Booking.com /Тема 5/

• 38 450
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
ами няма да те таксуват без карта
объркали са като са въвеждали условията

# 631
ами няма да те таксуват без карта
объркали са като са въвеждали условията

Притеснява ме дали има как да се проследи въвеждането на данните на картата ми при предишна резервация и по този начин да си дръпнат сумата

# 632
не, ако е въведена само за резервацията
ако е въведена в профила не знам, но по принцип въвеждането в профила е лоша идея

# 633
Не, нямам добавени карти в профила, надявам се да си права, утре ще стане ясно 😄

# 634
  • На планетата Земя
Няма да дръпнат, спокойно.

И между другото - neuromancer е един от най-готините потребители, с които силно се гордеем, и винаги е прав 😁

# 635
  • Балчик
Сега видях, че в резервацията ми има линк, на който пише: Направете ъпгрейд към стая с тоалетна. В шок съм. Остава и тоалетна да няма. 😃 за първи път го виждам това.

# 636
  • София
И аз съм попадала на такива условия и резервации - не искат карта, но при неявяване или канселиране на резервацията ще се иска пълната сума, което ми е много странно...

Джемма, може да е обща за 2 стаи, попадала съм на такива.

# 637
Сега видях, че в резервацията ми има линк, на който пише: Направете ъпгрейд към стая с тоалетна. В шок съм. Остава и тоалетна да няма. 😃 за първи път го виждам това.
Хаха, сещам се, че са показвали стаи с тоалетна в самата стая, май на Бали беше😂 Така че внимавай какво ъпгрейдваш. Да не би да е ъпгрейд към апартамент с още една спалня с тоалетна?

# 638
Благодаря на всички, тъкмо ме успокоихте….. и ново двайсе- сетих се, че през приложението на ISIC карта натиснах линк, който да ме отведе към Booking за кеш бек. В този случай дали няма да си ми дръпнат парите от ISIC картата ( това е студентска книжка, заедно с дебитна карта)

# 639
  • София
При нискобюджетен вариант е не само нормално, но и почти задължително тоалетни и бани да са общи.

# 640
Имам код за 10% , който изтича утре.  Трябва да резервирате за минимум € 50 за една резервация. Пишете на лично.

Изпратен.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 12:38 от iri_is

# 641
И вече чак като тръгнахме да разговаряме с българския кол център, честно и ясно, хората обясниха как стоят нещата и защо има подобен проблем, да знаем занапред. Можехме да си спестим нервите и разправията цял месец, ако в началото го знаехме това.

А как по-точно стоят нещата и кое е добре да се знае? Че от изложеното не ми стана ясно.

Плащанията кеш не са гарантирани от Букинг. Когато плащането е с карта Букинг директно връщат парите и после вече си търсят те правата от хоста. При плащане кеш - трябва да платиш, не може колкото и да си ядосан, прецакан и тн да си тръгнеш без да платиш, обаче после те абсолютно нищо не могат да направят както се оказа. Имат процедури с различна дължина, които съпорта инициира и дотам…почва се едно въртене. Например, на първа стъпка дават време на хоста - 5 часа, в които той трябва да реагира, без значение от часа, дори да е през нощта както беше при нас - крайния му срок за отговор беше в 3 през нощта.  Естествено това нищо не означава, защото те се свързват с него, а човека просто си изключва телефона, оттам насетне те нямат никакъв контакт с него освен в писмена форма…При избрано плащане кеш, плащането се обработва от хоста и Букинг не могат просто да предоставят и друго настаняване както би било при плащане с карта (а конкретния листинг такава опция въобще нямаше, иначе винаги предпочитам да плащам с карта, с право на анулиране в някакъв срок).

Въртяха ни през някакви абсурдни процедури след това, с различна продължителност, защото хоста започва да докладва, че се намира извън страната (а всъщност той продължава да настанява гости през следващите дни, отново Букинг го вижда, но нищо не може да направи - щом е казал, че е извън страната - започват процедура по изчакваме от 14 дни… и тн и тн. Хоста можело да декларира, че е във ваканция 😀

Цяяяял месец и нещо се занимавахме с глупости, а накрая от бг офис ясно казаха - нищо не може да се направи, когато плащането е кеш и само където сме чакали, изпращали снимки, видео, скриншоти от комуникации и тн за уж заведения съпорт тикет.  Просто не се препоръчва плащане кеш, защото не сте застраховани при подобни измами. Освен това ни предупредиха, че има и подобни наемодатели, които понякога маркират, че наемателя не е платил (отново кеш), а в нашия случай след като хазяина не беше предоставил инвойс за плащането направо си беше рисковано, само и това оставаше…Изискаха му го после от Букинг по електронен път (по закон е задължен да издаде платежен документ), а той просто им казал, че няма онлайн банкиране и не може да издава инвойси 😅😂. Но за подобен сюжет изрично ни предупредиха от Букинг още при второто обаждане и казаха, че трябва да направим видео, в което записваме как и къде оставяме парите в апартамента, как заключваме и си тръгваме (също малко безумно…че като направи някой видео, сякаш не може да си вземе после парите и да си излезе…така хоста може да “изгори” пък…

Та - никакви плащания кеш, особено, ако няма и платежно насреща.

# 642
  • Варна
Моля за свободен код на ЛС. Благодаря предварително!

# 643
Здравейте, имам код за 10% до края на деня. За резервация минимум 100 евро. Моля само който го използва да пише че е ползван. H88CYE1EKZ0

Хубав ден,
ПС.
Предай нататък Wink

# 644
Здравейте, имам код за 10% до края на деня. За резервация минимум 100 евро. Моля само който го използва да пише че е ползван. H88CYE1EKZ0

Хубав ден,
ПС.
Предай нататък Wink
Аз ще го използвам. Благодаря предварително!
Редактирам се - след полунощ е, невалиден е вече.
Спешно някой случайно да има излишен код?

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 01:09 от Zlat_na

Общи условия

Активация на акаунт