се върне или да се навакса.
Е, то това е, ако цениш хората, което не важи за всички. Имала съм и от двата типа баби. Едната умря щастлива, че сме около нея, другата ме извика накрая да ми иска прошка. Напълно непознат човек, не знаех дори какво да и кажа.
Та, всеки сам си преценява, както се казва напоследък. Wink

# 418
И аз имам точно от двата типа баби и мога да кажа, че не виждам нищо по-прекрасно от време прекарано с внуците. След години ще разбера със сигурност, де, но и към момента, като гледам майка ми с каква радост гледа детето и си казвам наум, че рядко съм я виждала толкова щастлива и весела.
Но има хора саможиви, които им е достатъчно тяхната собствена особа и трудно приемат чужди хора (каквато си е снахата) и не обичат особено децата (по принцип говоря, че не обичат да се занимават с деца), като никой не може и да ги вини, в крайна сметка всеки си реди приоритетите в живота.

# 419
Това, че майка ти е супер щастлива с внуците, не значи, че и за теб ще е същото. Себе си не се виждам като да успея да гледам много внуците, но ако това ще ме определи като саможива - здраве да е.

Извинявам се и спирам. Още не съм свекърва, а има вероятност и внуците да са по чужбина - ще видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт