Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 493
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
Правила съм 8 стимулации като започнах първата с амх 0,02 на 32 години. От осемте извадиха общо 3 яйцеклетки, от които една стигна до ембрион и не се получи имплантация. Вече само на ДЯ разчитам. Нямам повече нерви, време и финанси за харчене в опити с мои Я, просто немога повече …

# 316
Обаче Сенкова няма особено голям успех, а и ембриологията при нея не е от най-добрите. Гледайте ги тези неща, не е важен само лекаря, правещ стимулацията. Като говорим за тъпи изказвания (да, това сравнения с нейния резерв е много тъпо) Сенкова, след като беше оплескала стимулацията на една дама, се беше изказала супер тъпо, че жената имала сланинки и явно иглите на лекарствата не могли да си свършат работата 😳😳 по-голяма тъпня не бях чула

# 317
С ИЯР стимулациите не са добра идея. Първо ако има 1 фоликул най много да дигнат на 2 фоликула. Няма да изкарат 5. Второ стимулациите скапват яйцеклетките. Сенкова не е най успешна защото се занимава най вече с над 40 и с ИЯР. Ние сме по сложни и не ни взимат другите лекари. Или смятат че яйцата са ни стари ама и това не е винаги така. Факт че вече е късмет и не се знае кога ще ти искочи тая заветна яйцеклетка. А тя си излиза и напоследък четох няколко пак такива случая  и на естественно забременяване дори, но времето тече и решение трябва да се вземе как да се продължи. Аз лично досега не видях лекар да действа на 100 процента. Все нещо се изпуска и не само в БГ, Турция или другаде. Недообмисляне. Аз съм примера за това.И в Бг и в Турция и в Австрия. Когато следях хормоните по мое желание през 3 дни които бяха високи лх и фсх и ги регулирах с естрогена изкачаха фоликули. Лх се качваше изведнъж и трябваше да го спра с цетро ,ама никой не се сети да го спре, а като го спряхме че, ако го спра ще намаля и естрогена и ще трябва повече време да узрее яйцето защото забавям растежа. И резултат незрели.Отидоха 2 яйцеклетки така.Та с 2 думи постоянна битка докато стане,ама времето не е много на наша страна, а и лекари няма да осмислят.

# 318
С ИЯР стимулациите не са добра идея. Първо ако има 1 фоликул най много да дигнат на 2 фоликула. Няма да изкарат 5. Второ стимулациите скапват яйцеклетките. Сенкова не е най успешна защото се занимава най вече с над 40 и с ИЯР. Ние сме по сложни и не ни взимат другите лекари. Или смятат че яйцата са ни стари ама и това не е винаги така. Факт че вече е късмет и не се знае кога ще ти искочи тая заветна яйцеклетка. А тя си излиза и напоследък четох няколко пак такива случая  и на естественно забременяване дори, но времето тече и решение трябва да се вземе как да се продължи. Аз лично досега не видях лекар да действа на 100 процента. Все нещо се изпуска и не само в БГ, Турция или другаде. Недообмисляне. Аз съм примера за това.И в Бг и в Турция и в Австрия. Когато следях хормоните по мое желание през 3 дни които бяха високи лх и фсх и ги регулирах с естрогена изкачаха фоликули. Лх се качваше изведнъж и трябваше да го спра с цетро ,ама никой не се сети да го спре, а като го спряхме че, ако го спра ще намаля и естрогена и ще трябва повече време да узрее яйцето защото забавям растежа. И резултат незрели.Отидоха 2 яйцеклетки така.Та с 2 думи постоянна битка докато стане,ама времето не е много на наша страна, а и лекари няма да осмислят.
За съжаление, накрая се оказва точно така... Опознаваме физиологията си толкова добре, че едва ли не сами си се следим. Съгласна съм и аз за стимулаците при ИЯР и лично за мен съм си взела решение, че няма да правя.
Никой не мисли за последици след тези стимулации, за тези неща никой не говори, а те се случват...
Правим каквото ни е по силите и се надяваме! Има и сбъднати , естествено или инвитро забременели дами с ИЯР, често четем разкази тук, което означава, че все са ни останали и читави яйцеклетки..

