Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 265
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Сякаш наведнъж по-добре ми се струва, отколкото всяка година матури. Simple Smile
На мен чак през 2028 ми се очертава да спра пиенето, но за кратко. 😄

# 286
  • Пловдив
Не съм го спряла пиенето от 2012г, когато каката беше 7 клас и си имах бебета-близнаци Wink Последва 12-класничка и първолаци. В очакване съм на предстоящата учебна година с двама седмокласници. Наздраве Simple Smile !

# 287
  • София
Ами както и да го мисля, не ни е сработило семейното планиране преди години. С тая 5 год разлика не се застъпиха нито в детска градина, нито в училище, не можах да се възползвам от нито едно предимство
”второ дете в същото учебно заведение” и сега ще си причиня животоскъсяващата година със 7 и 12 клас ведно.  И после цели още 5 год пиене ме чакат докато разтрогнем брака с МОН завинаги.

# 288
Съчувствам ви. При моите разликата е 10 години, така чеее веднъж съм минала пътя ,но спомените бледнеят. Спомням си само ,че като видях оценката по математика изпаднах в нервна кризаааа. Амааа минало. Сега сме тук с вас и ще се покрепяме (надявам се) Проблем е , че с моите мисли и тревоги и лятото ще си скапя. Хубавото е поне , че не го показвам пред детето.

# 289
  • Sofia
На моята девойка леко ѝ изчезна усмивката, след като излязоха 7-мокласните резултати и всичките ѝ приятелки се оказаха с бал в порядъка 380-420, след едно- и двегодишно ходене на уроци. Седнала вчера да чете произведенията, днес щяла да решава задачи. Дано се задържи този ентусиазъм! Най-близкото ни дете е с бомбастични резултати, но е СМГ-ейче и се готви само по БЕЛ. Тя много се нахъсва от него.

# 290
На моята девойка леко ѝ изчезна усмивката, след като излязоха 7-мокласните резултати и всичките ѝ приятелки се оказаха с бал в порядъка 380-420, след едно- и двегодишно ходене на уроци. Седнала вчера да чете произведенията, днес щяла да решава задачи. Дано се задържи този ентусиазъм! Най-близкото ни дете е с бомбастични резултати, но е СМГ-ейче и се готви само по БЕЛ. Тя много се нахъсва от него.
Това са супер резултати според мен. При моята е време за пълен релакс. Обещала съм изестно време въобще да не я закачам. Няма да е за дълго. След 10 ти започва математиката:) Горките деца

# 291
  • Sofia
Като резултат е добър, но за момиче в София 420 не стига или е на ръба за основата на топ 10, ако целта е тази.

# 292
  • Пловдив
Мен ме чака 7 и 12 клас едновременно. Ми пия си отсега, защото ще ми трябва тренинг. Не искам да си стресирам организма изведнъж.
И аз съм на Шардоне.
Хоп и аз тук в отбора със 7 и 12 клас...Аз още не съм почнала да пия, само се втрисам от време на време, особено тази година като резултатите на 7-ми клас излязоха няколко часа преди рисуването в УАСГ, за където се е насочил големия. Та само си се представих догодина как рефрешвам страници....

# 293
Като ви чета, май трябва да предвидят в бюджета на държавата еднократна помощ за майка със 7- и 12- класник. На мен с едно, главата ми вече запушва.

# 294
  • София
Как се изчислява бала - извинете глупавия въпрос Simple Smile И моите деца са с 10 години разлика и при предишният ми сблъсък с НВО все още се пишеха оценки, а не точки. Иска ми се да видя за коя гимназия какви точки са нужни, пък после паниката да заповяда.
Надявам се да не изкукуригам толкова, колкото бях със сина, защото вече съм възрастен човек.

# 295
Как се изчислява бала - извинете глупавия въпрос Simple Smile И моите деца са с 10 години разлика и при предишният ми сблъсък с НВО все още се пишеха оценки, а не точки. Иска ми се да видя за коя гимназия какви точки са нужни, пък после паниката да заповяда.
Надявам се да не изкукуригам толкова, колкото бях със сина, защото вече съм възрастен човек.
И при мен разликата е същата, рових се сума ти време докато открия какво се случва сега..

# 296
  • София
За различните училища балът се изчислява различно, но най-масовият случай е 2хНВО БЕЛ + 2хНВО МАТ + оценките по бел и мат от 7-ми клас, приравнени в точки. За МГ матх3 и белх1, за някои белх3, някъде взимат различни оценки от 7-ми клас.
Бърди и преди 10 години така се формираше бала, просто точките от НВО е приравняваха в оценки, а сега обратното - оценките от свидетелството се приравняват в точки.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 11:01 от sanaka

# 297
  • София
Мерси, Санака! Така беше тогава, да, точките в оценки.
Тъкмо разцъках този сайт изпитай.ме, който дава какви точки за къде трябват спрямо класиране 2022 - ситуацията ми се вижда катастрофална и ще трябва да започваме да мислим за резервни училища, за първите 5-6 езикови гимназии за момиче трябват над 90 точки, даже за най-сигурно да са 95. Може и да бъркам, ама шанса за това ми се вижда ню-ню Simple Smile

# 298
  • при моите любими
Бърди моята дъщеря миналата година влезе в 2ра АЕГ с 90 и 86 точки. И бала падна поне с още 10 точки под нейния. Тя се записа още на първо класиране. Не е чак да трябват по 95. Не знаем как ще са баловете тази година, но като гледах прогнозата на Санака, мисля са приблизително същите.

# 299
Не сме в София, но училището, което искаме на първо място през последните 5 години е покачило минималния бал с около 30 точки средно.
Днес разцъквах в нашия град и си правя екселска таблица - училища - специалности - балообразуване.

Общи условия

Активация на акаунт