С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 212
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Радвам се, че мъжът ми не е от смотаните бащи. Може спокойно да се оправи и сам.

# 481
Мда има, но са мъжете от миналия век, дето им е под достойнството да измият две чинии или две наакани дупета Simple Smile Покрай мен всички се оправят сами, с едно изключение, но те живеят заедно с бабата и дядото.

# 482
Наскоро ми се наложи да ме оперират по спешност. Лека операция, малко след това на крак, но нямаше как да ме изпишат на същия ден - трябваше да остана най-малкото за наблюдение да не стане някоя беля. Майка ми и свекърва ми веднага бяха готови да идват да гледат бебе, но мъжът ми си настояваше сам да се оправя. И си се справи перфектно.

# 483
Ами това е съвсем нормално, баща да си гледа децата... не е подвиг някакъв Simple Smile

# 484
Аха да се включа и забелязах, че всички говорите за различни неща. Както обикновено. Добре е, че дойде Трещерица, че ми беше залипсвала сериозно.
Всичко, винаги си е за наша сметка. Свекърви, снахи или други.

# 485
Така е, съгласна съм. Но много хора (поне около мен) смятат, че бащите не могат и/или не е нужно да се занимават с децата. И ако майката е възпрепятствана както беше моят случай, то бащата няма да може да се оправи сам. Погрешно схващане.

Ами това е съвсем нормално, баща да си гледа децата... не е подвиг някакъв Simple Smile

# 486
Вярно е . С ММ веднъж коментирахме пред свекървата как ММ ще си вземе отпуска ,когато родя . ( Груба грешка от наша страна Rolling Eyes )
Еми какво да ви кажа нямаше такъв поглед просто нещо от рода " ти очакваш той да гледа бебе ?? "
И гледаше към него и казва :  " спокойно бе , ние ще помагаме " Rolling Eyes
Той отговори ,че не го казва защото търси помощ а защото днес са му казали от работата ,че няма проблем да премести отпуската си.. амаа насреща няма кой да го разбере , тя пак нейната си знай
Подобно отношение срещнахме не само от нея де ,просто пиша по темата

# 487
И аз за чистата статистика да си кажа наблюдението - който не си е гледал децата като родител, после не му се занимава и с внуци.
Не отправям критика към негледащите деца, ето и тук изразиха мнение някои жени в стил "който си има деца, да си ги гледа" (за мен точно този израз е много грозен израз обаче и е тичичен за студени хора, сухари).
Не смятам за редни претенциите за гледане (напълно) на децата от бабите/дядовците, но... но, недоумявам как когато те са получавали помощ за децата си, не са се сетили за тази фраза (който си има деца..), а за внучетата им е редовен лаф. Чак и едната баба (, за която разказваха тук) се похвалилс, че няма да гледа внуче, защото щяла да обикаля мола. Че и се хвали с това на приятелката! Close
Заключително - топлят ми сърцето хора (има и жени, но и много мъже), които от сърце се радват на деца - било техни, било внучета, било чужди. А пък който не се радва, да замалчи и така.
Б. К.А, а такива разбирания от миналия век, просто ги подминава. Какво да се обясняваш, че човека вече е стъпил на Луната. Някои хора си живеят в друга ера.

# 488
  • Пловдив
А, има баби, които гледат повече децата, отколкото собствените им бащи. Детето болно и ако майката не може, се вика някоя баба да го гледа. "Бащите" явно са някакви смотани и... Вие от бабите се оплаквате.
Има. До степен, че ще оперират от апандисит единия син и Благоверния си пуска болничен да го гледа той и да е придружител в болницата. И го попитали във фирмата "а жена ти къде е?", а Благоверния "Няма значение къде е жена ми, аз съм му БАЩА!". А истината е, че бях започнала нова работа съвсем скоро и бях в изпитателен период, а той е от повече от 10 години в тази фирма. И го попитали "а няма ли някоя баба?", ми не, няма.

# 489
Сещам се какво каза ортопедът при профилактичния преглед на сина ми: "Майката е главната, тя е най-важна, бащите са само за логистика" 😃

# 490
На мен това ми го беше казал един колега. Водеше децата на и от училище, а 5 мин се чудеше в кой клас е големият му син.

# 491
Не е луд този, който яде баницата. Щом жените им позволяват такива своеволия, ще си сърбат попарата…

# 492
И не само жените, а и майките.
Моята свеки не даваше на ММ нищо да пипа у тях доскоро, но като видя у нас как можел да готви, да помага с чистене, простиране и то по негова воля, се учуди как можел всички тези неща. Ами, като не си се сетила да го караш нищо да върши и да ти помага, как ще разбереш…
Та, сега като ходим му възлага някакви неща да върши, явно се е престрашила вече. 😀

# 493
Моите свекър и свекърва днес имат годишнина от брака, та като една добра снаха в ранни зори се обадих да честитя.
Тъй като вечно любопитстват работя ли, колко пари изкарвам, що не сме купили това, що не сме направили ремонт на онова - преди месец и половина обявих, че съм безработна. Не е така, но ми бръкнаха в душата с едно конкретно изказване, че ако взимам малко и недостатъчно пари трябва да помисля за промяна на работното място. Предупредих и мъжа ми, че няма защо да коментира моя работен статус и че за тях аз съм безработна. В мен се породи някакво ужасно желание да натривам носове, затова започнах да снимам покупките си (да, примитивно) и да ги слагам на стори, за да си мислят, че горкото им синче се преработва, а аз си купувам нови парфюми, маратонки, часовници, ходя по ресторанти и му харча парите. Тук се появи и сестра му да ме пита защо съм напуснала (пита ме три пъти, накрая ѝ пратих скриншот, че това е поредния ѝ въпрос по тази тема). Обади се дори другата снаха да ми прави предложения къде да започна работа, тя щяла да помогне (заплата три пъти по-ниска от тази, която получавам).
Колкото и пъти да се чуем, на мен ми се казва колко ми е "лесно" и аз потвърждавам. По цял ден качвам снимки от сутрешната ни разходка с кучето (нека да мислят, че лентяйстваме), от някой обяд преди половин година и до вечерта вече са му се обадили да го питат къде съм ходила.
Та капакът беше тази сутрин, когато ми казаха, че готови пари лесно се набутват (явно визираха парите на сина им) и че трябва да разсъждавам повече при взимане на такива решения (явно пазаруването ми).
Та драги мои, сега ще ви помоля купите ли си нещо марково, отидете ли на фенси място на обяд - пуснете ми снимка на ЛС. Ще влезе в употреба веднага. Искам да видя докъде може да стигне простотията на тия двамата.
А да, най-важното - наскоро бях попитана майка ми ще се пенсионира ли вече, има ли достатъчно стаж и какво ще прави с такава малка пенсия.

# 494
  • Бургас
Кажи им, че мъжа ти ще я издържа и нея, като се пенсионира. Grin

Общи условия

Активация на акаунт