Родителите му

• 18 765
  • 430
  •   1
Отговори
# 75
Каква безгласна буква! Решили да почерпят близките си, че сина им ще се жени. Техния син! Нормално е празненството да е само с техни роднини. Какво да правят майката и бащата на снаха там? Казуса с внучето е същия...
И е напълно нормално в първия случай тя и бъдещия й мъж да разберат два часа преди събитието, а във втория - когато гостите почнат да пристигат с балони...
Ами аз това бих го възприел като нито аз, нито мъжът ми да сме поканени и изобщо не бих слязла от терасата. Елементарното уважение изисква, ако искаш някой да присъства на дадено събитие, да го предупредиш предварително. Това да не е комшийката баба Гица, дето наминала случайно да види какво става, и от немай къде я каниш и тя да седне на масата, да не се обиди случайно. ..

# 76
Седемгодишно съжителство, което сякаш не е от най-приятните, и изглежда че нещата няма да се подобряват.
Явно сега така е модерно, всеки си прави каквото му душа иска без да му пука за околните. То е направо повсеместно.
Те си знаят отношенията, но според мен можеха да и споменат за празнуването на снахата, или ако пък толкова не се търпят и са си безразлични, да уведомят синковеца, пък той както прецени вече.
Относно поканването на другите родители е по-сложно. Би трябвало за толкова време да са установени някакви отношения по тези въпроси. Ама изглежда че едната рода си има по различни манталитети и разбирания от другата. Няма съвпадение. Това е положението.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 12:41 от kirasirrav

# 77
  • София
Каква безгласна буква! Решили да почерпят близките си, че сина им ще се жени. Техния син! Нормално е празненството да е само с техни роднини. Какво да правят майката и бащата на снаха там? Казуса с внучето е същия...
И е напълно нормално в първия случай тя и бъдещия й мъж да разберат два часа преди събитието, а във втория - когато гостите почнат да пристигат с балони...
Ами аз това бих го възприел като нито аз, нито мъжът ми да сме поканени и изобщо не бих слязла от терасата. Елементарното уважение изисква, ако искаш някой да присъства на дадено събитие, да го предупредиш предварително. Това да не е комшийката баба Гица, дето наминала случайно да види какво става, и от немай къде я каниш и тя да седне на масата, да не се обиди случайно. ..
Така е . И никой не ги е канил или очаквал да ходят.
Свекърите си канят гости на етажа, на който живеят и не ангажират никого с това. Нито искат пари, нито искат присъствие... Още по-добре.

# 78
Ами примерно ако не са искали? Или то е без значение....Давай ся да правим ''Сватбени вечери" Младите може да не искат, но никой не ги пита..нали трябва да спазим"обичая".

# 79
  • София
Гостите не са поканени при детето, а по повод детето. Защо те да решават?
И сватбената вечеря не е уточнено кога е. Преди, след или вместо сватбено тържество.
Който не иска, не може да изисква същото и от другите. Особено в къщата на тези други, дори и да е подслонен там.

# 80
  • София
Ами примерно ако не са искали? Или то е без значение....Давай ся да правим ''Сватбени вечери" Младите може да не искат, но никой не ги пита..нали трябва да спазим"обичая".
Като не искат, да не правят. Защо трябва да спират другите?

# 81
Толкова е просто - ако свекърите са си направили парти без да те уведомят предварително просто не отиваш - тяхно си е партито. Ако поискат да присъстваш отказваш любезно:
- Съжалявам, не знаех и имам друг ангажимент. Трябваше да ме предупредите.

И толкова.

# 82
Е как да не искат присъствие😂снахата трябва да чете мисли, да стои диванчапраз, да козирува и изпълнява.

# 83
  • София
Такт липсва, усет, като напук да го правят. Най- малкото да го бяха изговорили с родилката, да споменат така, нали..
Щото най-малкото са врътнали бебето из гостите да плюват и цъкат с език.

Иначе, имат пълното право да си канят когото и както искат, да празнуват каквото пожелаят и с когото пожелаят.

В тоя живот нямаме само права, имаме и морални задължения. Както жената да им шета по нервите, така и те да я бръснат като човек. Щото, ако не са искали, да бяха хлопнали вратата пред носа на младите. Харесва ти - не харесва, щом си се съгласил на едно, ще си поемеш последствията.

Нищо на верев не става в тоя живот, нищо.

# 84
Това за осигуряването на жилище, не е вярно, че трябва да са богаташи. Ние сме две деца, тати беше най-обикновен  работник в строителството. Въпреки това, за мен има къща, а за сестра ми двустаен апартамент. Ние се разбрахме по между си кое, за кого да е, аз не мога да живея в апартамент, а сестра ми обратното. Стана ми смешно, за булката, че трябвало да слугува на свекърите. Смешно, защото както споменах девер ми е такова мамино синче, доведе им булка, която им слугува от сутрин дo вечер- нарича ги и "майко, татко". Със ставането започва да пере на ръка, при положение, че има две перални. Аз не мога да нарека друг, освен родителите си "мама и тати", никога не съм казвала "майко, татко". Свекървата постоянно идва да се оплаква, че не иска така да им слугува, да си стояла на етажа, да не им пипала дрехите. Има друга къща, иска да ги отдели, но те не искат. Сега е решила, че или ще ги изгони или тя ще се изнесе.

# 85
Вижте сега, действително е тъпо поведението на свекърите на авторката. Аз никога не бих постъпила така, нито с мен са постъпвали по този начин. Тук коментираме друго - имат ли право да го правят. Ами да, имат, колкото и да е глупаво. Глупостта, недоброто възпитание и лошият вкус, поне за момента, не са незаконни. Има ли право авторката да се цупи - да, има право, но с това няма да поправи нещата. Всеки е прав за себе си и действа спрамо ценностната си система. Коментираме просто, че никой няма да се промени и че единственото решение е младите да живеят самостоятелно.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 11:37 от Мила Атова

# 86
Защото тя прави вечеря без тяхно знание.
Само и само" да се спази някакъв обичай",много закостеняло мислене имат някой хора.

За това най-добре е всеки да си е самостоятелно.За да няма такива изненади.

# 87
По първия пост на авторката, не виждам нещо лошо да са си поканили отделно само техните роднини. Това са си техни хора с техни отношения, не виждам защо трябва на тяхна сбирка да присъстват и роднините на авторката. Другите 6 страници лакърдии не ми се занимава да чета

# 88
Защото тя прави вечеря без тяхно знание.

Ахааа, викаш трябва специално разрешение, за да си поканят гости в собствената къща!??!?

# 89
  • София
Е как да не искат присъствие😂снахата трябва да чете мисли, да стои диванчапраз, да козирува и изпълнява.
Ами да, не искат. Съвсем ясно го пише в първи пост:
Цитат
.Още в самото начало на връзката ни родителите му бяха организирали тайно от нас нещо като "сватбена вечеря",на която бяха поканени само неговите роднини.
,
Цитат
без наше знание и съгласие организираха вечеря тип тържество за бебето пак поканнени само неговите роднони, стоя си аз на терасата и гледам балони, хора ,чинии и се чудя какво става.Питам го него ,той също не знае.

И на двете събития не са били поканени нито авторката, нито мъжът ѝ.
Хората си канят гости в дома си – нито им трябва нечие разрешение или одобрение, нито нечие присъствие (освен на поканените).

Общи условия

Активация на акаунт