# 319
За тези 8 стимулации ако знаете какви битки съм водила да ме щадят с по-ниски дози, че съм със специфична диагноза ама лекарите ме гледаха с един поглед “ама ти сега мен ли ще ме учиш “. 6 години минаха , ей така, не се намери един читав доктор да се заеме с моя случай . Карат го на конвейр. В последната клиника в България пък такива неща видях и чух, че се самосъжелих, че средствата ни не стигаха да опитам в друга клиника (в чужбина). А някъде по света вече се правят дизайнерски бебета, които се оформят 9 месеца в нещо като кувиоз, но не и в утроба.

# 320
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това последното изречение накара вечерята да ми се върне до гърлото.

# 321
  • Пловдив
Добре де, а щом стимулацията "събужда" яйчниците, не може ли да се направи лека такава с лекарства и да си пробваме по естествен път? Тоест, стимулация не се ли предлага отделно от инвитро?

Да, и на мен неведнъж ми каза "Аз дете си имам вкъщи", "Амх показва, че на Светлана ще й спре цикъл по-рано, отколкото на Добринка, която има по-високо Амх." Не ми допада, че гледа някак пренебрежително и леко подигравателно. Или ти вменява, че "това го пише в учебниците по биология" и ти не знаеш, или ако пък знаеш, че ..кой си ти, че да знаеш 😁
При първия преглед не можах да й обясня всичко и при втория почнах: загуби на бебета, генетични мутации...тя ме слуша, задава ми въпроси (На колко години беше тогава?), пуска коментари (Закъснял цикъл след положителен тест не е никакво бебе, че да е загубено), и накрая като ме изслуша: Ти мислиш ли, че дето ми го разказваш, не го пише тук в компютъра за теб?? (Нали съм била в същата клиника).
Защо се държи така грубо, иска да те смачка, да ти покаже, че си тъп едва ли не...говори ти на "ма".

Обиколих почти всички лекари в Ню Лайф и явно не мога да си харесам. Петрова ме гледа последно, но много е груба тази жена и арогантна. Все едно като я питаш нещо, й досаждаш. Този месец видя само един антрален фоликул (миналия бяха 2) и отсече: "Стара си! Над 39 години медицината ни води стари вече. Помисли да пробваш със стимулация и инвитро."

Понеже вече взех да се съмнявам и в нейната компетентност, при изчерпан резерв (0.02) кой прави стимулация??
Такава е Петрова, да... И аз бях в ступор в началото, докато и свикна, че така си говори.
 И на мен ми каза, че за моите 40 г, яйчниковия резерв е по-зле, отколкото при нея, която е няколко години над мен и има две деца. Намирам за малко тъпо, това изказване и сравнение, защото все пак нещата не зависят от нас.
Но такава си е.. Не пречи да е добър специалист.

В същото време има добри отзиви за успехи при нея, вече ако и се доверите, действайте.
Иначе моето АМХ последно беше ) 0.08 и не смятям повече да го изследвам.
Лично за мен, аз не искам да правя стимулации с този резерв, но ако искате може да се насочите към друг лекар, например др- Сенкова, която работи с такива като нас, с ИЯР.

# 322
Защото е поредният социопат взел лекарска диплома. Сега се вихри и травмира психики на воля безнаказано. Това е, в две изречения.

# 323
А какво води до ниско АМХ? Как се предотвратява? Щом лекаря вменява вина за ниските му стойности, да не би начина на хранене да е причина за понижаването му ?

# 324
Вменяват, че трябва да родиш децата си в пика на фертилитета, до максимум 25 години, ако може и до 22 и понеже не си го направил, ти си виновен. Това дали си бил финансово стабилен, дали изобщо си имал партньор или жилище или базова зрялост за гледане на дете няма значение. Раждаш и точка. Чакал ли си - виновен си. Причини извън теб? Няма значение, виновен си.

