Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 31 886
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Честит тийн. Здрава и щастлива🤗

# 151
Mama Ru, честита рожденичка! Да е жива и здрава и да сбъдва мечтите си с лекота Simple Smile

Тествах и аз моята девойка с НВО по математика - реши 1, 2 (по хамалския начин без да знае формулите за съкратено умножение), 3, 4, 6, 7, 9, 10, 14, 18, 19, 20, 21б и 22 като на 22б) 16+30 = 48 и не ѝ се занимавало да провери защо уравнението няма решение. Тия грешки в сметките ще ѝ изядат главата,  почти винаги към края на задачата го прави.  Другият редовен номер е да препише число с грешна цифра на следващия ред. Направо не знам как ще "излекуваме" този проблем.

# 152
  • София
FIORE, от шестокласния материал са задачи 1,2,6,7,9,10,14,18,20,22. Малко под въпрос са четвърта и 21б) - те са учили модули, но не и уравнения и 19-а - зависи колко са упражнявали  задачи от работа.
П.П. merilen ме е изпреварила.

# 153
  • София
Тия грешки в сметките ще ѝ изядат главата,  почти винаги към края на задачата го прави.  Другият редовен номер е да препише число с грешна цифра на следващия ред. Направо не знам как ще "излекуваме" този проблем.
Абсолютно същият проблем и при нас. Тъпи бакалски сметки от типа 6-3=2 и грешно преписване на цифри и знаци. Всеки прави такива грешки, но при нас са застрашително количество. Май не се лекува. Smirk При втори модул отнемат някакви точки за грешни сметки, но все пак дават точки за вярното решение. Но в първи модул такива грешки ти струват точките на цялата задача.

Мама РУ, честита рожденичка! Аз ще имам тийн чааак ноември.

# 154
От днес вече и моята щерка официално е в отбора на тийновете. Да ми е жива и здрава, да има една успешна година и да се пребори за място там, където иска. Следобед заваля и малко дъжд, за да й върви по вода следващата година.
Весело лято на всички наборчето. Четете и почивайте, играйте, пътувайте и се забавлявайте. Събирайте сили за седми клас. И успех на всички.
Здрава и щастлива!

# 155
  • София
Мама РУ, честита рожденичка! Пожелавам на нея и на всички наборчета щастие и спокойствие.
И моята прави много тъпи грешки. Тя така пише цифрите, че редовно си ги разчита грешно. Много се ядосвам, защото и аз съм същата (и до сега) и това ми е изяждало главата много пъти.
Аз вече съм доста притеснена за следващата година. Ако не я натисна кой знае в кое забито училище ще влезе, ако я натисна повечко, обаче, като нищо ще прегори и от стрес няма да се справи. Първо трябва върху себе си да поработя и след това с детето.

# 156
  • София
Благодаря за препоръката за помагало за подготовка за НВО по БЕЛ.
А за математика, кое бихте препоръчали?
Кое е помагалото за подготовка за НВО по БЕЛ? Благодаря!

https://www.ciela.com/hristomatiya-po-literatura-za-vanshno-otse … avane-7-klas.html

https://www.ozone.bg/product/hristomatiya-za-vanshnoto-otsenyava … ograma-2020-2021/

# 157
А някой дали има поглед и над двете такива? Закупила съм първото и се чудя дали не се припокриват до някаква степен. Т.е. дали е удачно и двете да имаме?
Моята тийн-ка е в пълна вакаанционна готовност, никак не иска да чете, нито пък да се занимава с упражнения по БЕЛ. За съжаление обаче точно БЕЛ не ѝ е силна страна, така, че ще се натискаме явно...
За математиката притеснения нямам, там е бетон /пу-пу/, в МГ е и ги натискат, решават доста. Та се чудя как хем да отпусне душичката и да се наслади на ваканцията, хем да коригира пропуските.

# 158
Аз на моето диване съм казала, че от юли започва по 2 часа седмично БЕЛ и математика. Четенето на задължителната литература си е отделно. Предупредила съм я, че ако видя, че нещо се мотае, лигави или шикалкави, ще й сгъстя програмата.
В момента съм я оставила да почива и не я занимавам с абсолютно нищо.

# 159
  • Пловдив
И моя така- оставен е по цял ден на компа и навън... До 03.07. Тогава ударно по бел Би трябвало да започне... Ама как ще стане 😂 той уж е подготвен психически, но дали и как ще учи ще видим.

# 160
FIORE, от шестокласния материал са задачи 1,2,6,7,9,10,14,18,20,22. Малко под въпрос са четвърта и 21б) - те са учили модули, но не и уравнения и 19-а - зависи колко са упражнявали  задачи от работа.
П.П. merilen ме е изпреварила.
Много Ви благодаря, дами! 🙂
Допълвам. Мисля, че втората христоматия има и тестове и задачи за самоподготовка след всеки раздел.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 20:24 от *FIORE*

# 161
Честит рожден ден на малката Ру! Да е здрава, борбена и много щастлива! Flowers Four Leaf Clover
Ние се върнахме от почивката и ще се захващаме малко по малко със задълженията. Наборката е официален тийн от вече 2 седмици Heart Eyes Получи си задачите за ваканцията - около 120 - което е доста по-малко от миналогодишните. На изходното по БЕЛ, по формата на НВО, изкара 88 точки, като на преразказа са 31. Прави разни глупави правописни грешки, ще трябват упражнения лятото. Ще й дам да пробва и седмокласните изпити, така като ви чета, по-голямата част трябва да са им по силите. След десетина дни ще е на лагер с английски, след това ще го мислим в движение.

# 162
Luthien,здравейте!
Бихте ли споделили, задачите ви за ваканцията от помагало по математика ли са или са специално подготвени от ваша учителка?
Благодаря ,предварително!

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 18:15 от magic100

# 163
Не знам от кой сборник са, предполагам от различни. Изпратила им ги е сканирани. Иначе работиха по Книга за ученика на Архимед и 1350 задачи на Просвета.

# 164
Не знам от кой сборник са, предполагам от различни. Изпратила им ги е сканирани. Иначе работиха по Книга за ученика на Архимед и 1350 задачи на Просвета.
Може ли да споделите сканираните задачите, ако не е проблем? На дъщеря ми нито по БЕЛ, нито по математика са им дали домашно за ваканцията. Разбрали  сме се от юли да започне да отделя по час за упражнения и на двата предмета, пък да видим.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 07:59 от Gergana8010

Общи условия

Активация на акаунт