Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 185
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Творчески въпрос си го представям като нещо от "Труд и Творчество". Laughing
Всъщност по-скоро май е разширен вариант на тезата и няма да има измъкване от "какво е искал да каже авторът" само че в 3-4 страници.
Това ми се струва доста по-ужасно от преразказ и определно се радвам, че няма да участваме в този експеримент.
От "прецизиране на задачите" май няма да се измъкнем, което също ме плаши, защото не мога да си представя в каква насока ще се случи.
Не мисля, че много лесен втори модул е в интерес на децата. Но каквото такова.
Не видях дали за нас ще има изменение на нардебата за включване на оценките от 5, 6 и 7 клас. Засега си оставаме по варианта само 7, нали?

# 481
  • София
Потънах в учебници Joy Има отговор на нравствен въпрос в 7 клас, но в 99% от училищата ще напишат сигурно по един такъв за цялата година. Оценяването също ще бъде оле-мале.
Аз не съм на мнение, че трябва да се снижава нивото на втори модул по математика. По- ниските оценки тази година по-скоро се дължат на това, че  беше включен много шестокласен материал, явно позабравен и непреговорен.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 18:42 от sali

# 482
  • София
Е, колко по-ниско да стане нивото на втори модул по математика? Пълни глупости говори този човек, тотално не е запознат. И при по-лесни задачи /не знам откъде ще ги извадят/, средните резултати пак ще са си също толкова ниски.
Jenap, не засега, а със сигурност си оставаме само с оценките от 7-ми клас. Такава промяна трябва да влезе в сила преди започване на прогимназиалния образователен етап.

# 483
  • София по рождение
А, дали няма точно за нашите деца да влязат промените? Никой не ни го гарантира. По БЕЛ не е ли по-вероятно да заместят преразказа с този творчески въпрос, а не тезата? Иначе трябва да направят изпита с продължителност 5 часа.
По МАТ си мисля обратното - усложняване на втори модул, ако ще отсяват приема в СМГ.  По- ниски ще са баловете, но не може до безкрай да се вдигат, нали така. Ако искаме да има пропорционално разпределение във всички сегменти, то трябва да подготвят няколко степени на сложност и по двата предмета.
Да не говорим за критерии за оценяване, подготовка на материали - изобщо и най-великите учители няма да са наясно какво-що. Пълна каша. Дано ни подмине!

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 18:33 от helli_sun

# 484
  • София
Е, те точно преразказа искат да заменят с отговор на творчески въпрос. Никой не е казал, че тезата. Но няма да стане за нашия набор, няма време за това. В предишно интервю министърът каза, че за следващата учебна година няма да има кардинални промени, а това си е доста кардинално.

# 485
Е, те точно преразказа искат да заменят с отговор на творчески въпрос. Никой не е казал, че тезата. Но няма да стане за нашия набор, няма време за това. В предишно интервю министърът каза, че за следващата учебна година няма да има кардинални промени, а това си е доста кардинално.
Дано да сте права, че тоо с тези експерименти ,човек да се гръмне:)))

# 486
Повече трябва да се мисли и по-малко интервюта да се дават, но явно лятото за някои е скучно и са почнали с коктейлите.

# 487
Повече трябва да се мисли и по-малко интервюта да се дават, но явно лятото за някои е скучно и са почнали с коктейлите.
Вместо да мислят какви тъпотии да сътворят , да си отиват на почивка . Децата ни не са опитни зайчета. Ако въвеждат някакви промени да го направят за предстоящия пети клас. Така децата ще имат 3 г. да се подготвят. Може и да греша, но това е моето мнение.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 19:05 от Костадинова31

# 488
Абсолютно да! Да си почват с такава подготовка от пети. Ние сме почнали прогимназия при други условия( не че имаме избор и не че можем да се откажем, ама 😀.. )

# 489
  • София по рождение
Вместо да мислят какви тъпотии да сътворят , да си отиват на почивка . Децата ни не са опитни зайчета. Ако въвеждат някакви промени да го направят за предстоящия пети клас. Така децата ще имат 3 г. да се подготвят. Може и да греша, но това е моето мнение.
Принципно така се процедира.
Вдигат шум, за да се отбележи дейност.

# 490
Преразказът не е фиксиран с наредба. Дори в моделите, които са публикували досега, пише - една задача за създаване на текст.
Искрено се надявам, че няма да се напънат да променят нещо за следващата учебна година освен може би критериите за оценяване в положителна посока. Бързането не води до нищо добро.

# 491
  • София
Не, деее! Няма да направят такава сериозна промяна за нас. Няма закога да го правя моя творец. Joy

# 492
Кога се прогнозира да стане 100% ясно дали ще има промени, първите дни на септември ли?

# 493
  • София
Преди началото на учебната година трябва да публикуват моделите на НВО /миналата година на 14.09. ги публикуваха/. Само че, както посочи Дидева, в моделите обикновено пише "задача за създаване на текст". Та не е ясно кога ще стане ясно. Joy

# 494
Тоест, като нищо може и да се облегнат на есето, за което имаше една приказка, че е всеядно - като прасето.
Все пак е заложено в програмите от 1 до 12 клас, идеално се връзва на концепцията им…

Общи условия

Активация на акаунт