# 325
А какво води до ниско АМХ? Как се предотвратява? Щом лекаря вменява вина за ниските му стойности, да не би начина на хранене да е причина за понижаването му ?

Както Прего каза просто защото е ....... и още много прилагателни. И защото не гледа по далеч от носа си. Каквото са учили в учебниците от преди 20 години това е. Медицината и науката се разви, а те си тъпчат на едно място. Така и не разбрах защо не четат новостите и се държат все едно са богове,макар ти да знаеш и мислиш 300 пъти по добре от тях и когато им го кажеш се държат като ...... Причини бол Амх да се изхаби по бързо. Все едно да търсиш игла в купа сено. Резерва ти е определен с раждането. Но не се изчерпва напълно. Даже понятието изчерпан не  е правилно както доказаха преди няколко години вече. Дали се предотвратява ..ами явно може както доказаха и напоследък че може да се забави стареенето.И все пак още много неща не са ясни на науката.

# 326
Не търсете логика в действията на социопати. От опит ви казвам, че са навсякъде. Пръснати по всякакви професии и в различно ниво на власт. Само понеже някой е лекар не му премахва менталните дефицити, които го правят повреден с невъзможност да се свързва нормално, да общува нормално, да проявява емпатия (какво беше товв?) и да не се изтъква непрекъснато като последна инстанция и вселенска истина и мъдрост (много типично за социопати и нарцисисти). Та нямаме особен избор освен да теглим една като се случи защото те наистина са навсякъде.

# 327
varna2020
Може ли малко повече информация и източник относно доказването на забавянето на стареенето. Доста неща правя в тази насока и ми е интересна информацията, която имаш .

Simply_fun, неправилното хранене може да отключи метаболитни заболявания, но не и да намали Амх.

От години съм сменила намина си на живот към fertility friendly, чета всички нови научни и статистически публикации, сменила съм козметики, шампоани, дезодоранти , пия добавки, плувам, йога, танци, абе каквото се сетите - всичко съм пробвала и още не съм стигнала до бременност и раждане, та не вярвам само едно хранене да окаже кой знае какво влияние след като толкова много промени в начина на живот не са.

Относно тази жена, за която пише Preggo,
не се учудвам. Ходех навремето при една гинеколожка за профилактични прегледи в родния град, съветваше ме жената да пия фолиева киселина и да раждам още като бях около 24-28 годишна. Не ми беше време за деца тогава. На 30-32 вече бяхме готови и забременях много бързо, но загубихме бременноста в първия триместър . С понятията  яйчников резерв и Амх се сблъсках след като цикъла ми изчезна след спонтанния аборт и бях насочена към специалист за изследвания. А колко добре би било да знаех за тези неща по-отрано …

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 13:26 от •MERA•

# 328
Прави сте! Средата, която ние си създаваме, ни убива. Според мен е умишлено , с цел пазарна икономика и капитализъм. Не може при неуморна природа, да се храним и обличаме в пластмаса. То вече дамски дрехи от памук , чист няма, само някакви пластмасови примеси. Посудата пластмаса, храната с химикали. На всичкото отгоре нашите родители, а и нас ни държат с ниски доходи, които да стигат за купуване на евтината им пластмасова храна и облекло. За добавките да не говорим как са с ниски милиграми, които са недостатъчни, но цената като за нормални.

В крайна сметка да сме живи и здрави, да си помагаме, колкото можем.

# 329
Simply_fun
И дрехите си съм сменила, нося само натурални фибри - памук, лен, вълна, кашмир, памучен сатен. Пластмаса не ползвам никаква от години, всичко ми е подменено вкъщи. Навън също гледам да избирам нетоксични неща когато и където е възможно. От добавките купувам само най- чистите и скъпи и пак не съм постигнала желаното . Та искам да кажа, че и всичко това не е гаранция за успех и понякога дори си мисля, че е един илюзорен балон , в който съм се навряла и си давам парите на вятъра .

Общи условия

Активация на акаунт